Eurooppa

Ukraina valmistautuu Venäjän hyökkäykseen

Volodimir Zelenski. Kuva Адміністрація Президента України / Flickr / CC BY 4.0

Ukrainan presidentti Volodimir Zelenski on allekirjoittanut lain, joka sallii reserviläisten kutsumisen asepalvelukseen ilman mobilisointia.

Parlamentin maaliskuun lopulla hyväksymä toimenpide mahdollistaa asevoimien merkittävän vahvistamisen kun jännitteet Venäjän kanssa lisääntyvät Itä-Ukrainassa.

– Tämä mahdollistaa kaikkien puolustusvoimien sotilasyksiköiden nopean varustamisen reserviläisillä, mikä lisää merkittävästi niiden taistelutehokkuutta sotilaallisen hyökkäyksen aikana, presidentin toimistosta kerrottiin.

Tiistaina Volodimir Zelenski pyysi Vladimir Putinia neuvottelemaan konfliktin lopettamisesta ja maiden välisen jännitteen lieventämisestä.

Ukrainan mukaan Putinilla on yli 120 000 sotilasta maiden välisellä rajalla. Vuonna 20154 alkaneissa sotilaallisissa yhteenotoissa on tapettu jo 14 000 ihmistä.

Länsimaalaiset liittolaiset ja Nato ovat syyttäneet Venäjää provosoivasta joukkojen keskittämisestä Ukrainan itärajalle ja Krimille. Venäjä puolestaan ​​on syyttänyt Yhdysvaltoja ja Natoa provosoivasta toiminnasta Mustanmeren alueella.

Lähde Daily News Hungary.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit