Eurooppa Maahanmuutto

Ugandalaiset turvapaikanhakijat Alankomaissa – sadat valehtelivat seksuaalisesta suuntautumisestaan

Kuva Pixabay.

Sadat ugandalaiset turvapaikanhakijat ovat valehdelleet seksuaalisesta suuntautumisestaan saadakseen turvapaikan Alankomaista.

Homoseksuaalisuus on Ugandassa laitonta ja siitä saattaa saada jopa elinkautisen vankeusrangaistuksen. Siksi ugandalaisilla LGBTQ-ihmisillä on hyvät mahdollisuudet saada turvapaikka Euroopan maista kuten Alankomaista.

Yli 400 ugandalaista on hakenut turvapaikkaa Alankomaista kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana. Vuonna 2018 Alankomaiden maahanmuuttovirasto IND päätti tutkia 200 turvapaikkahakemusta, jotka oli jätetty Alankomaihin käyttäen perusteluna vainoa seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Tutkinta kattoi sekä miesten että naisten Alankomaihin jättämät turvapaikkahakemukset.

IND sai useita anonyymejä kirjeitä, joista kävi ilmi, että ugandalaisille turvapaikanhakijoille koulutetaan Amsterdamissa kuinka näytellä homoseksuaalia. Toiset ugandalaiset turvapaikanhakijat syyttivät osaa maanmiehistään ja -naisistaan seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvista turvapaikkahuijauksista.

IND uskoo, että huijauksen takana on ihmissalakuljettajien verkosto. Alankomaiden oikeusministeriö ei halua kommentoida asiaa, sillä tutkinta on vielä kesken.

Useilla Ugandasta Alankomaihin saapuneilla turvapaikanhakijoilla on hyvin samantyyppinen tarina kerrottavanaan. Näissä kertomuksissa samat tapahtumat ja samantyyppinen tarina toistuvat.

Turvapaikka-asianajaja Erik Hagenaars avustaa usein LGBTQ-turvapaikanhakijoita ja hänen mukaansa on täysin luonnollista, että tarinat muistuttavat toisiaan, sillä onhan paon syy sama.

Lähde NL Times.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit