Kotimaa

Työperäinen maahanmuutto kansan keskuudessa suosituin ratkaisu eläkkeiden rahoituksen parantamiseksi

Kuva Shutterstock.

Joka toinen suomalainen kannattaa työperäisen maahanmuuton lisäämistä, jos maamme eläkejärjestelmää pitäisi muuttaa rahoituksen takia. Sen sijaan eläkkeiden leikkaamista suomalaiset vastustavat jyrkästi, kertoo Eläketurvakeskuksen (ETK) tuore eläkebarometri.

Suomalaiset tyrmäävät eläkkeiden leikkauslistat. Lähes kaikki väestöryhmät suhtautuvat kielteisesti nykyisten ja tulevien eläkkeiden leikkaamiseen, jos eläkejärjestelmän rahoitusta tulisi vahvistaa.

Suosituin ratkaisu rahoituksen vahvistamiseksi on työperäisen maahanmuuton lisääminen. Keinoa kannattaa täysin tai jossain määrin 52 prosenttia eläkebarometrin vastaajista. Työperäisen maahanmuuton lisääminen kuitenkin jakaa suomalaisia vahvasti. Keinoa vastustaa 30 prosenttia.

Työperäiseen maahanmuuttoon suhtautuvat myönteisesti muita yleisemmin korkeasti koulutetut, ylemmät toimihenkilöt, opiskelijat, pääkaupunkiseudulla asuvat sekä vihreiden kannattajat. Työperäiseen maahanmuuttoon suhtautuvat kielteisesti muita yleisemmin matalasti koulutetut sekä perussuomalaisten kannattajat.

Työperäinen maahanmuutto saa suomalaisilta hyväksynnän myös silloin, kun etsitään parasta vaihtoehtoa eläkkeiden rahoituksen vahvistamiseksi. Maahanmuuttoa pitää parhaimpana ratkaisuna 37 prosenttia.

Syntyvyyden lasku ja väestön ikääntyminen tuovat tulevaisuudessa eläkkeiden rahoitukseen muutospainetta.

– Mutta jos työssä olevan väestön määrä lisääntyy esimerkiksi maahanmuuton kautta, eläkkeiden maksajia tulee yhteiskuntaan lisää ja rahoitukseen kohdistuva paine helpottaa. Muita ratkaisukeinoja rahoituksen vakauttamiseksi voisivat olla eläkemaksujen tai eläkeiän nostaminen, ETK:n ekonomisti Sanna Tenhunen kertoo.

Työikäisten ja työnantajien maksamien eläkemaksujen nostaminen onkin toiseksi suosituin ratkaisu eläkkeiden rahoituksen vahvistamiseksi. Eläkemaksujen nostamista kannattaa täysin tai jossain määrin 39 prosenttia eläkebarometrin vastaajista. Maksujen nostamista vastustaa yhtä suuri osa vastaajista. Parhaimpana keinona eläkemaksujen korottamista pitää 30 prosenttia.

Eläkeiän nostaminen kävisi 29 prosentille suomalaisista. Parhaimpana ratkaisuna ikärajan nostoa pitää vain 13 prosenttia.

Tilaa
Ilmoita
guest

92 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

dissertation timelines https://dissertations-writing.org/

trackback

go dissertation help review https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

site:ameba.jp dissertation help https://help-with-dissertations.com/

trackback

how to win at slots https://www-slotmachines.com/

trackback

free quarter slots https://slot-machine-sale.com/

trackback
trackback

double down slots https://pennyslotmachines.org/

trackback

las vegas free slots https://candylandslotmachine.com/

trackback
trackback

3greyhound

Kukavaan

Työperäinen maahanmuutto heikentää eläkejärjestelmän maksukykyä. Kyllä… työperäiset ovat useimmiten matalapalkkaisia, moniavioisia ja suurperheellisiä.
Maahanmuuttaja on muutakin kuin tuotannon tekijä. Hän saattaa vihata länsimaalaisia, hän voi pitää suomalaisia vihollisinaan ja sotasaaliina.

Ani

Jos joku korkeasti koulutettu eurooppalainen tai amerikkalainen haluaa muuttaa Suomeen työn perässä, se varmasti onnistuu ja on suotavaakin. Henkilö itse järjestää työn ja asumisen eikä ole minkään tukien varassa. Matuinvaasiota vain peitellään naivein termein. Kehitysmaalaisten tavoitehan on tehdä kantiksista palvelijoita vailla ihmisoikeuksia.

Puolueeton

Kansa uskoo median levittämään propagandaan. Mitä järkeä on etsiä ulkomaisia työläisiä, kun omassa maassa on satoja tuhansia työttömiä?
Suomalaiset työttömät osaavat kielen ja ovat keskimäärin älykkäämpiä kuin ulkomailta tulleet, joten oppivat myös vaadittavat työtaidot helpommin. Ainoa hankaluus on, ettei suomalaisia voi hyväksikäyttää kuten ulkomaisia. Hyväksi käyttö taas johtaa maahan muuttajien rikollisuuteen.
Ehkä viisasta olisi palkata ulkomaisia poliitikkoja johtamaan maata, kun äänestämällä hankitut aiheuttavat maalle vahinkoa. Tällä alueella ei työttömyyttä esiinny, jokainen poliitikko saa mukavan viran palkkiona, kun pitää päänsä kiinni ja antaa tukensa ylemmälle tasolle.

Puolueeton

Voisi vielä lisätä: Jos suomalainen saisi maahanmuutajia vastaavat sosiaalituet, vaikka olisi palkattu työntekijä, työnteko kiinnostaisi useimpia työttömiä suomalaisia.

Anonyymi

Eräs naispoliitikko on myöntänyt, että paremmilla sosiaalituilla ostetaan yhteiskuntarauha, mutta nyt sekään ei enää riitä. Ruotsin tiellä ollaan ja tanakasti, ellei järjen valo ala voittaa.

Ilkka Forsten

Se on melko onneton syy, sillä pitää muistaa että ne jotka sosiaalituet joutuu maksamaan ei enää kannata yhteiskuntarauhaa, ja tulijat ei ole niistä välittäneet alun alkaenkaan.

John Quiman

Raiskaukset, väkivalta ja ryöstelyt ym. eivät lakkaa millään rahalla. Johan nyt tarjotaan ruhtinaallisia etuja, mutta se ei tuo rauhaa.

murre iisakki riepunen

Työperäinen, kuten muukin maahanmuutto estettävä. Verovaroin koulutuksen Suomessa päätökseen saaneet työtehtäviin meillä, ns. aivovienti kuriin. Kotimaiset työttömät etuuksien menettämisen pelossa hommiin.

John Quiman

Työperäinen tulisi sallia vain, jos ei Suomesta löydy osaajaa, jota kaivataan. Huippuosaajien kohdalla tällaista voi tulla vastaan.

Vähemmän vaativiin töihin voi helposti kouluttaakin. Kyllä joukosta aina löytyy oppimiskykyisiä ja kiinnostuneita. Pitää myös maksaa palkkaa, jolla elää, eikä ole riippuvainen tuista.

Anonyymi

Järkyttävän huono vaihtokauppa; kalliisti koulutettujen ja fiksujen suomalaisten lähtiessä ulkomaille saamme tilalle väkeä, jonka osaaminen on yleensä plus miinus nolla. Sitten yritetään epätoivoisesti houkutella maahan huippuosaajia, mutta unohdetaan autuaasti tosiasiat. Kuka tulisi kylmän ilmaston, kalliiden elinkustannusten ja törkeän ryöstöverotuksen maahan, kun voi valita monen paljon mukavammista vaihtoehdoista mieleisensä?

Suomalainen itsekkin

Suomalainen on TYHMÄ kuin saapas. Ei ymmärrä, ettei tähän verohelvettiin tule osaajia ja miksi tulisi kun muualla saa vielä korkeampaa palkkaa.
Eli hölmöläiset uskoo vielä itseäänkin tyhmempiä päättäjiä puhuessaan, että Suomi saa ihan oikeasti hyötyä ”työ”peräisestä maahanmuutosta.
Uskooko tämä kansa aivan kaiken bullshitin?

Ilkka Forsten

Ikävä myöntää mutta toistaiseksi niin näyttää olevan.

John Quiman

Kaikki länsimaat ovat samassa hypnoottisessa idiotismitilassa.

Eka Kettunen

”Työeläkejärjestelmän rahoituksen osana toimivat sijoitusvarat kasvoivat vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Varat kasvoivat vuodenvaihteesta kaikkiaan noin 11 miljardilla eurolla ja olivat maaliskuun lopussa yhteensä 233 miljardia euroa.” lähde: tela.fi

Viisas sijoitustoiminta on ollut tuottavin keino rahoittaa eläkejärjestelmää, jonka kertymä on jo varsin muhkea.

Maahanmuutto alipalkattuihin pätkätöihin tuottaa pelkkiä kustannuksia veronmaksajille. Jopa isotuloiset työntekijät tuottavat Suomelle tappiota Kelan maksellessa suuren lapsiperheen lisiä ulkomaille ja työntekijän kuluttaessa palkkansa kotimaassaan.

manu

Tässä maahantunkeuttamisprosessissa unohdetaan, että maassamme on paljon yliherkkyyksistä kärsiviä.
Monelle pelkkä nuotioon nukahtaneen näkeminen on syy masentua , vetäytyä , omassa maassaan. Työpaikoilla tämä tietysti aiheuttaa onggelmia, työteho laskee ,kun joku ärsyttää kokoajan.

Frank
John Quiman

Kun nuo poliitikot suunnittelevat ”työperäistä maahanmuuttoa”, etsivät he vain keinoja saada reittejä ammattitaidottomille kehitysmaalaisille, jotka hetken päästä elävät sossun tuilla. Saattavat jotkut lyhytnäköiset ja typerät työnantajatkin haluta halpaa työvoimaa, joka jakossa tuleekin kyvyttömyytensä vuoksi kalliiksi.

Eivät kuitenkaan puhu suomalaisista työttömistä voimavarana ja huoltosuhteen vahvistajina, vaan kiinnittävät huomion tuontityövoimaan, joka hetken on töissä ja ensitilassa hakeutuu sossun ”palkkalaiseksi”. Tämä tuoksuu vahvasti pelkältä uudistetulta invaasioreitiltä. Taloudellisesti siinä ei ole järkeä, joten pitää arvata sen poliittinen syy ja tämä pakolaisvirtojen muuttaminen työperäiseksi maahanmuutoksi olisi mitä ilmeisimmin se poliittinen syy.

Taitaa vain perussuomlaiset vastustaa halpatyöläisten tuontia, koska esittävät ansiorajaksi 3000 euroa. Sen verran tienaava jo osaakin jotain, eikä tule päästäkseen myöhemmin sossun jonoon.

Anonyymi

Kuka kertoisi minulle tietämättömälle, miten yhteistä kakkua kasvattaa porukka, joka saa päätoimeentulonsa sosiaalituista? Ja miksi Suomen väkiluvun pitäisi kasvaa ja mitkä työt ovat tulevaisuudessa sellaisia, joihin ammatti- ja kielitaidoton solahtaa tuosta vaan?

Kata

Tätä pashaa kansalle on syötetty ja suuri osa on niin laiskoja että kun joku ammattipolitiikko sanoo näin niille niin hallelujaa ja täydestä menee!Suomi nousuun näillä konsteilla joihin sitten pitää olla tulkkia tuhansin kielin ym ym verovaroin palkattua töpeksijää eli mitään ei tienata yhteiseen kakkuun!
Ihmiset ovat usein niiiiiiin yksinkertaisen laiskoja!Johan se vappusatanen sen kertoi!Laskutoimitus olis kertonu että pelkkää potaskaa anttipoika huudahteli matkalla rotkoon.

John Quiman

Hyväuskoisuus on rehellisyyden merkki, mutta tässä maailmassa se on myös rinnastettavissa tyhmyyteen, koska ei ymmärrä miten tätä maailmaa pyöritellään vallanhimoisten pelissä.

John Quiman

Olisikohan suvakkien suunnitelma onkin, että ne tekevät ja kasvattavat tulevien suomalaisten suvun ja siksi lisääntymisintoakin pitää kohentaa suomalaisille annettavia tukia runsaammilla tuilla. Ovat tekemässä tärkeää tehtävää, jotta suomalaisuus muuttuisi tummemmaksi. Ovat aikamme rotuhygienisteja, joilla tavoitteena on uusi uljas Suomi, joka on vapaa suomalaisuuden taakasta.

John Quiman

Olisikohan suvakkien suunnitelma onkin, että” –>> ”Olisikohan suvakkien suunnitelma, että”

Anonyymi

Helsingin yliopistokin on erään porukan mukaan liian valkoinen. Kumma juttu…

John Quiman

On kyllä aika omituinen juttu, että suomalaisten yliopistossa on niin paljon valkoisia. Olisikohan syrjitty muunvärisiä oikein urakalla?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Mänttäri

Olen valkoinen ja ylpeä siitä.

Ilkka Forsten

Ein volkkari, ein reistailee, ein fyrkkaa.

John Quiman

Poliittisesti korrekti häpeää valkoisuuttaan ja mustan tulee olla ylpeä mustuudestaan. Keltaisista ei ole niin väliksi poliittisessa korrektiudessa. Ehkä siksi, että esim. vietnamilaiset sopeutuivat ilman ongelmia, eivät elä sossun piikiin, eivätkä valita, vaan elävät työteliäinä perheensä elättäen.

Ilkka Forsten

Liian punainen se ainakin on.

Ilkka Forsten

Kuolevat ennen kuin se ihme toteutuu. Joku, tai jotkut ei tule sitä kehitystä katsemaan ihan sivusta seuraajana. Et millään arvaa kuka on yksi heistä ?

John Quiman

Juu. Vorsteeni jo matkalla talliin hakemaan sitä colt-hevosta.

Ilkka Mänttäri

Olet oikeassa. On aika monta maata joissa tuo väkiluku on aika paljon pienempi kuin Suomessa ja kuitenkin hyvin menee, katsokaa vaikka Monacoa tai monia muita pikkuvaltioita euroopassa.

Ilkka Forsten

Joku siellä jossain ei halua myöntää edes sitä että myöskin tulijat vanhenevat, ja jos he eivät ole tehneet mitään yhteisen kakun kasvattamiseksi, on tilanne jo parodiahorisontin taakse yltävää tuubaa. Ei tämän maan BKT kasva sillä että 35 000 ” alaikäistä ” saapuu Haaviston saattelemana Helsinkiin ja päätyy viikon kuluttua sossujonoon.

Yhdenkään maan talous ei tule kestämään siitä aiheutuvaa kuormitusta, ja tällöin vaihtoehdot alkaa olemaan jotain muuta kuin ihmisarvoa korostavia. Tässä synnytetään ilmiselvää konfliktia, josta kuvitellaan valkoisen rodun loppua ja valmiiden yhteiskuntien tarjoamista niille jotka ei pysty pitämään edes valmista pystyssä.

Tämä sanoma on saatava ihmisten tajuntaan. Heille on ilmeisesti kädestä pitäen näytettävä, ettei tulevaisuus ole kovin ruusuinen niillä menetelmillä mitä tämänhetkinen hallitus selittää keinoksi parantaa ” kaikkien ” hyvinvointia.

Jostain syystä tunnen lisääntyvää tarvetta perehtyä aikaan kun taidemaalari nosti äänenpainoaan ja sanoi suoraan mikä on ongelman nimi. Olkoonkin että siinä saattoi tapahtua ylilyöntejä. Omelettia ei voi tehdä rikkomatta munia. Lukekaa, perehtykää ja oppikaa käsittämään taidemaalarin ajatustapa, siinä oli paljon sellaista mikä sopii tähänkin aikaan. Ongelma on sama, vain kohderyhmässä on vivahde-ero. Lähtökohtaisesti puhutaan kuitenkin hyvin pitkälti seemiläisestä kansasta joka kukkoilee Lähi-Idän alueella, ja on työntänyt uskonteesinsä paikkoihin missä ei ole lainkaan kykyä kritisoida kuulemaansa.

Hottentotit ei ole koskaan olleet välkyin ryhmä omaksumaan mitään, ja kun heille syötetään tarinaa mikä tarjoilee joka paikkaan islamia lääkkeeksi, on tuloksena mikrokefalian ylitarjonta. Niistä ei ole koskaan korjaamaan mitään vajetta, ellei lukuun oteta mukaan penskojen tuottamista joka sekin menee aina överiksi varotuksista huolimatta. Tämä maa ei ole tarkoitettu muiden kuin suomalaisten leikkikentäksi, ja sellaisena se tullaan pitämään.

Ilkka Forsten

Mutta jos saakin 2999 euroa / kk, ei osaaminen juurikaan näy. Outo juttu.

John Quiman

Byrokratia on sellaista.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ei voi olla totta

Onko suomalaiset oikeasti näin typeriä, että tällaista kannattavat.

Anonyymi

Olisi mielenkiintoista taas tietää, miten otanta on tehty ja mitä ihmisiltä ok kysytty. Tulee mieleen myös tutkimus, jossa suomalaisista tehtiin maailman onnellisin kansa.

Ilkka Forsten

Me olemme maailman onnellisin ” känsä.”

Anonyymi

Valitettavasti ovat ja onhan se jo nähty, ettei yhteiskunnalliset asiat kiinnosta. Viimeisissä vaaleissa vain hiukan yli puolet käytti äänioikeuttaan. Katsokaapa vaan iltapäivälehtien juttuja, josta selviää eniten luettujen artikkeleiden järjestys; kyllä Temptation islandit, silikonitissit ja julkkisten sekoilu näkyy kiinnostavan eniten. Ehkä voi olla parempi, ettei nämä pölvästit äänestäkään.

Opus Dei of Finland

Suomalaiset saavat ihan aikuisten oikeasti kadota historian viemäriin yhtenä maailman typerimpänä kansana, joka rakasti itsensä ruoskimista.

Ilkka Forsten

Pyydän, ei nyt sotketa seksuaalisia mieltymyksiä tähän, mutta typeryksiä kyllä riittää.

juha II

Kun zombielta kysyy saa zombien vastauksen. Kauan eläköön perisuomalainen yksinkertaisuus!

Antti

Eli puolet Suomalaisista kannattaa ongelmien siirtämistä seuravalle sukupolvelle.

Ilkka Forsten

Olen samaa mieltä JOS työperäiset maahanmuuttajat ovat valkoisia ja tekevät töitä. Muussa tapauksessa en koskaan puolla asiaa.

John Quiman

Niin, noiden suunnitelmat työperäisestä tarkoittavat oikeammin työllistämisperäsitä, siis tulijat työllistävät sossua, poliisia, hammaslääkäreitä, lääkäreitä, sairaaloita jne.

Pinlaareni

Juu, verorahoin maastapoistamisen vastustamiseen palkattuja lakimiehiä unohtamatta.
Luin aikoinaan jonkin opiskeluihin liittyvästä kirjasta tämän kaltaisen lausuman postindustriaalisesta yhteiskunnasta: voimmeko tulevaisuudessa elää pesemällä toistemme paitoja?

Seppo Himanen

Otatko turpaan vai kannatatko työperäistä maahanmuuttoa ? Sopivalla kysymyksen asettelulla saadaan sopivia vastauksia. Jos olisi vain kysytty, kannatatko työperäistä maahanmuuttoa, olisi vastaukset todennäköisesti toisenlaisia. Työperäistä maahanmuuttoa ei ole se, että kyseinen henkilö ensi töiksi ryntää kelan luukulle.

Ilkka Forsten

Muta minula paljo tyo soumaliasa, ola klaanin suuri päällikko. Mina tehda tyo jo unesa, ola kova paiskiman tyo, muta herätessä ola niin väsynyt, ei jaksa tehdä enää tyo rasistien huvaksi..

John Quiman

😀 Taattua Forsten huumoria 😀

Ilkka Forsten

Mihin koira pääsisi karvoistaan ?

John Quiman

Hautaan aikanaan, mutta toivottavasti ei ole kiire.

Nimi

Jos on työpaikka valmiina niin tervetuloa duuniin, muuten ei.

John Quiman

Kunhan työ on sen verran vaativaa, että pitää olla osaamista. Perussuomalaisten esittämä 3000 euron kuukausipalkka alarajana on ainakin oikeassa suunnassa.

Halpatyöläinen tekee sen aikaa, että saa vakituisen oleskeluluvan ja sitten alkaa sossukierre, joka ei lopu koskaan.

Anonyymi

Millä taataan se, että työpaikka myös pysyy? Pysyvä työpaikka on ainakin yksityisellä sektorilla monelle ylellisyyttä.

Meri Kreikan

ei.

Kaino-Vieno Huttunen

Tämän vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä työttömiä oli 224000. Vuonna 2020 miesten työllisyysaste oli 73.7 ja naisten 71.7%. Mihin työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan, kun työmarkkinat eivät vedä edes kaikkia kotimaisia työttömiä.

Maahanmuuttajia vuoden 2019 lopussa oli 423 494, heistä ulkomailla syntyneitä 351 721. Maahanmuuttajien työllisyysaste oli 64%, jos mukaan lasketaan EU- ja EFTA-maista tulevat. Pelkästään pakolaistaustaisten työllisyysaste oli 50%. Pakolaistaustaisista huomattakoon somalit, joiden työllisyysaste oli vuonna 2017 vähän yli 20% sekä irakilaiset, joiden työllisyysaste vuonna 2019 oli 23%. Mihin siis tarvitaan lisää maahanmuuttajia, kun entisiäkään ei ole saatu työllistettyä.

Maahanmuuttajista suurin osa työllistyi palvelu- ja myyntitehtäviin ja tyypillisin työsuhde oli osa- tai määräaikainen. Tämän vuoksi maahanmuuttajat käyttävät palkkatulojen ohella kantaväestöä enemmän yhteiskunnan tukia, jolloin hyöty kantaväestön eläkkeiden maksajana jää vähäiseksi. Maahanmuuttajat tekevät myös paljon pimeää työtä, jolloin he eivät osallistu edes omiin eläkekustannuksiinsa saati kantaväestön.

Minusta työperäinen maahanmuutto on hämäystä. Sitä hoetaan vuorotellen humanitäärisen maahanmuuton kanssa, kun rajan yli lappaa tasan samanlaisia kehitysmaalaisia kuin aina ennenkin.

Ilkka Forsten

Kakkasakin kokoontumisajot, sitä se on eikä mitään työperäistä maahanmuuttoa, ja kuten sanoit, jos vastustetaan työperäistä maahanmuuttoa, tuleekin samoista henkilöistä humanitäärisen maahanmuuton laumaa, ja sitten taas toisinpäin. Vedätystä, vedätystä, vedätystä, ja ME maksamme lopulta kaikesta, jopa niiden tulijoiden ” eläkkeet .”

Jos kyse olisi työn perässä matkaan lähteneistä, miksi he eivät tule vaadittavien papereiden kanssa. Ei ” työperäisen ” muuttajan tarvitse huutaa asylumia ja leikkiä 14 vuotiasta parta jalkojen välissä. Ei yksikään suomalainen joka lähti ruotsiin 1960 ja 70 luvuilla, vinkunut Torniossa olevansa vainon uhri, eikä heillä ollut tapana yrittää luikahtaa naapuriin aidan raosta. Jos joku epäilee sanomaani, niin näyttäkää toteen missä ja koska ruotsin rajavartijoiden piti kaivaa pertaanit esiin, ja olla valmiina väkivaltaiseksi yltyvän ryntäyksen pysäyttäjinä ?

Yhtään Volvoa ei palanut kadunvarteen, eikä palokunta saanut itämaista kivisadetta niskaansa jos piti sammuttaa paloa. Ruotsin poliisin ei tarvinut itkeä vollottaa julkisuudessa että nyt ollaan korvia myöden kus***sa, ja körttiläiset haluaa oman hurmosteltan keskelle Tukholmaa.

John Quiman

Mutta suvakkien mielestä kaikki maahanmuuttajat ovat rikkautta, ei niin väliksi, että onko huippuinsinööri tai melkein valmistunut kamelikuski tai lammaspaimen.

Suvakit vetosivat 2015 invaasion aikaan mm. siihen, että olihan Fazerkin maahanmuuttaja. Tuskin Fazer kyseli vastaanottokeskuksen perään, eikä pyytänyt kotouttamisohjelmaa, eikä myöskään asettunut elämään toisten piikkiin, eikä vaatinut erityiskohtelua. Niihin aikoihin oli sitä luonnollista maasta- ja maahanmuuttoa, jolloin omilla varoilla liikuttiin ja asetuttiin uuteen maahan sillä mielellä, että siihen sopeudutaan ja tullaan osaksi sitä.

Pitää olla aika sekaisin ideologiastaan, kun rinnastaa kaikenlaiset maahanmuuttajat samaksi asiaksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Anonyymi

Nämä vertailut Fazeriin, Sinebrychoffiin ym. olivat kerta kaikkiaan niin naurettavia, ettei olisi aikuisen ihmisen suusta uskonut kuulevansa. Kyseiset miehet loivat yrityksiä, jotka kukoistavat vielä tänäkin päivänä aikaan, jolloin yhyeiskunnan tarjoamat edut ja sosiaaliturva olivat utopiaa. Kun Suomessakin maahanmuuttoa on ollut runsaammin 1990-luvulta lähtien, missä nyt ovat ne uudet fazerit ja sinebrychoffit?

Suomalaisia muutti satoja tuhansia Ruotsiin 60- ja 70-luvuilla enimmäkseen töihin suoraan tehtaiden liukuhihnoille ja kun suomalaisia aikaisemmin edellisen vuosisadan vaihteessa muutti runsain joukoin Amerikkaan, siellä kuoli nälkään, ellei tehnyt työtä. Olisi syytä muistaa tosiasiat.

Kata

Juuripa näin!Tapasin pikkutyttönä tätini Olgan joka oli peitannut elääkseen nahkoja Pohjois-Amerikassa.Hänen kätensä!!!On jääneet mieleen.Vain yksi monista raa’aan työn raatajista.
Sukuani meni myös Ruotsiin 60-70 luvuilla.Ei ollut kunniakujia heille missään,nostivat Ruotsin rikkaaksi ja ostivat Volvon velaksi kun tulivat käymään kotimaassa mutta suomea ei saanut puhua kouluissa,ei ollut tulkkia sairaaloissa..mites on nyt…uskomatonta kieroutta naapureilta.Arabiaa alltihopa…
Sanotaanko nyt että ”en mamu igen”…?NEJ…

John Quiman

Suvakkien tarkoituskaan ei ole puhua totta, vaan ainoastaan yrittää luoda mielikuvia kansan harhauttamiseksi.

Nämä uudet ”maahanmuuttajat” istuvat Fazerin kahvilassa sossun rahoilla päivät pitkät. Iltaisin sitten mennään tukirahoilla nauttimaan Koffin juomia. Siitä varmaan suvakki kehittelee yhteyden Fazeriin ja Sinebrychoffiin.

Ilkka Forsten

Itse asiassa ne suvut loivat jopa köyhälle kansalle mahdollisuuksia opintoihin. He tukivat taloudellisesti kouluja, pyrkivät siihen että lapset saavat paremmat mahdollisuuden tulevaisuutta ajatellen, ja tarjosivat työtä.

Näyttäkää minulle kaarnavenetelakka joka on tehnyt edes osan tuosta. Näyttäkää se innovatiivinen somali tai afgaani jolta luonnistuu muukin kuin ruikuttaminen, tai tuokaa nyt lopultakin näytille se ensimmäinen kvanttifysiikan professori joka on syntyjään Jemenistä, Syyriasta, Irakista tai mistä tahansa välimeren eteläpuolisesta kolkasta.

Ömerikan ihmemaa ulosti kaikki joutohampparit maitojunalla kotiin jos työ ei maittanut. Liian moni uskoo vielä tänäkin päivänä että amerikassa sai rahaa taskut täytee tekemättä mitään. Siellä ei ole koskaan saanut mitään helpolla, mutta jos on ollut esittää hyvä liikeidea sitä on kannustettu kehittämään.

Se ei ole hyvä liikeidea jos somppu opettelee tulkkaamaan toiselle sompulle lapsen asteella olevia asioita, ja lapsen asteella oleva jakaa osaamistaan eteenpäin, eli alkaa tulkiksi seuraavalle tontulle.

Kata

Tämä kuuluu siihen mitä tuolla aiemmin kirjoitin,ihmiset ovat suurelta osin niin laiskoja ettei ne jaksa ajatella tuollaista.Ei ne jaksa eritellä mutta kun sanotaan että rasistista jos ei tykkää niin sitte että ok…eli päät pensaissa yhä!

John Quiman

Vähemmän on halua paneutua asioihin ja paljolti myös liiallista luottamusta viranomaisiin ja muihin auktoriteetteihin.

Tuo auktoriteettiuskovaisuus tulee esille helposti, kun vaikkapa kritisoi WHO:n toimia. Monilla tulee sellainen reaktio, että mitä me ollaan arvostelemaan YK:n järjestöä, joka on ihmisen yläpuolella oleva tietäjä ja jumalallinen toimija. Ei siis uskalleta kyseenalaistaa kaikkea, vaikka olisi hyväkin syy. Sitten mennään lammaslauman tavoin minne ikinä meitä pässejä halutaan narussa viedäkin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Mänttäri

Tästä Jaana Kavonius on puhunut hyvin. Liityin hänen yhdistykseensä vaikka yleensä kartan näitä asioita. Kun ihminen laittaa noin täysin itsensä likoon ja kertoo tosiasioita näistä kiemuroista niin 20 euron vuosimaksu ei minusta ole paljon. Minulla on varaa menettää se jos asiat kaatuvat kun minusta on tullut tuollainen että en oikein luota mihinkään. Jaana on kuitenkin päässyt lähimmäksi rehellistä suomalaista, mielestäni.

Ilkka Forsten

En tunne Kavoniusta sanoi ketola Jeesuksesta.

Ilkka Mänttäri

En minäkään henkilökohtaisesti mutta katso Tubesta joku video (kun vielä ovat siellä) ja muodosta sitten mielipiteesi.Hän antaa kylmää kyytiä niin poliitikoille kuin virkamiehille, presidenttiä myöten. Juristin näkemys siitä miten perustuslakiin nykyään suhtaudutaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Kannattaa katsoa. Hyvin puhuu ja tosiasioita, ei perusteettomia länkytyksiä tai innokkaan arvailuja.

Ilkka Forsten

Montako Fazerin, Finlaysonin tms sukulaista seisoi sossun jonossa kertoen satua isosta pahasta sudesta, joka puhkui ja puhalsi porsaiden kortteerin kumoon ?

Suvakit ei milloinkaan tunnu muistavan että taidemaalarikin oli ” matu ”, sillä palavasilmäinen pieniviiksinen mies tuli Itävallasta ja toi tullessaan vähän hemmetin suuret aatteet, joista sittemmin kehkeytyi kansainväliset kovapanosammunnat.

Jos sanotaan että AH oli tullessaan PA, ja lähtiessään PAHA, tämä allekirjoitetaan myöskin kommunistien keskuudessa, mutta kun sanoo että Al Holin Sanna on ongelmien tuoja, eikä suinkaan vainottu reppana, niin ääni muuttuu kellossa. Miksi, ah sit en pysty vastaamaan, mut yrittää mä voisin..

Valitettavasti ohjelma-aikamme on juuri loppumaisillaan, ja kallistun seinähirsien kanssa samaan asentoon. Se on tämä vanhuus kun laittaa hyväksymään monta asiaa, maahanmuuttoa ei koskaan, siitä emme tingi.

Kata

Kunhan tiedostatte että tämä mitä on nähty viimeiset kuusi vuotta(ja jo 30v kaikkiaan)ei ole työperäistä maahanmuuttoa vaan vapaamatkustajamaahanmuuttoa!
Nielee niin paljon rahaa pois suomalaisilta että barometrinne hajoaa!Täysin järjetöntä ja sen tietää joka’ikinen vaikka itkeekin niin moni ihmisoikeuksia.
Ihmisoikeudet kuuluu myös syntyperäisille kansalaisille,muistakaa se!
Perussuomalaiset ei vastusta oikeaa työperäistä maahanmuuttoa jolloin tulija elättää itsensä,mahdollisen perheensä,maksaa veronsa ja elää kunnollisesti.
Kunhan nyt suomalaiset saisivat työtä jolla elättää itsensä mutta…työt on kiikutettu Kiinaan jolloin se yrittäjä tienaa eniten koska lapsityövoima tekee halvalla ja elää orjuudessa.Tämä ei liikuta siis ketään?
GREED tuhoaa maailman.

Ilkka Forsten

Nimeäni ei kirjoiteta noin. Ja minä en ole valtuuttanut ketään muuta tuhoamaan maailmaa, kyllä se on ihan oma missioni. Jään historiaan miehenä joka teki sen mitä kaikki sanoivat mahdottomaksi, mutta onneksi minulla ei ole suuria luuloja itsestäni.

Harrastin aikoinaan taidemaalausta.Lähinnä koulun WC tilojen seiniin mustalla tussilla, ja pyrin sinnikkäästi opiskelemaan vakavamman taiteen tekemistä. Koska luontaista lahjakkuuttani ei haluttu myöntää todeksi, päätin kirjoittaa kirjan. ” Kohellukseni ” tulee vielä olemaan merkiteos joka on löydyttävä jokaisen suomalaisen kirjahyllystä. Määrään näin. Lisäksi olen päättynyt että suomi tarvitsee elintilaa jolloin luonnollinen suunta on länsi.

Riittää kun potkaisee läpimädän sveamamman oveen ja koko rakennus sortuu.Valloitus tulee olemaan helppo toimitus. Ulle haluaa vain rakastaa Håkania ja tyytyy sen saatuaan lähes olemattomaan. Ei toivotut ” lahkot ” joudumme toimittamaan kuutamolle, mutta olen päättänyt jo siitäkin toimenpiteestä ja nimennyt sen operaatio horsmaksi. Kyseinen operaatio käynnistyy kun suomessa on käyty vaalit, ja olen tullut valituksi suurella äänienemmistöllä johtajaksi. Vast edes puhuttelette minua tällä tavalla, ja tervehditte nostaen käsivartenne kuin auringon säteiden suojaksi viistosti eteen. Onko selvä, häh ?

Muistakaa että minä muistan että te muistatte kuka muistaa teidät, ja elätte herran nuhteessa. Naisten paikaksi olen valinnut kolmion, kirkko kyökki kersat, ja tästä ei neuvotella, me emme tee kompromisseja. Olen vegaani, mutta lenkkimakkaraa voin syödä silloin tällöin jos päälle laitetaan Turun sinappia made in Puola. Lupaan kaikille työtä, ja vaadin että sitä myöskin tehdään. Jos ei mitään tee, ei pidä leipää syömän..

Epäkurantit yksilöt toimitamme pois näkyviltä, ja luomme käsitteistön uudelleen jolloin kiellettyjä sanoja ei ole. Mikäli tämä kuulostaa hyvältä, kuten se epäilemättä kuulostaakin, saatte kerrankin johtajaksenne yksilön joka puolustaa etujanne tinkimättä omasta mukavuudestaan minkään vertaa. Suosiooni pääsette jos huudatte kuorossa aina minut nähdessänne ” hei siel hei siel, ” eli karjalaisittain ilmaistuna siel mis sie ootta, siel myökii ollaa. Nyt voitte ottaa vapaata ja nauttia lopun iltaa mitä sitten nautittekaan.

Tilatkaa kirjani osoitteesta kohellukseni & suuret luulot. net. Mukavia lukuhetkiä.

Kata

😀 no tilataan tilataan!

Ilkka Forsten

Korotan sinut tällä istumalla kansliapäälliköksi, sillä minulla on nimitysoikeus. Paavo Lippostakin nimitän paavo lipposeksi, ja Maria Ohisaloa… No, jääköön nyt vielä sanomatta.

Kata

Mahtavaa sitä mie olen aina halunnu..onko univormusta jo tietoa? 😀

Rannantomppa

Hoitoon🤣🤣 👍

Anonyymi

On Ilkalla sana hallussa! Kerta kaikkiaan nautittavaa tekstiä! Tilaukseen menee ilman muuta.

Anonyymi

Olisi syytä myös ymmärtää viisaus, jonka olen lukenut muualta netistä ja joka kuuluu näin: se, että jokaisella ihmisellä on ihmisarvo, ei johda automaattisesti siihen, että kaikki kulttuurit tulevat toimeen keskenään. Tämä ei tunnu kovakalloisten päähän uppoavan kun rauhallisia länsimaisia yhteiskuntia halutaan väenväkisin tuhota; hyvänä esimerkkinä liiankin läheinen Ruotsi, eikä se kansojen sulatusuuni Amerikkakaan näytä pärjäävän kaikkien kanssa!

Kata

Totta..mutta MIKSI länsimaat ja rauhallinen elämä pitää tuhota…se iso resetti kai…prkl.

John Quiman

Jotta sekasorron seurauksena länsimaissa hyväksyttäisiin oikeuksien mitätöinti ja totalitaristinen diktaturia.

Sitten ollaan kaikki valtion omaisuutta ja valtio päättää, mitä saa tehdä. Vapaudesta voi haaveilla vankilassa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Se on se 1984.Olin niin naiivi kun nuorena luin kirjan että onneksi tällaista ei enää koskaan voi tulla….

John Quiman

Saat varmaan lukea samanlaisen kirjan sen jälkeen, kun tämä nykyinen sekoilu tulee tiensä päähän.

Niitä samoja ihmistyyppejä on aina olemassa. Niiden hinku on saada täydellinen valta ja päästä määräämään mitä saa ajatella sekä sanoa. Ne vaan tulevat esiin erilaisten ideologisten liikkeiden kautta.

Ihmiset uskovat väärin, uskoessaan, että ei voi tulle ja juuri siksi voi tulla ja tulee.

Anonyymi

Koska joillakin on ”the unelma”. Sellaisen ympärille kehitetty mielenosoituskin pidettiin, kun Euroopassa rajat aukenivat vuonna 2015 ennen suurta massojen vyöryä meillekin. Pitihän suuren maailman tapaan tännekin saada noita Syyrian pakolaisia, naisia ja lapsia. Tulikin lähes 25000 nuorta miestä Irakista ja vaikka lähes joka niemeen ja notkoon noussut vastaanottokeskus tarjosi niin huonoa puuroa, ettei se kelvannut kuin naisille ja koirille ja tupakka oli törkeän kallista ja passit ja paperit olivat pakomatkalla hukkuneet Englannin kanaaliin, niin hyvänä pidettiin, että moni notkuu täällä vieläkin.

pöh

”Joka toinen suomalainen kannattaa työperäisen maahanmuuton lisäämistä,”
Ei pidä paikkaansa, en tunne yhtään ihmistä joka kannattaisi minkäänlaita maahanmuuttoa ns. kolmansista maista, kaikki kun tietää ettei siitä seuraa kuin ongelmia.