Eurooppa Maahanmuutto

Ukraina lahjoittaa humanitaarista apua siirtolaisvyöryn kurittamalle Liettualle – 38 tonnia piikkilankaa auttaa rajan suojaamisessa

Kuvituskuva. Unkarilaista NATO-lankaa. Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus.

Ukraina lähettää 38 tonnia piikkilankaa humanitaarisena apuna Liettualle, joka aikoo rakentaa aidan rajalleen suojellakseen maataan Valko-Venäjän kautta saapuvilta kolmansien maiden siirtolaisvirroilta.

Valko-Venäjän läntiset rajamaat ja Euroopan unioni epäilevät Valko-Venäjän presidenttiä Aljaksandr Lukašenkaa EU-ulkorajan rajan ylittävien laittomien siirtolaisten tulvan ohjailusta. Syynä Valko-Venäjän diktaattorin toimiin ovat EU-pakotteet ja poliittisen suojan myöntäminen toisinajattelijoille. Liettuan viranomaiset ovat pidättäneet tänä vuonna jo yli 4000 siirtolaista, jotka ovat lähtöisin lähinnä Irakista, kun viime vuonna vastaava luku oli vain 81.

Pian lähtee ensimmäinen piikkilankatoimitus ja loput seuraavat syyskuussa.

– Apu auttaa parantamaan Liettuan rajan suojaamista laittomilta siirtolaisilta, Ukrainan viranomaiset sanoivat.

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba korosti, että Liettuaa kohtaa ennennäkemätön siirtolaisvyöry eikä maalla ole riittävästi piikkilankaa laittomien rajanylitysten estämiseksi.

Liettuan parlamentti näytti tiistaina vihreää valoa raja-aidan rakentamiselle. Kustannusten arvioidaan olevan noin 152 miljoonaa euroa.

Lähde Remix.

Tilaa
Ilmoita
guest
40 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lieväasteinen

Piikkilankaa humanitaarisena apunako? Ukrainalaiset taitavat olla huumoriniekkoja. Meneekö seuraavaksi ammukset humanitaarisena apuna?

Ilkka Forsten

Suomikin osallistuu hankkeeseen, ja lähettää matuille 38 tonnia sivuleikkureita. Anna Kontula lahjoittaa omansa hyväntahdon eleenä, sillä hän voi koska tahansa ostaa uudet veronmaksajien kolehtihaavista mikäli tulee tarve provosoida Israelia.

Sellasii on komukkanoidat

Konna Antulalla on sivuleikkurit jalkojen välissä.

John Quiman

Kävikö pahasti?

Joko muuta tai minä on piipaa

Ihmettelen miksi läntisillä mailla on kaikilla hirveä kiire saada kansalaisensa turvaan Afganistanista samaan aikaan kun samat huolestuneet länsimaalaiset tuovat Afganistania länteen welcome kyltteineen.

Olenko tippunut kärryiltä kun en ymmärrä tästä nykymenosta enää yhtään mitään…

Parempaa terrorismia

Samaa minä olen ihmetellyt. Mutta ei kai näin normaalilla järjellä varusettu voi ymmärtää eduskuntapuolueiden päättäjien korkeampaa ajatusmaailmaa. Vasemmiston ajatusmaailmasta puhumattakaan.

John Quiman

Afganistanilainen diplomaatti sanoi, että he eivät halua Suomessa oleskelevia afgaaneja Afganistaniin. Ilmeisesti heillä on lisää sellaisia, joita eivät halua pitää.

Eka Kettunen

Ukraina auttaa Liettuaa, hieno homma, EU:lta apua ei heru.

Kaitsu

Mahtaakohan tuo piikkilanka olla kierrätysmateriaalista valmistettua ja vastuullisesti tuotettua mallia ( ei lapsityövoimaa, eikä pakolaisia), jonka hiilijalanjälki on mahdollisimman olematon ja on laadultaan tarpeeksi huonoa, että loiset saavat sen helposti ihan käsipelissä poikki matkantekoa haittaamasta??

U. Kamutapsa

Ja mahdollisimman piikitöntä, etteivät rakettikirurgit vahingoita itseään.

Ilkka Forsten

Lanka ilman piikkejä olisi YK:n artiklat täyttävää mallia. Ehkä tämä on nyt huomioitu jo suunnitteluvaiheessa vaikka lanka itsessään onkin alkuperältään made in Taiwan.

John Quiman

Niihin pitäisi saada automatiikkaa mukaan siten, että kun sanoo asylum-sanan, ne aukeavat tulijalle.

Hätätila tai väärinymmärrys

Onkohan piikkilanka suomalaisten rajavartijoiden tarkastamaa ja hyväksymää kumista tehtyä ”piikkilankaa” joka on turvallista ylittää tai alittaa ihan venyttämällä sitä.

Ilkka Mänttäri

Aivan kuten meidän lainsäädäntöämme.

John Quiman

Espanjan vasemmistohan oli huolissaan siitä, että Ceutassa oli käytetty sellaista piikkilankaa, joka voisi aiheuttaa väkisin maahan tunkeutuville loukkaantumisia.

Ilkka Mänttäri

😂

Ilkka Forsten

Niin oli, ja muistutan kansaa myöskin siitä että Espanjan sisällis-sota keskeytettiin ankaran talven johdosta. On sota yhtä helvettiä niillä leveysasteilla.

Mirkku

Aitoja on pakko rakentaa EUn tekemien äärimmäisen älyvapaiden päätösten seurauksena ja köyhdyttämällä entisestään maita, jotka tarvitsisivat nekin rahat aivan muihin tarkoituksiin, esimerkiksi nyt oman kansansa elinolojen parantamiseksi.
Lasku kaikesta tulisi lähettää matami Merkelille ja hänen lakeijoilleen. Omasta lompakostaan maksettavaksi.

ilmestyskirjailija

Tuollainen staattinen rauta rajalla onkin paljon inhimillisempi vaihtoehto kuin se DDR-tyylinen dynaaminen rauta rajalla.

murre riepunen

Tuppurainen tuomitsee jyrkästi moisen ” auttamisen” ettei vaan olisi toisen maan sisäiseen asiaan puuttuminen, vai mite se oli? tuumaa Tuppurainen ja lisää huuliin vielä kolmannen kerroksen, oppivat per….e.

Jupi

EU-täti Ylva Johansson näkee asian tietysti jonkun näköisenä piilovittuiluna, ja kohta tuleekin uutta piikkilankadirektiiviä, joka tuomitsee jyrkästi tämmöiset touhut. Uhkaillaan mainehaitalla. Ja oikeustoimilla.

Kaino-Vieno Huttunen

Anna Kontula taitaa olla parhaillaan matkalla lentokentälle sivuleikkureiden kanssa.

Jupi

Toivottavasti pelkällä menolipulla

Ilkka Forsten

Njet, sillä oli mukana ainakin Palestiinan lippu ja tietysti Kurdistanin..

Ilkka Forsten

Meni jo edellisellä lennolla. Käytti peitenimeä Konna Antula.

juu

Suomi lahjoittaa 8 ”rajavartijaa” jotka uttaa niitä yli sen piikkilangan 😀

pää määrää

Miksi ei EU pidä huolta rajoistaan? On järjetöntä olla yhteisön nöyrä jäsen ja maksaa vielä siitä, vaikka yhteisö ei tue osavaltioidensa turvallisuutta ja taloutta, velkaantumista kylläkin ja sitä tehokkaasti.

seant

Unkari joutui rakentamaan omilla rahoilla Eu;lta ei herunut yhtään rahaa vaan paheksuttiin aidan rakentamista.

juu

Viha Unkaria, Puolaa ja muita kohtaan johtuu vain ja ainoastaan siitä, että heillä ei ole johdossa kommunistit jotka kannattaisi eu liittovaltiota ja globalismia joka tuhoaa kansallisvaltiot.

Jupi

Sen sijaan heillä on tuoreessa muistissa millaista oli elämä kommunistisen diktatuurin alla. Muissa maissa alkaa vähissä olla se sukupolvi.

Eetu

Nimenomaan ukrainalaiset haluavat eu-uun ja natoon.
On sinulla väärää tietoa

Jupi

Siis tarkoittanet Ukrainan hallitsijoita. Kansalta ei kysytä. Sun logiikan mukaan Suomi haluaa maksaa Italialaisten veronkevennykset, koska Marin lahjottiin niin tekemään. Se on EU joka haluaa Ukrainan,että pankkimafia pääsee Euroopan rikkaimman valtion luonnonvaroihin käsiksi, se on koko Ukrainan konfliktin syy. EU ei hyväksy että Ukraina tekisi hyviä suhteita sekä itään että länteen, ollen itsenäisesti siinä välissä, silloin valuu rikkaudet muualle, paremman diilin suuntaan, tai jäävät kansalliseen haltuun, eikä se sovi pankkimafialle, joka sen omaisuuden on jakanut jo sisäpiirin kesken(esim Hunter Biden siinä öljyyhtiön johdossa,) ja muu omaisuus kunhan voittavat sodan, vaikka tuskin voittavat koska Venäjä ei sitä hyväksy.

Lieväasteinen

Esim. Unkari ja Puola ovat EU:ssa ja NATO:ssa, mitä sitten? Ei Ukrainakaan mikään suvakkila tai LGBTQABLM+ -paratiisi ole. Tervetuloa vaan tervehdyttämään EU:ta V4-maiden avuksi.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Lieväasteinen
Jupi

Koska on Ylvat ja muut jotka ovat omasta mielestä ns. Parempi Ihminen™ ja siten tietävät mikä on heille parasta.

Jupi

Siinä tulikin mainittua asian ydin. EY:n ja EU:n ero on siirtymä talousunioniin, tai lähinnä velkaunioniin. Euroa alettiin sorvata -92, ja koko Euroopan tulevaisuus suunniteltiin sen ympärille. Toisin sanoen pankkimafia ryösti jokaisen valtion kansallisen taloudellisen itsemääräämisoikeuden, ja siitä eteenpäin kaikki julkinen raha on myönnetty uuden keskuspankin kautta, vaikkakin todellisuudessa rahat tulevat yksityisiltä suurpankeilta.1995 oli viimeinen vuosi jolloin uudet jäsenet saivat päättää jos ottavat euron käyttöön, tai pitävät oman valuutan käytössä. Sen jälkeen kaikki uudet jäsenet sitoutuvat siirtymään euroon. Aika härski huijaus, kun jotkut rotat nyysi kokonaisen maanosan talouden haltuun, ja sitten pala palalta kaikki kansallisomaisuus järjestelmässä jossa kansalliset poliitikot toimivat lahjuksien avulla omaisuuden polkumyyjinä(Caruna ja Fortum esimerkiksi.) Historiaan tutustuneet tietävät että kaava on sama joka toteutui Neuvostoliitossa, joka pumpattiin tyhjäksi kunnes se kaatui konkurssissa, ja omaisuus jaettiin saman eliitin kesken, joka sen tyhjäksi oli pumpannut. Älyllä siunatut ymmärtävät myös että sama taho, samalla, suunnitelmalla, on nyt Euroopan kimpussa. Sattumaako se on että Talousunioniin alettiin rakentaa heti NL:n kaaduttua? Jokainen tehköön omat johtopäätöksensä. Sama taho on samoilta ajoilta haalinut mantereen kaikki tiedotusvälineet omistukseensa, jotta toteutus olisi helpompaa, ja hyödyllisten idioottien avulla, jotka oman äitinsä myy jos siitä maksetaan, kunhan ovat maansa myyneet ensin.
Anteeksi tämä artikkelin pituinen kommentti.

Kata

Kiitos tästä,täyttä totta!

Jupi

Ilo on mun puolella. Muistakaa lukijat myös jakaa näitä artikkeleita, tää on tosi sivistynyt uutislähde, eläkkeellä olevat vanhempani lukevat tätä pitää saada murskattua propaganda torvet JSN kerhossa.

Ilkka Forsten

Olisit tiivistänyt sanomaasi näin. ” Siinä tulikin anteeksi artikkelin pituinen kommentti.” Vielä tehokkaampaa olisi ollut, ”Siinä kommentti.”

Me älynlahjattomat möllit jotka saimme syntymässä vain pussillisen rehuja, joudumme nyt katselemaan vierestä, kun meitä moninverroin älykkäämmät Somalit luo uutta ja innovatiivista tasa-arvoon perustuvaa suomea yhdessä islamilaisten uskonveljien kanssa. Oli tosi noloa katsella kun somalit rakensi Helsinkiä.

Emme kykene hahmottamaan mitään selkeää, sillä matala ÄO joka on tyypillistä valkoisille, rajaa pois niin monta yleishyödyllistä ominaisuutta jotka esimerkiksi Afgaaneilla on. Osaamme juuri ja juuri syödä lautaselta, mutta haarukan ja veitsen käyttö on hakusessa. Tästä on todisteena se että monet syövät yhä riisivelliä kolmepiikkisellä haarukalla ihmetellen, miksi huttu ei vähene riuskankaan lappaamisen tuloksena. Tampereen yliopisto on tehnyt tästä kattavan tutkimuksen, ja päätyi yksimielisesti siihen että toistuvat miesten kuukautiset sotkevat normaalia kiertoa. Afgaaneilla ja somaleilla ei ole tätä ongelmaa, sillä he voivat olla miehiä suvun kunnian tähden.

LGBTQ+- Ö tarkoittaa yleiskäsitteellisesti vain meidän geeniperimäämme, jostä Ö:n osuus on huomattava. Örisemme mitä ei kehittyneemmät ryhmät tee milloinkaan. Tuo Ö:n suuri prosenttuaalinen osuus DNA ketjussamme synnyttää primitiivireaktioita jolloin muun liitteeksi voidan laittaa N. Neanderthal perimä, sekä yleistasolla ilmenevä VN ( valkonormatiivisuus ) tuottaa äärioikeistoa, joka ei pysty kommunikoimaan tajuttavasti Eva Biaudet:n kanssa. Tämä kyvyttömyys todistaa sen miten alhaalla kehityksemme on. Putkinäkö ja putkiaivot ei siis tuota yksipäistä putkea saati yksipuolista paperia sen putken ympärille. Onkin siis ihme että olemme jotenkin kehittäneet soft embon. Mutta siihen se sitten tyssääkin.

Jos lajillemme tyypillinen ihmentymä yrittää varastaa lukittua polkupyörää, ( mitä somalit ei koskaan tekisi ), koittaisimme katkaista sivulekkureilla kaikki pinnat vanteesta saadaksemme pyörän pyörimään. Tämän jälkeen voisimme polkea matkoihimme niiltä kulmilta, mutta ylikehittynyt muualta tullut rotu, anteeksi laji, anteeksi mitä lieneekään, sahaisi vain puutarhan hoitoon soveltuvalla pokasahalla lukon irti ja jatkaisi matkaa kuin ei mitään. Tässä jos missä kaksi erilaista älykkyyden ilmentymää kohtaa toisensa.. Kuten huomaatte, mikään mitä kirjoitin ei ole kontekstissa minkään kanssa, joten olisin voinyt lyhentää sanoman Ö muotoon neanderthalperimäni tarjoamalla yksinkertaisuudella.

Kata

Asiaa puhut mutta.. 😀

Jupi

Aivan mahtava kirjoitus, sulla taittuu informatiivinen teksti. Päästän tähän päivän naurut:
Afrikkalainen puuseppä on muuten ”niggari”.