Kolumnit

Islamisaatiota ei voi enää pysäyttää, kun muslimeja on 16 prosenttia maan väestöstä

Hizb ut-Tahrir osoittaa mieltään Kööpenhaminassa. Hizb ut-Tahrir tukee islamilaisen valtion, Ummahin perustamista. Ummahia johtaa yksi oikea johtaja, Khilafah. Kuva EPO / Wikimedia Commons.

Unkarilainen poliittisen islamin tutkija sanoo, että maan islamisaatio on peruuttamaton, kun muslimien määrä saavuttaa 16 prosenttia maan koko väestöstä.

Tutkimuksen mukaan maan islamisaatiota ei voi enää pysäyttää, jos muslimipopulaatio saavuttaa 16 prosentin osuuden maan väestöstä. Näin sanoo islam-asiantuntija Nikoletta Incze unkarilaisen Hirado-julkaisun mukaan.

Incze on tutkijana poliittista islamia tutkivassa Centre for the study of political islam-järjestössä, joka toimii myös Unkarissa. Häntä haastateltiin Unkarin M1-kanavalla, ja haastattelun aluksi hän huomautti, että monet nykyään islamilaiset valtiot ovat olleet alunperin kristittyjä. Esimerkkeinä hän mainitsi Turkin, Egyptin ja Syyrian.

Hänen mukaansa myös monissa muissa maissa islam on tukahduttanut muut uskonnot: Pakistan on ollut hindulainen, Afganistan buddhalainen ja Iran zarathustralainen.

Islamisaatio kestää vuosisatoja

Islamisaatio on prosessi, joka kestää vuosisatoja. Oleellinen kysymys kuuluukin, missä vaiheessa islam saa peruuttamattomasti vallan. Nikoletta Incze viittaa tutkimukseen, jonka mukaan maan islamisaatio on peruuttamaton, kun muslimiväestö saavuttaa 16 prosentin osuuden maan väestöstä.

Maan lopulliseen islamisaatioon menee kuitenkin vielä sen jälkeen 100-150 vuotta.

Inczen mukaan Eurooppa on islamisoitumassa. Keskiajalla islamisaatiota vastaan taisteltiin sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta nykyään islamia suvaitaan ja hyväksytään ja sitä kohdellaan tasavertaisena uskontona muiden kanssa, unohtaen tyystin sen poliittisen luonteen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit