Kotimaa Uutiset

Tutkimus: Lepakot pakenevat tuulivoimaloita

Pohjanlepakko (Eptesicus nilssonii). Kuva: Wikimedia Commons / Mnolf / (CC BY-SA 3.0).

Turun yliopiston julkaisemassa tutkimuksessa saatiin näyttöä siitä, että tuulivoimalat ajavat lepakot pois niiden luonnollisesta elinympäristöstä.

Tutkimuksessa tutkittiin tuulivoimaloiden vaikutusta lepakkopopulaatioihin. Tutkimusmetodina käytettiin tuulivoimaloista eri etäisyyksille asettuja mikrofoneja Suomen länsirannikolla, Porista Vaasan seudulla sijaitsevaan Torkkolaan. Tutkitut lajit olivat pohjanlepakkoja ja eri aitosiippoja. Mikrofonit neljän kuukauden ajaksi sijoitettiin 0-1000 metrin läheisyyteen tuulivoimaloista, jona aikana tutkijat äänittivät lepakoiden ääniä.

Tuloksien mukaan lepakot eivät tulleet tuulivoimaloiden läheisyyteen vaan pysyttelivät suurella etäisyydellä niitä. Pohjanlepakot tulivat enintään 800 metrin päähän tuulivoimaloista ja aitosiipoille etäisyys oli yhä suurempi kuin mitä tutkijat olivat valmistautuneet mittaamaan. On kuitenkin epäselvää, mikäli tuulivoimaloiden vaikutus johtuu itse tuulivoimalasta vai metsän hakkuusta voimalan ympärillä – mutta joka tapauksessa tuulivoimala ajaa lepakot pois niiden luonnollisesta elinympäristöstä.

Suomalaisia lepakoita koskien tulos on huolestuttava, sillä länsirannikko on usean vaeltelevan lepakkolajin elinympäristöä, ja myös aluetta, johon suuri osa Suomen tuulivoimasta on sijoitettuna ja niiden määrä lisääntyy koko ajan. Tutkimuksen mukaan tuulivoima vaikuttaa 7 prosenttiin Suomen pinta-alasta.

Tuulivoimaloilla on lepakoihin myös tappava efekti, kuten myös lintuihin. Useissa tutkimuksissa on huomattu, että lepakoita kuolee tuulivoimaloiden läheisyydessä sillä ne saattavat kuolla lentäessään tuulivoimalan roottoriin. Täten vihreä energia ei olekaan täysin vihreää.

Lähde:

https://www.utu.fi/en/news/press-release/researchers-find-that-wind-turbines-repel-bats-in-finnish-forests
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2351989422001512
https://www.lunduniversity.lu.se/lup/publication/e6c2e38e-fc64-48e7-9238-8591c3993004

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Hätätila tai väärinymmärrys

Tuulivoimalat ovat ihquja siellä jossakin kunhan eivät häiritse pyöräilyä, miekkareita, puistokonsertteja eikä maailma kylässä tapahtumia.
Asumistuen lisäksi sossu maksaa sähkölaskun ja siihen vaan sitten valitaan se päästötön vihreä sähkö, niin voi taas hyvelöidä marssilla vihreän siirtymän puolesta.

juha II

Eiköhän se vaakakuppi kallistu muodikkaasti METSÄHAKKUIDEN syyksi ISON RAHAN ja VIHREIDEN asiantuntemuksella. Mikä taas avuliaasti johtaa siihen, että yksitryismetsät siirtyvät (sosialisoidaan) EU:n omistukseen, sillä sillä EI ole SYDÄNTÄ katsoa Suomen huonoa ja RAISKAAVAA metsänhoitoa, joka johtaa suoraan YMPÄRISTÖKATASROFIIN. Ja sivan kuten Etelä-Amerikan sademetsissäkin SUURI RAHA ja täällä EU laittaa päälle sellaiset ”osaroinnit” etteivät edes koko Euroopan ympäristöjärjestöjen yhteenkoottu KAUHUSKENAARIO ole riitänyt kuvailemaan sitä jälkeä, jotka ovat ”eurooppalaiset arvot” saaneet aikaan. Mutta mitäpä muuta voidaan odottaakaan. Ovathan edelliset ”metsäteknikot” hakanneet Keski-Euroopan KALJUKSI jo aikaa sitten.

EU EI kuitenkaan pysty niin kommunistinen kuin se onkin. Estämään lepakkojen VAPAATA liikkumista muualle sieltä, jonka umpityhmät teknokraatit ovat pissineet siinä missä syöttättämällä lehmille lehmää niin, että se johti Hullun lehmän tautiin. TYHMÄT maajussit olisivat vain antaneet heinää, jota ei ollut yksikään instanssi ”kalibroinut” – paitsi Jumala – mutta eihän tuo wanha ukko tiedä enää mitään…

Anomaster

Aiemmin on vihreille riittänyt, että jossain on liito-oravia ja se on johtanut vaikka mihin vaatimuksiin, että ei saa rakentaa, eikä tehdä mitään, koska liito-oravat.

Miksi lepakot eivät saa tukea tuulipropelleja vastaan? Entä linnut, joita tuulipropellit tappavat aika paljon? Ja niiden meluhaitta tuskin haittaa vain ihmisiä.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Anomaster
Letunviuhake

Mitäs ihmettä??? Onko Marinin kasvattivanhemmat poistumassa johonkin?ei kun hemmetti tässähän puhutaan eläimistä eikä naisten lettukesteistä😂tsori siitä

Bilettävä pissis, mutta missä lapsi..?

Juu, sama tuli itselläkin vähän mieleen, kun lepakoista puhetta.

Pikavippityttö mainitsi jossain yhteydessä tulleensa hyvin hyvin köyhistä perheoloista. Nämä sateenkaari”äidit” eivät näköjään käy oikeissa töissä lainkaan. Työtä vieroksuvia Kela-elättejä? Ja biologinen isä oli tytön kertoman mukaan alkoholisti. Kauas ei ole omena puusta pudonnut, kun päihteet maistuvat työllekin varsin hyvin. Ja 800 euron kuukausittaisia ”aamiais” -kuitteja ei tietenkään tuonut esille, koska niissä jotain salattavaa. Narsisti mainitsi paahtoleivän, juuston, reilun kaupan banaanit. Luuleeko tosissaan, että kansa uskoo tällaisista ostoksista tulevan 800 eur/kk laskut?

Ilkka Forsten

Kyllä niilläkin saa suuren laskun jos ostaa kaikkia tonneittain.

Ilkka Forsten

Gotham Cityssä ei ole ytään tuulimyllyä, lepakkomies voisi lentää propeliin ja kaupungissa ei olisi yhtään rehellistä lainvartijaa sen jälkeen.

ituhippi sucks!

”Tuoreessa saksalaistutkimuksessa yksi tuulivoimala tappoi kahdessa kuukaudessa 70 lepakkoa. Kun tämä luku kerrotaan 20 000 voimalalla, lepakoiden menetykset voivat nousta hurjiin lukemiin.”

”Tuulivoimala voi toimia jättimäisenä kärpäslätkänä – Tutkijat arvioivat, että turbiinit tappavat valtavasti hyönteisiä
Tutkijat laskivat mallinnuksessaan, että Saksan tuulivoimalat tappaisivat vuodessa 1,2 biljoonaa hyönteistä.”

=1.200.000.000.000 hyönteistä VUODESSA pelkästään SAKSASSA.

Vihreitä aivopieruja

Jo tämän peruseella tulisi tuulivoimalat purkaa sillä osa lepakkolajeista on suojeltuja. Ja silloin yleisen varovaisuusperiaatteen mukaan (Waddensee ratkaisu) edes mahdollisuutta ei tulisi olla.

Eli tuulimyllyjen rakentaminen toppiin ja olemassa olevien purkaminen. No niin Viherät, ei kun hommiin. Perusteet on annettu.

Eka Kettunen

Vihreät eivät ole niin vihreitä kuin antavat ymmärtää, pikemminkin päinvastoin.

Saksassa saivat ajettua ydinvoimaloita pois käytöstä ja samalla he pelasivat satoja miljardeja euroja Putskun pussiin kaasukiihkossaan. Siellä joudutaan polttamaan nyt valtavasti kivihiiltä sähkön saannin turvaamiseksi, kun kaasubisnekset ajautuivatkin karille.

Vihreitten energiapolitiikka on lyhytnäköistä surullisin seurauksin ja siitä lankeaa iso maksu kaikkien maksettavaksi, luonto mukaan lukien.

ike

Tietääkseni vihreät eivät ole saaneet tehtyä yhtään hyvää päätöstä maailmalle, saati Suomelle. Esim. kaikki nuo mainitsevasi ovat osoittautuneet erittäin lyhytnäköisiksi ja vahingollisiksi. Ei kai noin nuorelta porukalta voi odottaa että pystyisivät kovin pitkälle katsomaan kuin tuo kehitys on heiltä vielä kesken. Samoin kuin nuorten aivot ja tunne-elämä kehittyvät tietyllä tavalla, ei kai voi vaatia että ”tavis” kansanedustaja tai ministeri olisi kykenevä ajattelemaan kovin pitkälle menevällä aikaskaalalla. Voi vaatia mutta aika vaikeaa se on. On varmaan poikkeuksia, erittäin lahjakkaita ihmisiä, ei vain ole tullut eteen tuolla suomen hallituskokoonpanossa.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Galina Manttari
Seant

Samoin kaikki muut eläimet. Norjassa vaaditaan tuulivoimaloiden poistamista kun ne estävät porojen siirtymisen kesä-talvilaitumien välillä.

pertsa

Tuulivoimalat ovat äärettömän vaarallisia kaikille linnuille ja erityisesti merikotkat ovat vaarassa tuhoutua rannikon läheisyydessä saalistaessaan lähellä tuulipuistoja! Vihreät eivät suojele eläinpopulaatiota vaan globalistien rahaa!

Toni Lajos

Siinäpä vihreille purtavaa, olivat rehvakkaasti luontoa rakastava ja alati sitä vaaliva ryhmittymä, etenkin lepakot ja liito-oravat ovat vihreiden sydäntä lähellä.
Tutkimusta vihreät vähättelevät, valheeksi inttävät, erehtymisen mahdollisuus otetaan voimakkaasti esiin…turhaan. Yle, samoin maamme valheelle antautunut media vaikenee molemmilla kielillä