Eurooppa Politiikka Uutiset

Ukraina: ”Älkää tulko ottamaan selfieitä”

Terrorisminvastainen operaatio Itä-Ukrainassa. Kuva: Wikimedia Commons. File:Anti-terrorist operation in eastern Ukraine (War Ukraine) (27843153986).jpg. Lisenssi: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic.

Venäjän ja Ukrainan välinen sota on jatkunut yli kolme kuukautta. Maailman valtiot ovat tukeneet Ukrainaa, mutta mediassa ja poliitikoissa alkaa ilmetä ”Ukrainaväsymystä.” Uudet kriisit ja lähempänä eurooppalaisten koteja olevat asiat, kuten apinarokko, siirtävät huomiota pois Ukrainan sodasta.

Joka viikko eurooppalainen johtaja vierailee sotaa käyvässä maassa, joko tukeakseen Ukrainaa tai vain näkyäkseen mediassa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin seurassa.

Presidentin neuvonantaja Ihor Zhovka sanoo, että pelkän selfien perässä ei kannata tulla Ukrainaan.

”Me emme koskaan väsy Eurooppaan,” Zhovka kertoi Ruotsin television haastattelussa. ”Taistelemme eurooppalaisten arvojen puolesta. ”

”Olemme kokeneet kaksi vallankumousta ja käymme sotaa,” hän jatkaa. ”Sellaiset poliitikot, jotka tulevat vain ottamaan selfien presidenttini kanssa, eivät ole tervetulleita.”

Jokainen sota päättyy ennemmin tai myöhemmin, mutta Ihor Zhovkan mukaan tällä hetkellä rauhanneuvottelut eivät ole ajankohtaisia.

Ihor Zhovka sanoo Ukrainan taistelevan Euroopan puolesta, ja ansaitsevan enemmän tukea. Pelkkä symbolinen tuenosoitus lippuna someprofiilissa tai selfie Zelenskyin kanssa ei korvaa aseita ja ammuksia.

Lähde SVT

23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Zardex

Aika antautua ja pyytää anteeksi Venäjältä.

John Quiman

Pyytää anteeksi mitä? Sitäkö, että Venäjä hyökkäsi? Sitäkö, että ukrainalaiset puolustautuivat, eivätkä alistuneet Venäjän tahtoon?

Venäjän olisi aika vetäytyä kaikkialta Ukrainan mailta ja pyytää anteeksi sitä, että ovat pyrkineet alistamaan Ukrainaa sekä tuhonneet ja tappaneet. Lisäksi Venäjän pitäisi maksaa Ukrainan jälleenrakentaminen ja korvaukset tappamiensa omaisille sekä paljon siihen päälle.

Natoon

Tällä kertaa kansanmurhaajaryssille ei ole tilaa Ukrainan rajojen sisällä!

hassan

Antautuminen on eri asia kuin rauhan hakeminen. Zelensky ei tahdo rauhaa, siksi sotaa jatketaan viimeiseen ukrainalaiseen! Minä tulin Irakista, tiedän miten USA toimii!

Erkki

Mene takaisin. Irak on turvallinen maa.

Antioksennus

Mene hakemaan rauhaa ja liitä peräsi venäläiseen rauhan mieheen… Ukrainalaisilla ei ole mitään velvollisuutta antaa ryssille yhtään mitään. Mäkin tiedän miten RKP toimii mutta ei meidän sen takia pidä ryssille antaa mitään.

Antioksennus

Tyypillästä pedarin puhetta, ukrainalaiset lapset houkuttelivat hyveelliset venäläiset raiskaamaan.. Zardex valehtelee siihen malliin, että varmasti on elämässä kaikkea hämärää ja kieroa…

Ali

”Jokainen sota päättyy ennemmin tai myöhemmin, mutta Ihor Zhovkan mukaan tällä hetkellä rauhanneuvottelut eivät ole ajankohtaisia”.
Kyllä ne rauhanneuvottelut on aina ajankohtaisia,
tietenkin on eri juttu jos niitä ei tahdota tehdä.
Kyllä euroopassa on tehty muutakin kuin vain lipun heiluttamista,,,on lähetetty rahaa,aseita ruokaa,,,,,mitä meidän pitäisi viellä muuta tehdä?
En itse luota kumpaakaan sotivaan maahan,,ja uskallan olla eri mieltä yleisen mielipiteen kansa,,mutta tietenkin myötätuntoni on kärsivien siviilien puolella.

juu

Älytöntä selittää että taistelevat koko eurooppalaisen demokratian ja arvojen puolesta.
Maa on heti venäjän perässä korruptiossa, demokratiakin on kaukana, ja se ”natsipataljoona” kiduttaa ja tappaa antautuneita venäläisiä.
Vaikka venäjä hyökkäsi niin ukraina ei todellakaan ole mikään eurooppalainen mallimaa.
Ja USA:han siellä on säätänyt vaikka mitä hämärää vuosikaudet.
Biden varapresidenttinä kiristi edellistä presidenttiä erottamaan syyttäjän joka tutki bidenien korruptiota ja hämäriä bisneksiä, siitä palkkioksi ”ukraina” sai miljardin dollarin lainan.

John Quiman

Tuo ”natsipataljoona, joka kiduttaa ja tappaa antautuneita venäläisiä” on venäläisen propagandakoneiston tuote. Löytyy kyllä putkosuutisista ikään kuin totena.

Ei tarvitse olla eurooppalainen mallimaa, jotta kansa haluaisi rakentaa neuvostosysteemin pilaamasta korruptiokeitaasta euroopalaistyyppisen maan.

Ovat länsimaat siellä pyrkineet tukemalla tiettyjä piirejä pyrkineet vaikuttamaan, mutta niinpä on Venäjäkin (tämä useilla unohtuu) ja vieläpä paljon suuremmin rahallisin panoksin.

Bidenin kiristysjutut ovat hänen yksityisiä touhujaan, eivät USA:n tai eurooppalaisten touhuja.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
YLE-uskovainen

Näitä esim: löytyy Ukrainan puolelta jotka”taistelevat viimeiseen suomalaiseen”. Azovin rykmentti, National Corps, Nuorisokunta, Centuria, Misantrooppinen divisioona, Dirlewanger-prikaati, Atomwaffen-divisioona, Sonnenkrieg Division, AWD Deutschland, Pohjoinen järjestys, Feuerkrieg Division, AWD Russland, Nuovo Ordine Sociale, AWD Finland, L’Œuvre, AWD Argentina.

John Quiman

Millä tavalla tuo nimilista osoittaa, että Ukrainassa jotkut ampuvat ja kiduttavat venäläisiä sotavankeja?

Lieväasteinen

Jaksavat ne yhä jauhaa ”natsipataljoonasta”, joka oli puolustamassa Mariupolia ja antautui sitten venäläisille toukokuun lopussa. En tiedä, mitä nyt venäläiset noille antautuneille tekevät.

Natoon

Ukrainan korruptio on ryssiltä perittyä korruptiota, josta ne nyt haluavat eroon ja tuo syyttäjä oli korruptoitunut ryssänmielinen syyttäjä, joka oli muunkiin länsimaailman mielestä erotettava.

Antioksennus

Älä puhu venäläisen peräsuolen tuotosta. Pitäsikö suomen tehdä alueluovutuksia venäjälle koska vaikka kepu on läpimätä korruptiopesäke niin kuin moni muukin puolue? Tuleeko korruptoituneiden afrikan maiden luovuttaa alueita venäjälle, vai vain koskeeko tuo vain venäjän naapuri maita? Kuinka Uittu edes kehtaat putin on vienyt ruoan sen siperialaisen vauvankin suusta omalle tillilleen…
Sitäpaitsi te olette jo paljastaneet itsenne kertomalla stalinin aikaista propagandaa faktana, mukaan lukein propaganda hitlerin hyökkäyksestä puolaan, ne ei suomessa eikä missään muissa maissa kuin venäjän koulujärjestelmässä ole ollut totta, onhan se mahdollista, että osa teistä on hyödyllisiä idiootteja tai jotain seksuaalirikollisia joilla on tarve puolustella totta raiskausarmeijaa.. Ja tuo venäjän nyky propagandahan on melkein sanasta sanaan samaa saastaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Antioksennus
John Quiman

Eivät ole ajankohtaisia, koska Venäjä vielä miehittää turhan paljon Ukrainan maita. Se ei ole hyvä lähtökohta neuvotteluille, koska nyt Venäjä haluaisi ladella ehdot oman mielensä mukaan. Tilanne pitää saada kääntymään. Paras lähtökohta olisi, jos venäläiset on kaikkialta ajettu takaisin Venäjälle tai vähintäänkin venäläiset ovat kärsineet niin paljon tappioita, että eivät enää jaksa sotia, vaan haluavat ulos sodasta.

juha II

Siis korruption ja yksinvaltiuden vuoksi.

Antioksennus

Mitä putinista ja sen oligarkki kavereista?

Historia toistaa itseään

Ukraina, maailman korruptoitunein maa jonka johtajat ovat mukana kansainvälisessä rahanpesussa. Jonka edellinen, kansainvälisesti nimitetty nukke-presidentti, Pter Poroschenko oli huumekaupasta tuomittu rikollinen.

Jos länsi ei olisi ottanut itseensä siitä kun Janukovics nauroi niiden lainaehdoille aikoinaan, niin koskaan ei olisi palkattu Maidanille porukkaa kaatamaan vaaleilla valittua hallitusta. Eikä nyt oltaisi tässä.

Se kun USA levittää demokratiaa niin se on aina ollut huono asia sen maan kansalaisille jonne sitä levitetään. Aina on soditu ja aina on ollut kurjaa. USA kun haluaa kaiken ilmaiseksi ja sen lisäksi paljon rahaa

Antioksennus

Eikös se venäjän yksinvaltiaan lasteraiskausarmeijan ylipäällikkö korruptio kuningas pitäisi mainita tässä mielummin. Onko teillä joku järjestys tässä kun aina vaikka juha aloittaa sitten te perskärpäset tulette ja kirjoitatte nuo samat valheet vastauksiksi siihen ihan sama mitä joku teistä sanoo niin vakio valheet ja historiat venäjän mukaan tulee aina replyiksi.. Mikä teidän bändin nimi on? Venäläinen kvartetti bulshitting balalaikas?

John Quiman

Janukovitsh oli Venäjän korruptoima nukke.

Koba

Jos ottaisit asioista selvää niin tietäisit että sen jälkeen kun Ukraina pääsi eroon Putinin bulvaanista Janukovitsista on maa pystynyt parantamaan sijoitustaan korruptiota seuraavan Transparency Internationalin listoilla ja on jo monta sijoitusta parempi kuin Venäjä joka on Euroopan korruptoitunein maa,hyvää afrikkalaista tasoa.

Antioksennus

Mutta kun venäjä on korruptio mafia päällikkö ja korruptio on venäläisten yksinoikeus, keksintö ja ominaisuus niin kaikkien maiden joissa korruptiota tulee luovuttaa venäjälle alueita korvaukseksi ryssälän kulttuurisesta omimisesta.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa