Kotimaa Maahanmuutto

Turvapaikanhakijoita tutkineet lääkärit ”ottivat liiaksi kantaa” – Migri valitti ja vaati vaihtamaan

Kuva Pixabay.

Maahanmuuttovirastolla ei toistaiseksi ole omia asiantuntijalääkäreitä tutkimaan turvapaikanhakijoiden terveydentilaa. Osa ostopalveluina otetuista lääkäreistä on ottanut kantaa turvapaikkaprosessiin.

Verkkouutiset kertoo, että Maahanmuuttovirasto katsoi vuonna 2019 kahden turvapaikanhakijoiden terveydentilaa tutkineen lääkärin antaneen ”kantaaottavia” lausuntoja. Maahanmuuttovirasto päätyi tekemään lääkäreistä kantelun aluehallintovirastolle.

Maahanmuuttovirasto vaati myös, että vastaanottokeskus ja lääkäriorganisaatio vaihtavat lausuntoja antaneet lääkärit toisiin. Aluehallintovirasto ei kuitenkaan löytänyt lääkäreiden toimista moitittavaa.

Maahanmuuttoviraston ylitarkastajan Hanne Rimpiläisen mukaan jotkut lääkärit ovat ottaneet kantaa turvapaikkaprosessiin, lähtömaan turvallisuustilanteeseen tai turvapaikanhakijaan kohdistuvaan uhkaan. Suuri osa lääkäreiden lausunnoista on kuitenkin selkeitä.

Rimpiläisen mukaan Maahanmuuttovirasto tulee miettimään, millaista toimintamallia virasto tulee jatkossa noudattamaan. Tähän saakka Maahanmuuttovirastolla ei ole ollut omia asiantuntijalääkäreitä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa