Kotimaa Maahanmuutto

Turvapaikanhakijoille opetetaan videoilla rikoslakia ja rikosten seuraamuksia

Oulun vastaanottokeskus sijaitsee mäessä, josta johtaa kävelykäytävä alas suoraan Heikinharjun päiväkodin pihaan. Kuva Sebastian Tynkkynen.
Tänään julkaistu videosarja kertoo perusoikeuksista, rikoslaista ja rikosten seuraamuksista turvapaikanhakijoille. Videoita käytetään vastaanottokeskuksissa osana suomalaisesta yhteiskunnasta kertovaa koulutusta, johon turvapaikanhakijat osallistuvat.

Videot on tuotettu osana laajempaa Maahanmuuttoviraston ja Poliisiammattikorkeakoulun TURVA-hanketta. Sen yhtenä tavoitteena on edistää turvapaikanhakijoiden perus- ja ihmisoikeuskäsityksiä ja välittää tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta.

– Videoiden tärkein viesti on, että jokaisella on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi ja rikollisilla teoilla on aina seurauksia. Vastuu rikoksesta on yksilöllä itsellään, sanoo projektipäällikkö Seija Hämäläinen Oulun vastaanottokeskuksesta.

Videoissa käsitellään myös erittäin vakavia rikoksia, kuten lapsen hyväksikäyttöä, kunniaväkivaltaa ja perheväkivaltaa. Teemoja on kaikkiaan 11. Videot ovat katsottavissa 11 eri kielellä Maahanmuuttoviraston Youtube-kanavalla.

  • 694
    Shares