Kotimaa Rikos

Tynkkysen Facebook-julkaisuista 50 päiväsakkoa

Sebastian Tynkkynen oikeudenkäynnissä Oulussa 11.1.2017
Oulun käräjäoikeus julkaisi päätöksensä Perussuomalaisten nuorisojärjestön ex-puheenjohtaja Sebastian Tynkkysen syytteisiin kansanryhmää vastaan kiihottamisesta sekä uskonrauhan rikkomisesta.
Sebastian Tynkkynen oikeudenkäynnissä Oulussa 11.1.2017

Oulun käräjäoikeus julkaisi päätöksensä Perussuomalaisten nuorisojärjestön ex-puheenjohtaja Sebastian Tynkkysen syytteisiin kansanryhmää vastaan kiihottamisesta sekä uskonrauhan rikkomisesta. Molempiin syytekohtiin annettin langettava päätös, joista tuomioksi määrättiin syyttäjän vaatimat 50 päiväsakkoa. Maksettavaa Tynkkyselle kertyy sakoista 300 euroa.

Syytekohdassa kansanryhmää vastaan kiihottamisesta oikeus katsoi Tynkkysen vaatimuksen “laittaa palautusautomaatti pyörimään täydellä teholla” ja islaminuskoisten maassa oleskelun kutsumisen turvallisuusuhaksi olevan omiaan herättämään vihaa ja suvaitsemattomuutta islaminuskoisia kohtaan. Teko katsottiin tahalliseksi, koska Tynkkynen kertoi harkinneensa sanomisiaan ja olleen tietoinen lain sisältävän pykälän kansanryhmää vastaan kiihottamisesta, vaikka Tynkkynen omien sanojensa mukaan oli pyrkinyt välttämään lainkohdan täyttymisen kirjoituksissaan.

Uskonrauhan rikkomisen suhteen oikeus katsoi laittomaksi puheeksi profeetta Muhammedin kutsumisen pedofiiliprofeetaksi sekä Allahin kutsumisen hirviöksi.

Oikeuden päätöksessä todetaan:

“Käräjäoikeus on arvioinut, että muslimien profeetan nimittäminen ‘pedofiiliprofeetaksi’ ja Allahin nimittäminen ‘hirviöksi’ ovat ilmaisutavaltaan lähtökohtaisesti voimakkaan herjaavia ja häpäiseviä. Tämä luonne on selvä sellaisellekin, jolle ilmaisun kohteet eivät ole pyhiä. Muslimit ovat voineet perustellusti tuntea joutuneensa oikeudettoman ja loukkaavan hyökkäyksen kohteeksi.”

Tynkkynen perusteli kyseiset nimitykset islamin omien pyhien tekstien sisällöllä, jossa kerrotaan mm. Muhammedin avioliitosta 6-vuotiaan kanssa. Käräjäoikeus katsoi kuitenkin sen johtopäätöksen, että 6-vuotiaan kanssa avioituminen ja seksi 9-vuotiaan kanssa olisi pedofiliaa, laittomaksi puheeksi.

” Väitteiden herjaavuutta ei ole ollut omiaan
vähentämään se seikka, että ilmaisut sisältyvät Tynkkysen kirjoitukseen papin murhasta osana poliittista keskustelua Euroopan tilanteesta tai se, että hän on pyrkinyt todistelemaan pedofiili -lausumaansa viittaamalla profeetta Muhammadin elämästä koraanissa kerrottuun.

Arvostelun esittäminen papin murhaan sekä länsimaisten arvojen puolustamiseen liittyen olisi ollut mahdollista ilman kaikkien islamin uskoa tunnustavien ihmisten eli muslimien pyhien kunnioituksen kohteiden herjaamista ja häpäisemistä.”

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset