Kotimaa Politiikka

Tuukka Kuru erotettu PS-Nuorista

Perussuomalaiset nuoret on tehnyt eilen päätöksen, jossa se erottaa jäsenyydestään mm. Suomen Sisun Lapin piirin päällikkönä toimivan Tuukka Kurun. Toimittajan saamien tietojen mukaan erotettuja ovat myös PS:n emopuolueen Lapin piirin sihteerinä toimiva Matti Haapala ja PS-Nuorten Lapin piirin puheenjohtaja Johannes Sipola. Kaksi jälkimmäistä on erotettu 9kk:n määräajaksi, Tuukka Kuru kokonaan.

PS:n Lapin piirin sihteeri Haapala ei usko määräaikaisen erottamisen vaikuttavan hänen toimintaansa Perussuomalaiset rp:n Lapin piirissä. Erottamisen syyksi hän mainitsee ”mielipide-erot”. PS-Nuorten Lapin piirin puheenjohtaja Johannes Sipola arvelee samoin linjaerojen olevan erottamisen syynä. Sipola harkitsee eroa koko nuorisojärjestöstä.

Tuukka Kuru kertoi erottamisestaan Twitterissä. Erottamisensa syyksi hän mainitsi ”etnonationalismin”, mikä viittaa erottamisen syynä olevan taannoisen Awakening-konferenssin, jonka yhtenä järjestäjänä toimi Monokulttuuri FM.

Tuukka Kuru on tullut Lapissa tunnetuksi paitsi Suomen Sisun toiminnastaan, myös vuoden 2015 pakolaiskriisin aikana Lapissa vahvasti toimineesta Rajat Kiinni-liikkeestä, jonka yhtenä järjestäjänä ja puhujana hän toimi. Kuru kirjoittaa blogia Kansalaisen blogit-palvelussa. Kuru ei ole saanut sakkotuomioita tai muita oikeudellisia sanktioita puheistaan tai toimistaan.

PS-Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila painottaa, että järjestö ei käsittele jäsenasioita julkisuudessa mutta vahvistaa, että Kuru ei ole enää järjestön jäsen.

Muokattu 11:46 Muita jäseniä on erotettu määräajaksi, nimilistaa täsmennetään.
Muokattu 11:57 Erotettujen listaa täsemennetty, lisätty Haapalan ja Sipolan kommentit.

Muokattu 22:57 Lisätty Samuli Voutilan kommentti

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit