Eurooppa Muu maailma Rikos

Ukraina: Armeijan värväreitä pidätetty

Kuva: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-3.0

Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on pidättänyt neljä puolustusvoimien kutsuntaviranomaista lahjuksien vastaanottamisesta. Värvärien epäillään maksua vastaan auttaneen asevelvollisia välttämään sotilaspalveluksen Ukrainan armeijassa ja poistumaan ulkomaille. Väärennetyt todistukset armeijaan kutsumisen välttämiseksi maksoivat noin 12 000 euroa kappaleelta, kertoo CNN.

Mikäli epäillyt tuomitaan, he voivat saada jopa kymmenen vuotta vankeutta.

Lähde SVT

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      Tämä on jatkoa sille, että valtion kaikki kutsunta[päälliköt] erotettiin, heitä on vähintään kymmeniä. Mutta mikä on todellinen tilanne Ukrainassa:

      Kun korruptoituneet virkamiehet erotetaan, luonnollisesti heidän myöntämänsä vapautustodistukset mitätöityvät myös.

      Nyt näiltä kutsunnasta vapautetuilta rikkailta ukrainalaisilta voidaan periä lahjukset toiseen kertaan!

      Kutsuntavapautuksen markkinahinta luonnollisestikin nousee merkittävästi, koska tilanne on «vaikeutunut», vaikka todellinen syy on ketjussa eteenpäin lähetettävän suojelurahan noususta.

      Tämän «korruption vastaisen toimen» onnistuminen mitataan vain ja yksinomaan sillä lisääntyykö valtion, Z, taskuun virtaavan rahan määrä vaiko ei.

      Näin «korruption vastaisilla toimilla» lisätään länsimaiden luottamusta Ukrainan hallintoon ja saman aikaisesti vahvistetaan korruptiota maassa ja virkamiesten «uskollisuutta» hallitukselle (jotta eivät liikaa täyttäisi vain omia taskujaan).

Peter Kreisler

Paljonkohan epäiltyjen pitää maksaa välttyäkseen tuomiolta, olisi perinteinen ukrainalainen tapa hoitaa asioita.

Ilkka Manttari

Ukrainasta voidaan olla montaa mieltä, mutta myös korruption juuret ovat syvällä. Sitä ei pidä unohtaa, eikä se kovin nopeasti muutu.

John Quiman

Syntyi Neuvostoliiton aikana ja vaivaa kaikkia entisiä NL:sta irtaantuneita maita ja erityisesti Venäjää.

Sellaisesta on vaikea päästä irti ja kun joku kovasti yrittää saada korruption lakkaamaan, saattaa se olla hänelle jopa hengenvaarallista.

Peter Kreisler

Joo, näin on, Neuvosto järjestelmä oli ”bensiiniä korruption liekkeihin”, mutta kyllä Ukrainan perinteinen korruptio on tunnettu juttu jo ajalta ennen neuvostoliittoa. Toki muitakin valtioita joita pidetään korrution synonyyminä on olemassa, itse asiassa aika paljon. Meillä Suomessa rakenteellinen korruptio lienee maailman kärkeä, mutta taas esim. liikennepoliisin lahjominen kutakuinkin mahdotonta. Korruption tasoja on monia ja kokonaiskorruptoituneisuuden arviointi joskus vaikeaa.

John Quiman

Suomessa ja Pohjoismaissa tuo alemman tason korruptio on vähäistä tai olematonta. Etelä-Euroopassa sitä on, mutta en ole siellä saanut lahjotuksi ketään, mutta toisaalta ei ole ollut tarvetta yrittääkään. Thaimaassa ja Filippiineillä olen sen sijaan lahjonut ihan katutasolla poliisia ja alemman tason viranomaisia ja jopa tinkinyt alennusta lahjuksista kummassakin maassa.Noita lahjomisia ovat monet tehneet, mutta harvempi on onnistunut tinkimään hinnasta 🙂

John Quiman

Ukraina oli ennen Neuvostoliittoa vähän aikaa itsenäinen, mutta ennen sitä osa Venäjän keisarikuntaa reippaat sata vuotta. Joten kaipa lahjonta on siellä kehittynyt venäläisessä hengessä ja jatkunut tietysti Venäjän eli Kremlin alusmaana Neivostoliitossa.

Uusimmat uutiset