Kotimaa Politiikka Rikos

Työryhmä ehdottaa Puolustusvoimille uusia toimivaltuuksia rikostorjuntaan

Puolustusministeri Antti Kaikkonen. Kuva: Wikimedia Commons.

Sotilaskurinpitoa ja rikostorjuntaa Puolustusvoimissa koskevan lainsäädännön muutostarpeita vuodesta 2020 alkaen arvioinut työryhmä ehdottaa Puolustusvoimille uutta rikostorjuntatehtävää sekä uusia toimivaltuuksia. Lisäksi ehdotetaan nykyisin käytössä olevien toimivaltuuksien itsenäisempää käyttöä Puolustusvoimien rikostorjuntatehtävissä, kerrotaan Valtioneuvoston julkaisemassa tiedotteessa.

Voimassa olevassa sotilaskurinpidosta ja rikostorjunnasta Puolustusvoimissa annetussa laissa Puolustusvoimien tehtäväksi on säädetty sotilasrikosten selvittäminen. Puolustusvoimien ennalta estämis- ja paljastamistehtävät on rajattu maanpuolustuksen tarkoitusta vaarantavaan toimintaan sekä Suomeen kohdistuvaan tiedustelutoimintaan, esimerkiksi vakoilu- ja maanpetosrikoksiin, mutta ei sotilasrikoksiin.

Sotilasrikosten ennalta estämistä ja paljastamista ei ole voimassa olevassa laissa säädetty nimenomaisesti minkään viranomaisen tehtäväksi, minkä vuoksi sotilasrikosten ennalta estäminen ja paljastaminen kuuluvat poliisin tehtäviksi poliisin yleistoimivallan perusteella.

Työryhmä ehdottaa Pääesikunnalle uusia tarpeellisia toimivaltuuksia. Pääesikunnalle ehdotetaan myös oikeutta käyttää salaisia tiedonhankintakeinoja nykyistä enemmän itsenäisesti, kun kyseessä on sotilaallisen maanpuolustuksen alalla Suomeen kohdistuvaan tiedustelutoimintaan ja sotilaallisen maanpuolustuksen tarkoitusta vaarantavaan toimintaan liittyvien rikosten ennalta estäminen ja paljastaminen.

Myös Puolustusvoimien rikostorjuntatoimien valvontaa tehostettaisiin. Työryhmä ehdottaa, että jatkossa tiedusteluvalvontavaltuutettu sekä eduskunnan tiedusteluvalvontavaliokunta valvoisivat myös sotilastiedusteluviranomaisten sotilaallisen maanpuolustuksen alalla Suomeen kohdistuvaan tiedustelutoimintaan ja sotilaalliseen maanpuolustuksen tarkoitusta vaarantavaan toimintaan liittyvien rikosten ennalta estämistä ja paljastamista.

Toimivaltuuksien itsenäinen käyttö sekä uudet toimivaltuudet parantaisivat Puolustusvoimien rikostorjuntakykyä. Ehdotuksella parannettaisiin myös viranomaisten välistä yhteistoimintaa sekä tiedonvaihtoa. Ehdotus mahdollistaisi sekä poliisi- että sotilasviranomaisten resurssien tarkoituksenmukaisen käytön nykyistä paremmin.

Lakiehdotukset on tarkoitettu tulemaan voimaan vuoden 2024 alussa.

Työryhmän ehdotus on laadittu hallituksen esityksen muotoon. Se esiteltiin puolustusministeri Antti Kaikkoselle 23.6.2022.

Työryhmän ehdotukseen voi antaa lausunnon Lausuntopalvelu.fi:ssä 19.8.2022 asti.

Lisätietoja asiasta antavat lainsäädäntöjohtaja Hanna Nordström p. 0295 140 600 (4.7 – 15.7.2022), hallitusneuvos Minnamaria Nurminen p. 0295 140 602 (1.7.2022 saakka) ja hallitussihteeri Anna Gau p. 0295 140 085 (18.7.2022 alkaen) sähköposti: (etunimi.sukunimi@gov.fi).

Työryhmän ehdotus:

https://www.lausuntopalvelu.fi/FI/Proposal/Participation?proposalId=1fc86ddd-ad70-40b4-825e-ad18ce436739

Valtioneuvosto

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ike

Taas vähän asian vierestä, no ehkä ei siinä mielessä että talous on aina ajankohtainen. En ole kokoomusta äänetänyt mutta tuossakin on aika hyvä paketti miten hallitus hoitaa taloutta, kokoajana Tere Sammallahti. Tuskinpa kiroilematta katselette, oikeassahan mies on.https://www.youtube.com/watch?v=Xc46EfOOCgw

Leino Kimmo

Suomessa rikostutkinta on noissa asioissa valtiopetoksella lopettettu; EOA ”päätös” 876/2/05 ; poliisi ei saa tutkia ministeririkoksia ; PL 118 § ..Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole.
Lehdistö LAHJOTTU olemaan hiljaa tästä ”perustuslakimuutoksesta” !
Syyteilmoitus tällaisen lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi jätetty Valtakunnansyyttäjänvirastoon 9.12. 2005 . ( diariinkirjaaminen kesti 8 kuukautta ).
archive.today/kimmoleaks.fi ( käytä pilvipalvelun hakukonetta; vain se löytää)

Vihakone

Tässä on perimmäisenä tarkoituksena ainoastaan syventää tätä kyttäysyhteiskuntaa.
Luoda sellainen ”1984”-malli.
Suomea johdetaan ulkopuolelta, eduskunta vain toteuttaa niitä päätöksiä.
Valtiojohdosta kuuluisi porukkaa itse tutkinnan ja tuomion kohteiksi, sieltä ne likaisimmat tyypit löytyy.

Letunviuhake

Lähinnä näissä nykypäivän asioissa kiinnostais että missä asioissa Suomen ”johtajat” kunnioittaisivat yhtään mitään lakeja tai sopimuksia? Tämä meidän Suomineito on p..seraiskattu jo niin moneen kertaan tämän 3 vuoden aikana”johtajien” toimesta, että siinä ei enää tuummelikaan auta!!!

Tuumailija

Maanpetoksellisuushan on täytetty jo monessa yhteydessä, mutta eipä ole kiinnostanut ”oikeus”oppineita pv:ssa tai valtakunansyyttäjän konklaavissa.

Leino Kimmo

Ai rupeaako ministeritä kiinnostmaan missä mallissa on Jukka Davidssonin ilmoituksen tutkinta: ”Suomi on vallattu laukaustakaan ampumatta” .
Suomea todellakin HALLITAAN rajojen ulkopuolelta ja puolustusvoimat voisi tämän lopettaa koska tahansa !
Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille”. ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” ”Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä”.
Tällä hetkellä KÄSKYT Suomen valtiojohdolle tuelvat WHO:lta !
Perustuslain tarkastamiskomitean mietintö 9 /2010 …. poikkeusoloja koskevaa lainsäädäntöä TULEE muuttaa niin, että poikkeusolot voidaan julistaa sotatilan lisäksi kansainvälisen elimen ”ilmoittaman” ”pandemian” seurauksena .
Suomis siis EI ole itsenäinen vaan WHO:n halinnassa LAITTOMASTI

otto suni

Olet aivan oikeassa, olemme alistettuja WHO:lle, WEF- ja Bildeberg ryhmälle! Olisi syytä tarkastaa myös niiden henkilöiden toimet jotka olivat tekemässä päätöstä F-35 hankinnasta!
Valtiomme ns. johto allekirjoitti Turkin kanssa sopimuksen jonka tulkitsija on todellisuudessa Turkki ja Suomen on toimittava sopimuksen ehtojen mukaisesti! Millä tasolla ja varoilla puolustusvoimat pystyvät kehittämään toimivan rikostutkinnan, kutsutaanko FBI hoitamaan asiat vai onko jo sopimus NSA:n kanssa voimassa? Asian esittäminen edellyttää muutakin kuin halua tehdä jälleen päätöksiä ilman vastuuta!

Juha

Suojuntteja on niin helppoa huijata ja kusta silmään. Nato ja EU jäsenmaksut vie Suomen vararikkoon, mutta suokansa luopuu riemumielellä omaisuudestaan, vapaudestaan ja itsenäisyydestään.

Ilkka Forsten

Mistähän se mahtaa johtua ettei Norja,Islanti tai Tanska ole vararikossa, vaikka nekin ovat natomaita, ja islannin väestömäärä ” aavistuksen ” pienempi kuin suomessa ( 366 425 sierainparia. )

Jegros

Varmaan siitä, että venäläiset ei osaa puhua eikä kirjoittaa norjaa tai islantia niin hyvin, että voisivat sen kertoa, eikä ne niissä maissa ole koskaan olleet niin kaivattuj, että olisivat sinne noin vaan muuttaneet.

Vitsit vähissä

Suomi neidon kaula on jo niin tiukkaan nyörin ympärillä, että tässä ei taida auttaa juuri mikään. Äänestämällä ei valta vaihdu. Jos tulos ei miellytä nykyisiä maanpettureita vaalitulos väärennetään.
Jos taas tapahtuu vallankumous niin jenkin pommittaa tän maan p..kaks ja huolehtii, että nykyisenlainen NWO -konnahallitus tulee taas valtaan hallitsemaan raunioita.

Ilkka Forsten

Nyt on siis toivottava että Putin ehtii ensin pommeineen, sehän olisi varmaan natolle suuri pettymys..?

ike

Tuollainen kansallinen ajattelutapa juuri vie ymmärryksen siitä että NWO olisi esim USA:n tai jonkun yksittäisen maan etu. Kyse on organisaatiosta joka ei tunne rajoja, toki rahan ja vallan kaikissa muodoissaan. Toki he haluavat ylläpitää tuollaista nokkimisjärjestelmää koska hyväksi on havaittu vanha totuus, hasjoita ja hallitse.

Kata

https://www.foxnews.com/media/laura-ingraham-miserable-time-left

Ingraham on aina hyvä.Heikko pressa niin mitä vaan on odotettavissa.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa