Eurooppa Maahanmuutto

Turvapaikkauudistus: esitutkinta EU:n ulkorajoille

Siirtolaisia Wegscheidin raja-asemalla vuonna 2015. Kuva Wikimedia Commons

Saksan liittohallitus on hyväksynyt yhteisen ehdotuksen EU:n turvapaikkajärjestelmäksi.

Sisäisten dokumenttien mukaan EU:n ulkorajoilla tultaisiin jatkossa tekemään ”esitutkintaa”, kertoo Junge Freiheit. Esitutkinta olisi suoritettava ”mahdollisimman nopeasti”.

Jos henkilö ei esitutkinnassa osoittaudu olevan turvapaikan tarpeessa, hänelle voidaan antaa heti kielteinen päätös ja lähettää takaisin. Kaikki muut turvapaikanhakijat tulee Saksan hallituksen mukaan jakaa EU-jäsenvaltioihin, joissa heidän hakemuksensa sitten käsitellään.

Esitys antaa siirtolaisille lukuisia oikeuksia. On mahdollista, että turvapaikanhakija voisi ilmoittaa ”ensisijaisuuksistaan” sen suhteen mihin maahan hän haluaa tulla toimitetuksi.

Toisin kuin Saksan sisäministeriön alkuperäinen paperi helmikuun alulta, esittää hallituksen dokumentti, että myös karkotettavat saisivat erityistä oikeussuojaa. He tulisivat saamaan oikeuden valittaa pikakäännytyksestään kuten myös pakkotoimituksesta johonkin EU-maahan.

Myös EU-ulkorajavaltiot Espanja ja Italia ovat New York Timesin mukaan ilmaisseet suhtautuvansa myönteisesti EU:n yhteiseen turvapaikkajärjestelmään.

EU-komissio suunnittelee antavansa maaliskuussa esityksen turvapaikkajärjestelmän uudistamiseksi.

  • 396
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset