Kotimaa Rikos

Turvapaikanhakijoita epäillään raiskauksesta useassa tapauksessa

kuvituskuva

 

kuvituskuva
kuvituskuva

 

Raiskauksia kymmenkunta, seksuaalirikoksia kymmeniä

Rikosilmoitukseen on voitu marraskuun alusta asti liittää tieto epäillyn taustasta turvapaikanhakijana. Poliisihallituksen mukaan sellaisia raiskaustapauksia, joista epäillään turvapaikanhakijaa, on noin kymmenkunta, uutisoi STT.

Poliisihallituksen mukaan kaiken kaikkiaan seksuaalirikoksia, joista epäillään turvapaikanhakijoita, on muutamia kymmeniä. Poliisitarkastaja Tommi Reen mukaan tällaisten rikosepäilyjen määrä on jossakin määrin lisääntynyt viime aikoina. Suurin osa seksuaalirikosepäilyistä koskee seksuaalista ahdistelu. Muut rikosepäilyt koskevat esimerkiksi raiskauksia ja seksuaalisia hyväksikäyttöjä.

Tuorein tapaus tuli julkisuuteen perjantaina, kun vuoden Suomessa turvapaikanhakijana oleskellut somalian kielen tulkkia tarvinnut 19-vuotias vangittiin 14-vuotiaan tytön raiskauksesta epäiltynä. Rikoksen epäillään tapahtuneen tiistaina Raisiossa. Kyseessä on jo toinen 14-vuotiaaseen kohdistunut turvapaikanhakijan tekemäksi epäilty raiskaustapaus tällä viikolla. MTV:n mukaan 17-vuotiasta afganistanilaista turvapaikanhakijaa epäillään maanantaina Kempeleessä tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta. Myös Pietarsaaressa epäillään tapahtuneen kolme viikkoa sitten 14-vuotiaan tytön törkeä raiskaus, mutta poliisi ei ole antanut tekijästä mitään tietoja julkisuuteen, joten ei tiedetä onko kyseessä turvapaikanhakija.

Aiemmista turvapaikanhakijan tekemiksi epäillyistä raiskauksista ei ole juuri jostakin syystä uutisoitu. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi STT:lle, että määrä oli kuitenkin jo aiemmin tiedossa. Ainakin lokakuussa Tapanilassa tapahtuneesta näkö- ja kuulovammaisen naisen raiskauksesta on vangittuna ulkomaalainen mies, joka on Suomen Uutisten mukaan irakilainen turvapaikanhakija.

27.11.2015

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa