Eurooppa Politiikka Uutiset

Ukrainalainen droneohjaaja: ”Näemme venäläisten pakenevan”

Kuva: Pixabay / (CC0).
Kuva: Pixabay / (CC0).

Ranskan televisio on haastatellut ukrainalaisen, kauko-ohjatuilla droneilla taistelevan ryhmän johtajaa.

”Toimimme kellon ympäri, tarkkailemme vihollista ja etsimme heidän olinpaikkansa. Sitten iskemme,” ryhmän johtaja kertoo. ”Joskus venäläiset kuulevat dronien tulevan. Silloin he yleensä pakenevat kauhuissaan, mutta kaikki heistä eivät selviä hengissä.”

Drone, josta käytetään myös nimityksiä drooni ja lennokki, on maan kamaralta kauko-ohjattava lentolaite. Joitakin dronemalleja voidaan aseistaa, toisia käytetään tiedusteluun tai tykistön tulituksen ohjaamiseen kohteeseen.

Ranskan television haastatteleman miehen ryhmä on värvätty 2014 perustetusta ”Aerozvidka”- osastosta, joka on erikoistunut sodankäyntiin droneilla. Osastoon kuuluu vapaaehtoisia IT-asiantuntijoita ja insinöörejä. Osittain joukkorahoituksella toimiva ”Aerozvidka” on nyt olennainen osa Ukrainan puolustusta.

Ukrainalaisten tietojen mukaan noin 30 droneohjaajaa oli ratkaisevassa asemassa taannoin, kun kymmenien kilometrien mittainen venäläisten ajoneuvojen kolonna pysäytettiin.

Kolonnaa vastaan hyökkäsi sotilaitten lisäksi myös itse valmistettuja erikoisdroneja, jotka pystyivät pudottamaan puolentoista kilon painoisia pommeja venäläisten niskaan.

Tämä on vain yksi esimerkki siitä, kuinka nopeasti liikkuvat, dronien tukemat joukot ovat pystyneet hidastamaan eteneviä venäläisiä.

Lähde SVT

31 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jallu

Mitä olen lukenut ja katsellu kuvia vapautetuista kaupungeista, niin kyllä venäläinen sotilas on todella törkeä. Ensin pommitetaan tahallaan siviilikohteita ja sitten, kun on tullut pelkureiden aika paeta, niin tuhotaan edelleen kaikki ja paskotaan vielä joka paikkaan, missä on vaikka majoituttu. Ryöstelystä puhumattakaan. Voiko näitä kutsua sotilaiksi? Ehkä Putin antaa vielä paskan tärkeän kunniamitalin hyvin tehdystä työstä. Onneksi on näitä valtavan hyviä ja urheita Ukrainalaisia sotilaita, jotka osaavat sopivasti tökkiä ryssää perseen ja antaa vauhtia sinne Moskovan suuntaan.

Anteeksi nyt vain

Mistä sinä tälläisiä olet lukenut ja katsellut? Ja minkä takia te useimmat valtamedian Ukraina narratiivin hyväksyjät olette niin aggressiivisia kaiken aikaa nyt? Sodassa ei hyviksiä olekaan mutta kyllä tässä on kysymys Venäjän väliinmenemisestä 8 vuoden venäläisen väestön Donbassissa kansanmurhaamisen jälkeen. Ukrainan CIA-biolaboratoriot bioaseiden valmistamiseen ovat paljastuneet. Ukrainan azovit kiduttavat silmittömästi venäläisiä sotilaita. Videopeleistä otettua ”kuvamateriaalia” on paljastunut käytetyn osoittamaan ”Ukrainan urheita edesottamuksia”.
Suomen olisi joka tapauksessa kannattanut pysyä puolueettomana. Uimme tällä hetkellä hintojenkin johdosta kaulaa myöten omassa typeryydessämme. Ja marjonetit kuten Marin puhuvat jo kevään aikana tapahtuvasta Nato-päätöksestä. Niinistö sanoi että parin (feikki)gallupin ja asiantuntijan suosituksen jälkeen ei muuta mandaattia tarvita Suomen Natoon viemiseksi.
Herätkää nyt olkaa niin hyvät! Venäjä tai Ukraina ei minua sinällään kiinnosta pätkääkään vaan Suomi! Natossa Suomen tarina olisi loppu.

Jortonki

Mites on siellä leningradissa, onko kaalisoppaa, ja siinä sattumia? Syö sitten soppaasi äläkä kirjoittele ulkomaiden sivuille.

Zardex

Joko olet opetellut Venäjää, kun aiot kerran Suomen NATO:n äänestää?

MJN

Jos venäläisiä oikeasti olisi kansanmuhattu kahdeksan vuoden ajan, olisimme varmaan kuulleet asiasta muualtakin kuin venäläisestä sotapropagandasta. 4uo propaganda ooisi uskottavampaa, jos se ei olisi niin absurdia. Natseja ja kansanmurhia. Jepjep.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

No, jos et venäläistä sotaprobagandaa usko niin ehkäpä Wikipediaa. War in Donbas -https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://en.m.wikipedia.org/wiki/War_in_Donbas&ved=2ahUKEwjr7v2ehPf2AhVqhosKHSLNAMgQFnoECAQQAQ&usg=AOvVaw18SrcT6EHGOe1q9SBEOwp8

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Tehdäänkehitysmaayhdessä
Zardex

Paljonkos olet kuullut Lähi idän vuosikymmeniä jatkuneista soidista vapailta länsimaisilta journalisteilta, kuten Julian Assange? Ai niin, sitä kidutetaan vankilassa englannissa…

Zardex
Samuel

Kaikkea putinistista sontaa täällä levitetäänkin. Yritin googlailla tietoa mahdollisesta McCainin, Grahamin ja Azovin tapaamisesta, mutta ei siitä löytynyt kuin tuo mainittu video. Sen sijaan McCain ja Graham olivat olleet silloisen presidentin Petro Poroshenkon kanssa vierailulla tutustumassa Itä-Ukrainassa sotiviin joukkoihin. Näiden joukkojen mainittiin olevan 36. erillisen merijalkaväkiprikaatin joukkoja – ei siis Asovan pataljoonan joukkoja, kuten tuossa propagandavideossa väitetään. Täysin poissuljettua ei tietenkään ole, etteikö joku Azovin mies joukossa olisi, sillä samalla seudulla hekin taistelivat. Missään ei myöskään näy Azovin tunnuksia. Propagandavideosta on poistettu osuudet, jossa Petro Poroshenko näkyy. Siinä annettiin ymmärtää, että senaattori McCain olisi vierailulla juuri Asovan pataljoona luona, ja tämä olisi suuri paljastus USA:n ja kyseisen pataljoonan enemmän tai vähemmän salaisesta yhteistyöstä. Todellisuudessa McCain oli Poroshenkon vieraana, ja yhdessä he vierailivat sotilaiden luona, missä ei ollut mitään ihmeellistä. Näistäkään sotilaista välttämättä kukaan ei kuulunut Asovan pataljoonaan. Tuossa on linkki uutiseen, josta löytyy myös alkuperäinen video: https://www.politico.eu/article/us-senators-praise-ukrainian-marines-slam-vladimir-putin-russia-john-mccain-lindsey-graham/

John Quiman

Monilla ovat silmät sekaisin ja putkosnäkö on tehnyt heidät melkein sokeaksi. Pitävät ämvee-lehteä raamattunaan ja uskovat käyttävänsä omia aivojaan, koska lukevat putkostotuutta ja ajattelevat putkosaivoilla.

Hh1488

Mitä uskothan sinä juut…..tenkin kansanmurhaan, väite oli nimenomaan neuvostoliitosta peräisin. Tais kaikki väitetyt murha, kaasukammio, polttouunileirit sijaita neuvostoliiton valtaamilla alueilla. Jos neukut puhu sillon totta, niin kyllä puhuu Venäjäkin nyt

John Quiman

Harkovan asukkaista noin 90 % on niitä ”sorrettuja venäjänkielisiä”, mutta he taistelivat Venäjän hyökkäystä vastaan kaikin keinoin. Putinin mukaan he menivät vapauttamaan, mutta eivätpä asukkaat Putinin joukkoja toivottaneet tervetulleiksi.

Jos Ukraina olisi Naton jäsen, ei olisi Venäjä hyökännyt, vaan korkeintaan kiukutellut rajan takana.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
John Quiman

Mikä kansanmurha? Ei siitä ole muuta ”näyttöä” kuin Venäjän ja Venäjän kontrolloiman itäukrainalaisen alueen mielikuvitustasavaltojen propagandatoimistojen kertomukset. Vaatii putkosnäköä pitää sitä luotettavana tietona.

Nämä samaiset juhlivat, kun Venäjä pommittaa Ukrainan kaupunkeja ja listii suuria määriä siviilejä sekä tietysti rikkoo paikkoja. Siispä kun oikeasti tapahtuu laajamittaista siviilien hengiltä ottamista, sitten juhlitaan.

Venäjällä on omiakin biolaboratorioita, joten mikä hirveys on paljastettu, kun selviää, että muillakin on. Jospa Venäjä tuhoaisi ensin omat biolaboratorionsa, niin sitten voisi arvostella toisia.

Parasta olisi tietysti, jos kaikki biolaboratoriot, jotka voivat tuottaa haittaa tai käyttää haitan tuottamiseen suljettaisiin pikaisesti.

Horace Smith

Ryssän trollille ei kannattaisi vastailla, mutta jos tämän kerran. Suomi ei ole puolueeton. Täällä harjoitellaan Naton kanssa, kalusto on täysin yhteensopivaa, ja Suomi on mukana Naton tiedonvaihtojärjestelmässä. Naton jäsenyys on vain piste i päälle, nyt kun vanhat suomettuneet punikkipoliitikot jäävät historiaan. Suomi joutuu joka tapauksessa putlerin vaikutuksen kohteeksi oltiin Natossa tai ei. Mutta sen jäsenenä meillä on vahva selkänoja, joka tekee ryssän muutenkin surkeassa jamassa olevan armeijan hyökkäysyritykset massiivisen kalliiksi. Putlerikin tajuaa, että typerä ydinaseella uhkailu tai peräti käyttö kostautuu kun Venäjä itsekin tuhoutuu prosessissa. Tuskin kiinalaisetkaan katsovat hyvällä sitä. Kukaan ei halua sekopäädiktaattorin vallan alle.

Zardex

Ukrainan sotamenestyksellä ei ole mitään toivoa, kun uskoo kaikkiin mieltä ylentäviin satuihin. Venäjä on avoimesti puhunut tavoitteesta Kievin kohdalla ja Länsi ei kuuntele, omat sadut kiinnostaa enemmän. Kieviä ympröidään joukkojen sitomiseksi sinne, jotta Kiev ei saa siirrettyä joukkoja itään. Nyt kun Kievin ympäriltä joukkoja vähennetään, keksitään lännessä puhua perääntymisestä ja innostetaan loputkin Kiev joukot kasaantumaan sinne ”voittoisaan” sotimiseen… just.
Ja nämä jutut Venäläisten sotarikoksista ja siviilien rääkkäämisestä, varsin outoja juttuja ottaen huomioon parit faktat. 1. Venäläiset sotajoukot eivät ole olleet Kievin alueella, jossa nämä rikokset on kuvattu. Noin puolet Kiev asukkaista on Venäjänkielisiä, etnisesti venäläisiä, ja Venäjä muutoinkin tahtoo pitää Kievin kaupungin hyvässä kunnossa, mikä tarkoittaa myös sen asukkaiden suhtautumista Venäjään. …kolmantena vielä se, että Kievistä on paljon videokuvaa, jossa nimenomaan ukrainan aseistamat ukrainalaisista siviilipukuisista erinäistä rikollisistakin koostuvat joukot ovat ”kuulustelleet” tavallisia kadun kulkijoita mahdollisista Venäjä-sympatioista ja muuten vain pahoinpidelleet ja juurikin sitoneet esim puohin ihmisiä jotka ovat vaikuttaneet Venäläis-etnisiltä tai Venäjä-mielisiltä.
Tämän valossa, kun ei noteeraa väitteitä joille ei ole annettu mitään näyttöä, niin ainoa näyttöön perustuva viite tukee tulkintaa, että teloitukset joita ”vetääntyvien” venäläisjoukkojen väitetään tehneen, olisivat realistisemmin ukrainalaisten rikollisten tekemiä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Hienoa huomata, että on muitakin, jotka ajattelevat omilla aivoillaan. Eivätkä niele kaikkea kuraa , mitä eteen kannetaan.

otto suni

Omilla aivoilla ajattelu tuntuu olevan vähenevä luonnonvara ja sen huomaa keskustelijoista joiden ainoat uutiskanavat ovat Suomen kielisiä saaden materiaalin Reutersilta, BBC:ltä ja CNN:ltä.Miksi kukaan ei kysy Bidenien liiketoimista Ukrainassa ja erityisesti Victoria Nulandista joka joutui kongressissa vastaamaan senaattori Ted Cruzille.
Tyhmyys tiivistyy maassa missä rokotekattavuus on saavutettu pelottelemalla ihmisiä tappavalla taudilla jo lähes 2 ja puoli vuotta! Miksi yksi piikki ei kuitenkaan riittänyt, ei kaksi piikkiä, ei kolme piikkiä ja nyt tarjotaan jo neljättä! Kuka johtaa tätä sirkusta, kipapäiset kuten Bourla Pfeizerin johtaja!
Ukrainan sota on ollut USA:n tavoite ja tiedot ovat hyvin saatavilla Z. Brzezinskin shakkilauta teorioista! Suomessa Poha kerää kansalta n. 20.000 asetta vuodessa perumalla lupia, millä torrakolla sitten puolustaudutaan kun ”karhu” on saatu suuttumaan?
Ajattelu on harvinainen asia nykymaailmassa!
Otto Suni

John Quiman

Miksi näillä ”omilla aivoillaan ajattelevilla” on niin usein hyvin paksujen putkoslasien tuottama käsitys asioista?

Tosiasiassa vain pieni osa niistä, jotka uskovat ajattelevansa omilla aivoillaan, tosiasiallisesti ajattelevat omilla aivoillaan. Omilla aivoilla ajatteluun vaikuttaa niiden aivojen kyky prosessoida asiaa ja kyky erottaa propagandat todellisuudesta.

Deputinization

Se on niin, että jos ryssät laskevat aseensa niin sota loppuu siihen paikkaan Ukrainassa, mutta jos ukrainalaiset laskevat aseensa niin Ukraina häviää olemasta!

Tehdäänkehitysmaayhdessä

4.9.1944 Suomalaiset laskivat aseensa. Ainoa mikä Suomen Ja suomalaiset tulevat hävittämään on Eu, Yk, IMF, Nato….

Deputinization

Onneksi ei laskenut ennen 4.9.1944. Muutoin oltaisiin osa sotarikollista Venäjää ja entistä neukkulaa ja tulevaa hylkiövatiota.

John Quiman

Olipa tuo aseiden laskeminen Jatkosodan päätteeksi molemminpuolista. Jos olisi ollut yksipuolista, ei olisi sen jälkeen ollut itsenäistä Suomea.

Suomalaiset hävittävät suomalaiset itse, elleivät suomalaiset lakkaa uskomasta poliittisen johdon ja median suomalaistuhoisia ajatuksia, jotka on puettu kauniisiin paketteihin.

Ei EU, YK, IMF, eikä Nato sitä tee. Natoa on kyllä turha liittää tuohon listaan, mutta EU, YK ja IMF ovat sairaita organisaatioita, jotka pitäisi tervehdyttää. Niitä on paha juosta karkuun, kun pieni maa ei maailman järjestystä paljon määräile.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kyllä se oli Suomi joka aseet laski. ”ASIAKIRJA SUOMEN EHDOTTOMASTA ANTAUTUMISESTA

Suomen Hallitus ja Ylin Sotilasjohto tunnustaen Suomen sotavoimien täydellisen häviön sodassa SNTL:oa vastaan, ilmoittavat Suomen ehdottoman antautumisen ja pyytävät sotatoimien lopettamista” Tuolta lisää; https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.histdoc.net/historia/1941-1948/ehdoton_antautuminen.html&ved=2ahUKEwiVyLe6kfj2AhVk-yoKHaYDBbEQFnoECEIQAQ&usg=AOvVaw16AYQPAYCWjbRb-ryIJyf_

John Quiman

Aseet laskettiin molemminpuolisesti eli vihollisuudet lopetettiin. Rintamilla lakkasi ammuskelu. Onko tuo niin vaikeaa?

Jos vain Suomi olisi laskenut aseet, ei Suomi olisi jäänyt miehittämättä.

Rauhanehdot olivat kovat, mutta niistä selvittiin.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
John Quiman

Ja Venäjän sadut ovat sitten totuus? Kyllä varmaan putkosvalossa.

Venäjän selitys Kiovaan menemisestä vaikuttavat enemmänkin höpsöltä. Tuskin on totta lainkaan. Tavoite oli ilman muuta valloittaa Kiova. Vaan ei onnistunut. Ja nyt peräännytään jopa juoksujalkaa.

Että tarkoitus oli sitoa joukkoja? Jaa, sitomalla massiivisesti omia ja nyt sitten niitä siirrellään itään. Noin pähkähullua suunnitelmaa ei usko kukaan, joka edes vähän ymmärtää sotimista.

Päättely putkosnäköä käyttäen ei johda muuhun kuin venäläisproapgandan mukaiseen käsitykseen.

Jallu

Niin ja Ukrainahan tahallaan tuhosi Mariupolin kaikki rakennukset saadakseen syy sotia Venäjää vastaan. Putin aikoinaan itse räjäytteli kerrostaloja jotta sai syyn sotia Tsetsenia vastaan. Ukraina pisti paremmaksi ja räjäytteli koko kaupungin talot. Hoh hoh, kuka näitä putineta enää uskoo?

Horace Smith

Ryssä tehtailee Ukrainassa jatkuvalla syötöllä sotarikoksia, joita tullaan vielä selvittelemään.

otto suni

Moniko täällä meuhkaavista ovat edes katsoneet Fox News Tucker Carlsonia ja kuinka moni katselee päivittäin presst.ir, tietoa löytyy muulatakin kuin Ylen annosta. Miksi ammatti-ja taparikollisia päästettiin Ukrainassa vankiloista ja heidät vieläpä aseistettiin. Ilmeisesti useimmat täällä eivät huomioi sitä, että Suomessa on ollut jo vuodesta 2015 lähtien ns ”viides kolonna” ja kuka heidät lähetti tänne, vastaus USA ja Britannia toimimalla kaikkien kansainvälisten lakien vastaisesti Irakissa, Syyriassa, Libyassa ja Tunisiassa.
Miksi Bidenin hallinto ostaa koko ajan venäläistä öljyä ja myy sen Eurooppaan, käyttäen myös osan itse? Eikö ajatteleva ihminen hieman ihmettele näitä toimia. Vosin samalla kysyä mitä USA tekee edelleen Saksassa miehittäjänä, tätä kysyi aikanaan liittokansleri Helmut Kohl? Haluammeko me tänne Suomeen Woke-aatetta ajavan USA:n armeijan?
Jos vastaat kyllä, niin et ainakaan arvosta suomalaista alkuperää oleva kansaa, vaan olet globalisti!
Otto Suno

Deputinization

Ja ryssä laittaa nyt Wagnerin porukoita sotimaan ja tuo Syyriasta terroristeja tekemään raakuuksia ja sotarikoksia. Ei tässä ennen olla ajateltukaan vaan uskottu sinisilmäisesti ryssien valehteluun, mutta enää ei ryssän propaganda mene läpi muualla kuin itärajan takana.

Horace Smith

”Miksi ammatti-ja taparikollisia päästettiin Ukrainassa vankiloista ja heidät vieläpä aseistettiin. Ilmeisesti useimmat täällä eivät huomioi sitä, että Suomessa on ollut jo vuodesta 2015 lähtien ns ”viides kolonna” ja kuka heidät lähetti tänne, vastaus USA ja Britannia toimimalla kaikkien kansainvälisten lakien vastaisesti Irakissa, Syyriassa, Libyassa ja Tunisiassa.”
Oikeuttaako tämä kokonaisen maan miehityksen (tai siis yrityksen), kaupunkien tuhoamisen, siviilien murhaamisen, valtavan pakolaisaallon tuottamisen, ruuan hinnan nousun globaalisti ja ydinaseella uhkailun? Ryssä on sekaantunut yhtä lailla Syyrian tilanteeseen myös palkkasotilailla, joita ei edes ole virallisesti olemassa. Listaan voidaan vielä lisätä kemiallisen aseen käyttö murhayritykseen vieraan valtion maaperällä, epärehelliset vaalit, tekaistut oikeudenkäynnit ym,ym.
Psykopaatin touhuille ei ole olemassa mitään oikeutusta, vaikka kuinka yrittäisit puolustella.

Bling Bling

Näin on. Ryssän sotarikokset punnitaan vielä ja ansaitut rangaistukset jaetaan. Ehkä olisi vain parasta tasoittaa Kreml parkkipaikaksi, niin maailmasta pyyhkiytyisi pois paljon pahaa.