Eurooppa Politiikka Uutiset

Ukraina haluaa sotilasapua Israelista

Pixabay

Israelin ohjustorjunta kiinnostaa

Ukrainan hallitus on pyytänyt Israelilta sotilasapua ilma- ja kyberpuolustuksensa vahvistamiseksi. Pyynnöstä neuvotellaan Ukrainan presidentin, Volodymyr Zelenskyin vierailulla Israelissa. Ukraina ja Israel ovat jo pitemmän aikaa tehneet sotilaallista yhteistyötä.

Ukrainaa kiinnostaa erityisesti israelilainen Rautakupoli-ohjustentorjuntajärjestelmä.

Rautakupoli otettiin käyttöön 2011 ja Israelin mukaan se torjuu yli 80% Israeliin, lähinnä Gazasta, ammutuista raketeista. Järjestelmä on israelilaisten aseyhtiöitten kehittämä mutta pääasiassa Yhdysvaltain rahoittama. Syksyllä 2021 Yhdysvallat myönsi Israelille miljardi dollaria Rautakupolin jatkokehittelyyn.

Yhdysvaltojen uskotaan olevan halukas antamaan Rautakupoli- ohjustentorjuntajärjestelmä Ukrainan käyttöön mutta Israel on jo Itä-Ukrainan konfliktin alussa ilmoittanut olevansa asiassa puolueeton. Israel haluaa säilyttää hyvät suhteet Venäjään, ottamatta kantaa kummankaan konfliktin osapuolen kanssa.

Israelin juutalaisesta väestöstä suurella osalla on juuret Venäjällä.

Sotilasasiantuntijan mukaan hyvät suhteet Venäjään ovat Israelille tärkeämmät kuin hyvät suhteet Ukrainaan.

Lähde: Wikipedia, Tass

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Junthi

Nyt olisi israelilla hyvä testikenttä ukrainassa, kuinka torjua iranin itsemurha lennokit.

Runtiti-pou

Monessakin ilmansuunnassa varmaankin nautitaan, kun Ukrainan natonalistit tapetaan. Muuallakin kuin Venäjän johdossa. Israelhan on kieltäytynyt myymästä aseita ja haluaa olla ”puolueeton”

Lieväasteinen

Ukrainan Zelenskyi on itse juutalainen.

Runtiti-pou

Niin ne ovat johdossa kaikkialla

Matti Hyyryläinen

Muutama aika sitten maailmassa oli kaksi maata joissa oli juutalainen presidentti ja pääministeri..maat olivat Israel ja Ukraina..sittemmin Ukrainan pääministeri vaihtui epäjuutalaiseen..että ihan loogisella suunnalla ovat ukrainalaiset mennessään Israelin ovea kolkuttamaan..uskoisin että apua myös annetaan..Ukrainaan myydään aseistusta ja Venäjän kanssa tehdään vaikkapa puolustustarvikekauppaa..winwin tilanne.

Juha Pekkala

Israelille lienisi paras vaihtoehto myydä Ukrainalle kalliisti ko.järjestelmä ja jollain hämärällä kabinettisopimuksella myydä koodit Venäläisille, joilla kupoli tehdään toimintakyvyttömäksi. Kuitenkin tällä yhdellä valitulla kansalla on pitkät traditiot käydä kauppaa ja lainata rahaa molemmille sotaa käyville osapuolille

Tuumailija

Hyvä ja asiallinen tiivistelmä tuosta löytyy Kempen podkastista: https://www.youtube.com/watch?v=puCzpijf2gc

Ilkka Forsten

Etiopilaisten versio samasta järjestelmästä, peltikippo. Turvaa jamssin koko perheelle vuosiksi jos vaan Jutta Urpilainen saa määrätä mihin miljardit kipataan. ” Komissaari ” kun on. Ikävä sanoa mutta minulle tulee mieleen komissaari sanasta eräs itäinen maa, jossa kansankomissaareilla oli ihmeellinen valta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
murre riepunen

Apua hövelisti tarjoamassa oleva Suomi kannattaa pitää suut kiinni, olemme tarjonneet väliin apua niin holtittomasti, että apua tarvinnut on kohteliaasti kieltänyt avut meiltä. Ihmetellään vaan mikä Ukraina..ei me olla kuultukaan, on toi ilmastoriisikin.

lataajavarmista

Venäjältä löytyy juutalainen autonomia heitä on asukkaista 1% ja loput ovat venäläisiä. Yuotubesta voi katsoa Dave Legenda tilin taltiointi, kun hän kävi siellä. Autonominen alue on perustettu 1948 isä aurinkoisen toimesta.

Lieväasteinen

Totta. Kaakkois-Siperiassa sijaitseva Birobidžan on sen pääkaupunki. Isä Aurinkoisen suunnitelmana oli siirtää kaikki NL:n j-sanat ko. alueelle, mutta äkkikuolema hautasi suunnitelman ja ”Jumalan valitsema kansa” voitti taas.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Lieväasteinen

Totta. Kaakkois-Siperiassa sijaitseva Birobidžan on sen pääkaupunki. Isä Aurinkoisen suunnitelmana oli siirtää kaikki NL:n ”j-sanat” ko. alueelle, mutta äkkikuolema hautasi suunnitelman ja ”Jumalan valitsema kansa” voitti taas.

Hardie

Apua on jo saatu alkaen vuodesta 2014. ”… a well-placed source in intelligence circles (Mossad) said: “We’re not talking about all the Ashkenazi Jews going back to Ukraine. Obviously that is not practical. The press as usual exaggerates and sensationalizes; this is why we need military censorship.” https://blogs.timesofisrael.com/leaked-report-israel…/