Eurooppa Politiikka

Turvapaikkapolitiikka uhkaa hajottaa Merkelin hallituksen

Siirtolaisia Wegscheidin raja-asemalla vuonna 2015. Kuva Wikimedia Commons
Saksan liittokansleri Angela Merkelin hallitus on ajautunut avoimeen sotaan turvapaikkapolitiikan vuoksi.

Sisäministeri Horst Seehoferin (CSU) oli tarkoitus esitellä tiistaina suunnitelma turvapaikkamääräysten tiukentamisesta, mutta hän joutui peruuttamaan tilaisuuden liittokansleri Angela Merkelin (CDU) määräyksestä, kertoo Financial Times.

Seehoferin suunnitelmien mukaan toiseen EU-maahan rekisteröityneitä turvapaikanhakijoita olisi käännytetty jo rajalla, mutta Merkelin mukaan tämä sotii koko Euroopan laajuista ratkaisua vastaan.

Merkelin määräys jakaa puoluetta kahtia luoden jännitteitä hänen omansa ja Seehoferin politiikan kannattajien välille. Merkelin ja Seehoferin eripura näyttääkin vuosien 2015-16 turvapaikanhakijakriisin toisinnolta, jolloin Merkel päätti avata Saksan rajat kolmansista maista virtaaville turvapaikanhakijoille.

Merkelin voi olla hyvin vaikeaa muuttaa vuonna 2015 aloittamaansa politiikkaa, sillä hän joutuisi siten kieltämään omien tuonaikaisten toimiensa oikeutuksen. Hän onkin viime päivien aikana painottanut, että haluaa koko Euroopan laajuisen turvapaikkapolitiikan käyttöönottoa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa