Eurooppa Politiikka

Ukrainan parlamentti hyväksyi pedofiilien kemiallisen kastraation

Kuva Pxhere.

Ukrainan parlamentti on hyväksynyt kemiallisen kastraation käyttämisen tuomittujen pedofiilien tapauksessa.

Ukrainan parlamentti on hyväksynyt äänestyksessä kemiallisen kastraation käyttämisen 18-65 -vuotiaiden tuomion saaneiden pedofiilien tapauksessa, kertoo SR. Kaikki alaikäisen raiskaukseen tai seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistyneet em. ikäluokkien pedofiilit voidaan kastroida kemiallisesti, mikä tarkoittaa seksuaalisia haluja laimentavien pistosten ottamista tietyin väliajoin.

Useat ihmisoikeusjärjestöt ovat vastustaneet päätöstä. Ukrainan Kharkiv Human Rights Protection Group -järjestön johtajan Evgenij Sakharovin mukaan lääkinnälliset toimenpiteet tulisi pohjautua molemminpuoliseen sopimukseen. Hänen mukaansa kaikki lapsiin seksuaalisia väkivallantekoja kohdistavat henkilöt eivät ole pedofiilejä.

Kemiallinen kastraatio ei ole tavaton toimenpide maailmalla

Kemiallista kastraatiota käytetään seksuaalirikollisten tapauksissa jo kymmenessä maailman maassa, kuten Puola ja Venäjä. Myös Yhdysvalloissa ja Suomessa on vaadittu kemiallista kastraatiota osaksi pedofiilien rangaistuksia.

Alabamalaisen parlamentaarikon Steve Hurstin laatima lakialoite pakottaisi lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta tuomitut yli 21-vuotiaat kemialliseen kastraatioon ennen vapauttamista vankilasta.

– He ovat merkinneet lapsen tämän loppuelämän ajaksi, ja rangaistuksen tulee olla suhteessa rikokseen, Steve Hurst totesi vaatiessaan lakia.

– Ihmiset ovat kysyneet minulta, eikö tämä ole epäinhimillistä. Olen esittänyt vastakysymyksen, mikä on epäinhimillisempää kuin kohdistaa seksuaalista väkivaltaa pieneen lapseen, joka ei pysty puolustautumaan tai pakenemaan … Jos haluatte puhua epäinhimillisestä – se on epäinhimillistä, Hurst painotti.

Suomessa perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko on ehdottanut kemiallista kastraatiota vakavia tai toistuvia seksuaalirikoksia tekeville henkilöille

– Kumpi todella painaa tämän yhteiskunnan vaakakupissa enemmän: rikollisille lääkityksestä mahdollisesti aiheutuvat sivuvaikutukset vai heidän uhriensa elinikäiset traumat? Niikko muistutti.

  • 3.6K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset