Muu maailma

Ugandalaiset miehet haluavat rintaruokintaa – vauvoille ei riitä maitoa

Kuva Pixnio.

”Eroottinen laktaatio” antaa ugandalaismiehille voimaa.

Vähintäänkin eksoottinen tapa on Kronen Zeitungin mukaan johtanut siihen, että rintamaitoa ei riitä vauvoille.

– Kun minua rintaruokitaan, tunnen itseni lapseksi, siihen jää koukkuun, eräs ugandalaismies totesi tutkijoille.

Salaisesti harjoitettu omalaatuinen tapa tuli itäisen Keski-Afrikan maassa päivänvaloon, kun Ugandan terveysministeri Sarah Opendi julkisti asian parlamentissa: ”kasvava määrä miehiä vaatii tulla rintaruokituksi, mikä on ongelma joillekin äideille ja heidän lapsilleen.”

Ugandalaisen Kyambo-yliopiston tutkijat halusivat päästä ”pullon pohjalle” saakka ja lähettivät haastattelijoita maaseudulle. Haastateltujen mukaan ”eroottinen laktaatio” antaa miehille voimaa.

– Se vahvistaa minua. Tulen kotiin lounaalle, ja se poistaa stressin lopun työpäivän ajaksi, sanoi yksi rintaruokituista miehistä.

Naiset eivät osallistu toimintaan vapaaehtoisesti. Eräs nainen kertoi haastattelijoille, että hänen miehensä on uhannut jättää hänet, jos rintaruokinta loppuu. Jotkut miehistä ryhtyvät väkivaltaisiksi rintaruokinnan katketessa.

Asiantuntijaraporteissa mainitaan, että lapsille ei aina riitä maitoa, sillä aikuiset miehet täytyy ruokkia ennen lapsia. Osa naisista on joutunut etsimään hoitoa tulehtuneisiin ja pureskeltuihin nänneihin. On myös olemassa vaara tautien leviämisestä miehiltä vauvoille.

  • 3.1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset