Eurooppa

Tytöt eivät tule kouluun, koska pelkäävät käyttää sukupuolineutraalia WC:tä

Kuvituskuva. Kuva Shutterstock.

Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa pojat, tytöt ja kaikki muut sukupuolet käyttävät samaa WC:tä, jotta kukaan ei tuntisi itseään syrjityksi. Britanniassa on kuitenkin havaittu sukupuolineutraalien WC:den aiheuttavan poissaoloja koulusta.

Jotta yksikään monista sukupuolista ei pahoittaisi mieltään, Britanniassa kuten monissa muissakin edistyksellisissä maissa on otettu käyttöön sukupuolineutraaleja WC-tiloja. Enää ei pojille ja tytöille ole omia tiloja, vaan kaikki monista sukupuolista käyttävät samaa WC:tä.

Britannian kouluissa on havahduttu ongelmiin, kertoo Daily Mail. Tyttöjä hävettää käyttää samoja WC-tiloja kuin pojat, jopa niin paljon, että tytöt jättävät tulematta kouluun.

Tytöt, joilla on kuukautiset, tuntevat voimakasta ahdistusta tietäessään joutuvansa käyttämään koulupäivän aikana yhteis-WC:tä. Tytöt myös tuntevat olonsa turvattomaksi poikien käyttämissä WC-tiloissa

On myös huomattu, että pelätessään WC-käyntiä, jotkut tytöt pidättäytyvät juomasta ja pidättelevät virtsaamista koko koulupäivän ajan. Tämä saattaa jopa olla vaaraksi terveydelle.

Huolestuneiden vanhempien ja opettajien lisäksi myös lääkärit ja poliitikot vaativat nyt jarruja WC-tilojen muuttamiselle kaikille sukupuolille soveltuviksi. Monet vanhemmat kritisoivat tilannetta, sillä heiltä ei ole kysytty mitään ennen WC-tilojen muuttamista sukupuolineutraaleiksi.

– WC:t ovat avoimia ylä- ja alaosista, joten vanhemmat oppilaat voivat helposti tirkistellä, eräs suuttunut äiti kertoo todellisesta tilanteesta.

Transgender Trend -yhdistyksessä toimiva Stephanie Davies-Arai kertoo transjärjestöjen valehdelleen kouluille, että ne rikkovat lakeja, jos eivät muuta WC-tiloja sukupuolineutraaleiksi. Lait eivät siihen pakota.

Konservatiivisen Tory-puolueen parlamenttiedustaja David Davies muistuttaa, että jos tytöt kokevat sukupuolineutraalien WC-tilojen käyttämisen epämukavaksi, siitä ei pidä suinkaan syyllistää tyttöjä. Sen sijaan tytöille tulee järjestää vaihtoehto, omat WC-tilat.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit