Eurooppa Kotimaa Muu maailma Politiikka

Ukrainan sota: Puolassa ja Suomessa levitetään vääriä väitteitä sotilaallisista liikehdinnöistä

Kuvituskuva: : Wikimedia Commons.

Verkossa on levinnyt väärää tietoa Puolan ja Suomen armeijoista Venäjän Ukrainan hyökkäyksen keskellä.

 

Sosiaalisen median käyttäjät ovat virheellisesti väittäneet, että molemmat Euroopan unionin jäsenvaltiot ovat valmistautumassa sotaan tai sotilaalliseen konfliktiin.

Euronewsin ja ”muiden riippumattomien faktantarkistajien tekemät tutkimukset ovat paljastaneet, että väitteet ovat vääriä ja väitetty videotodiste on irrotettu kontekstistaan”.

Konfliktien ja kriisien aikana, kun ihmiset janoavat yksityiskohtia sodasta, väärää tietoa voi levitä yhtä paljon kuin todennettuja faktoja.

Sekä Moskova että Kiova ovat käyttäneet sosiaalista mediaa propagandansa levittämiseen, ja Kremliä kannattavat käyttäjät ovat myös levittäneet vääriä väitteitä.

Puola EI valmistaudu hyökkäämään Ukrainan alueelle

Tuoreessa nettivideossa väitetään virheellisesti, että Puola valmistautuu lähettämään joukkoja Länsi-Ukrainaan Venäjää vastaan.

Kuvamateriaalissa – jossa on BBC Newsin logo ja tuotemerkki – väitetään, että Puolan sotilaskenraali Jaroslav Mika olisi allekirjoittanut käskyn asettaa armeijan osastot ”täyteen valmiustilaan”.

Käyttäjät jakoivat videon verkossa useilla eri kielillä, muun muassa tšekin, ranskan, italian, puolan, venäjän ja turkin kielellä.

Verkkohauissa ei kuitenkaan näy mitään merkintöjä siitä, että BBC olisi koskaan tuottanut raporttia jutusta, ja yhtiön johtavat disinformaatiota käsittelevät toimittajat toteavat, että video on ”väärennös”.

BBC:n tuotemerkkiä käytettiin myös aiemmin levittämään vääriä väitteitä Kramamtorskin rautatieasemalle tehdyistä sotilasiskuista, joissa kuoli kymmeniä ihmisiä.

Puola on vaatinut EU:ta tiukentamaan Venäjän vastaisia pakotteita ja Nato-liittoa aseistamaan Ukrainaa sodan aikana.

Vaikka Puola on antanut naapurilleen sotilaallista apua, se ei ole ilmaissut suunnitelmiaan lähettää joukkoja Ukrainan alueelle.

Puolan asevoimien pääesikunta torjui väitteet ja totesi, että kaikki väitetyt käskyt joukkojen siirtämisestä olivat ”väärennettyjä”.

”Tämä on Puolan pääesikunnan väärennetty käsky, koko asiakirja on väärennös”, sen virallisella Twitter-tilillä kerrottiin.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi perjantaina, että Puolasta tulee vihamielistä retoriikkaa, ja ehdotti, että Varsova voisi olla ”uhkaava lähde”.

Puolan hallituksen virkamiesten mukaan Moskova ja Kremliä kannattavat sosiaalisen median käyttäjät tekevät nyt informaatiohyökkäyksiä maata vastaan.

”Puolalaisen kenraalin väärennettyä käskyä, joka luotiin propagandatarkoituksessa, käytettiin disinformaatiotoimintaan Puolaa vastaan”, sanoi Puolan erikoispalveluministeriön tiedottaja Stanisław Żaryn.

”Käskyä käytettiin laillistamaan vihjailuja Puolan suunnitelmista hyökätä Länsi-Ukrainaan”, hän sanoi Twitterissä.

”Nämä ovat kaikki elementtejä, jotka viittaavat siihen, että Venäjä toteuttaa koordinoitua tiedotusoperaatiota Puolaa vastaan.”

Varsova sanoo lisänneensä viime aikoina ponnistelujaan Venäjän levittämän ”disinformaation” torjumiseksi.

Suomi EI ole lähettänyt armeijan panssarivaunuja Venäjän itärajalle

Toinen nettivideo on herättänyt valheellisia väitteitä, joiden mukaan Suomi valmistautuu kiristämään jännitteitä 1 340 kilometrin pituisen Venäjän vastaisen rajansa läheisyydessä.

Kuvamateriaalissa näkyy tavarajuna, joka kuljettaa kymmeniä panssarivaunuja ja sotilastarvikkeita rautatiesillan yli kaupungin läpi.

Sosiaalisen median käyttäjät ovat väittäneet, että panssarivaunuja kuljetetaan kohti Itä-Suomea ja Venäjän rajaa.

Videota jaettiin laajalti Facebookissa, Twitterissä ja Telegramissa, ja se on kerännyt yhteensä satoja tuhansia katselukertoja.

Suomen Puolustusvoimat on kuitenkin todennut, että väitteet ”eivät pidä paikkaansa” ja että kalusto on siirtymässä pois Venäjän rajalta.

Viranomaisen lausunnossa sanottiin, että panssarivaunut olivat matkalla Länsi-Suomessa vuosittain järjestettävään kahden viikon mittaiseen sotaharjoitukseen.

”Panssariprikaati johtaa Maavoimien mekanisoitua Arrow 22 -harjoitusta Pohjankankaalla Niinisalossa ja Säkylässä”, Suomen Puolustusvoimat kertoi.

”Harjoitukseen osallistuu noin 150 panssariajoneuvoa ja jopa 300 muuta sotilasajoneuvoa”, se lisäsi. ”Telaketjuajoneuvot kuljetetaan harjoitusalueelle junalla ja kalustokuljetusajoneuvoilla.”

Vertaamalla videota Googlen kuviin Euronews havaitsi, että video on otettu Tampereen kaupungissa. Kuvamateriaalista näkyy, että juna liikkuu länteen, kohti Niinisalon ja Säkylän kyliä.

Suunniteltuihin sotaharjoituksiin odotetaan osallistuvan yli 3 000 suomalaissotilaan ohella myös Britannian, Latvian, Yhdysvaltojen ja Viron vierailevia armeijoita.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut sekä Suomen että Ruotsin lähettämään rynnäkkökivääreitä ja panssarintorjunta-aseita Kiovaan, mikä rikkoo niiden politiikkaa olla toimittamatta aseita sotaa käyville maille.

Nämä kaksi EU-maata ovat myös harkinneet Nato-jäsenyyttä Moskovan varoituksista huolimatta.

Venäjä on uhannut vahvistaa läsnäoloaan Itämerellä, jos Suomi tai Ruotsi liittyisi liittoon.

 

Lähde: AFP, Reuters, Euronews

88 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Anonyymi

Ei ole Suomi lähettänyt panssarivaunuja edes omalle itärajalleen saati Venäjän länsirajalle. Se nyt olisi jos olisi lähettänyt Venäjän itärajalle. Missä se edes on?

Ilkka Forsten

MÖTÄH ! Eikö me hyökätäkään Venäjälle ? Putinin trolliarmeija on kertonut kaiken aikaa että tankit vyöryy kohti Pietaria, ja että suur-suomen valkoiset joukot Mannerheimin johdolla ovat vallanneet Petroskoin. Pohjoisosassa suomea Saksan vuoristoarmeijakunta etenee kohti uhtuaa ja kantalahtea. Naton sotilaat ovat jo aivan murmanskin kupeessa. He kaivavat ohjus-siiloja ja valmistelevat suomalaisten pioneerien kanssa saartoliikettä kuolan niemimaalle, tarkoituksena tuoda homosaatio ja LGBT kulkueet tuhoamaan ylväs ja rehti slaavilainen joskin palingeneettinen rotu.

juha II

Olet Olli Pusan veroinen höyrypää asioissa, joissa pitäisi ymmärtää enemmän kuin syylää nenänsä päässa!!!

Venäjä on AINA ja IKUISESTI tarpeeksi suuri Suomelle. NATO ajaa globalistien ja NWO:n etuja siinä missä Sanna ”Suuri” vain WEF:n etuja. EI Suomen!!!

Ukrainaa käyttävät hyväksi kuin yksinkertaista piikatyttöä USA, NATO ja EU sijaissodassaan Venäjää vastaan Ukrainan sisällissodassa. Ukraina olisi saanut rauhan jo yli kuukausi sitten, mutta zelesny nukke sai USA:lta ja Iso-Britannialta kiellon tehdä rauhansopimusta Venäjän kanssa. Ukrainan sisällissota on myös tarpeellinen väline saattaa Suomi kansainvälisten sopimusten vastaisesti (Pariisin Rauhansopimus v. 1947 ja Venäjän kanssa solmitun Rajarauhasopimuksen).

Lisäksi jopa itse NATO:n säännöt kieltävät kutsumasta (NATO:on EI haeta) jäsenvaltioksi sellaista valtiota, jota rasittaa sopimissuhde toisen valtion (Venäjä) kanssa.

Mutta eihän mikään haittaa, sillä elämmehän ”laittomuuden” aikaa!

Kun USA tuo tänne ydinaseet ja myrkkytehtaat. Parhaassa tapauksessa olemme vain suomalaisia koekaniineja tai siinä sittenkin kaikkein onnellisimmassa vaihtoehdossa Hiroshima ja Nagasaki!

John Quiman

On se niin väärin, että Ukrainaa ei painostettu alistumaan Venäjän tahdolle ja luovuttamaan laajoja alueita Venäjälle Venäjän tahdon mukaan.

Ukraina ei halunnut sinun ihastelemaasi rauhansopimusta.

Venäjä voi lopettaa sodan koska tahansa, kun vaan poistuu Ukrainan mailta, niin idästä, etelästä kuin Krimiltäkin. Miksi Venäjä ei halua rauhaa, vaan haluaa tuhota niin paljon kuin kerkeää ja samalla raiskata naiset, vähän poikia ja miehiäkin sekä varastaa kaiken mitä irti lähtee?

Et sitten keksi mitään arvosteltavaa Venäjän toimista? Ainoastaan siitä, että Ukraina kehtaa vastustaa Venäjän tahtoa.

Jos osaisit katsoa peiliin, löytäisit aika julman ihmisen, joka ei ansaitse edes omaa kunnioitusta.

Koska

Varmaan siksi, että venäläisillä on raiskailu geeneissä senhän sakia siellä piti naisten hakkaamisestakin tehdä laillista, samaa sakkia kuin muslimit tavoiltaan kun saavat tarpeeksi viinaa niin alkaa totuus tulemaan suusta. Noi niiden valhetta suoltavat tyypit täällä varmaan vie venäläiselle raiskari kaverilleen vankilaan valuuttaa koska niillä on sopimus. Toi on kyllä niin hyvä juttu kun kertoilevat koko ajan, että usa soitti putinille, että hei nyt teidän on pakko hyökätä ukrainaan laitappa sotilaat raiskailemaan, putin siihen sitten sanoi, että pakkohan se on kun sieltä käsketään…..

Juhan II ja Tompan antimarxilaisen panon lapsi

Tämä ei ole värää tietoa, suomi on valmistautumassa hyökkäämään venäjälle sodan julistus on liittyminen natoon. Suomen hybridioosamiskeskus levittää tällä hetkelle täydellä voimallaan väärää tietoa peitellen suomen hyökkäysoperaatiota samalla kun valmistelee ”mainilan” rajakylien murhia, lasten ja naisten raiskausoperaatioita suomessa joita käyttää venäjän vastaiseen propagandaan, venäjä on yrittänyt tästä suomalaisia varoittaa tarjoamalla lasten ja naisten suojelua valtamedian aivopesemiltä natseilta ja mannerheim kultin jäseniltä joita hybridiosaamiskeskus käyttää suomen/suomalaisten terrorisointiin.

Ilkka Forsten

Siehää ootkii huumormiehii, puhut vitsilöit vakaval naamal.

John Quiman

Johan on putkosmaailman pöpöt tehneet syvän iskun mielen syövereihin, kun noin hurjat tarinat ovat syntyneet pelontuoksuisina väreinä näppäimistölle.

Tomppa

Bitchute.com/Simplicius76 antaa sodasta hieman erilaisen kuvan verrattuna valtamediaan. Ukraina on jo tuhottu, Ukrainan armeijan joukout antautuvat massoittain ja vain Azov-nazit ja palkkasoturit yrittävät enää vastarintaa venäläisiä ja heidän liittolaisiaan vastaan, koska tietävät, että heitä odottaa joka tapauksessa väkivaltainen kuolema. Länsimaat vain pitkittävät sotaa ja lisäävät ukrainalaisten tappioita lähettämällä asejärjestelmiä Ukrainaan, vaikka aseet päätyvät suurimmaksi osaksi vain venäläisten käsiin.
P.S. Sinimustalla liikkeellä on enää kolme päivää aikaa kerätä n. tuhat kannattajakorttia. 😂

Ilkka Forsten

Ne kortit on jo kerätty aikoja sitten. Jotain rajaa tuohon trollaamiseen..

Tomppa

Buhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahahahahahhahaahhahahahaahhhahahahahahahahahaahhaah!

Ilkka Forsten

Osta uusi näppis. Vanhassasi on vain kolme kirjainta ja huutomerkki kaikesta päätellen.

John Quiman

https://sinimustaliike.fi/kannattajakortti/
Vaikuttaa siltä, että on vielä kesken ja aikaa on vähän. Tuolla on linkki puoluerekisteri-sivulle, jossa kerätään kannattajakortteja. En tiedä onko paperisia kortteja lisäksi, vai onko pelkästään tuo puoluerekisteri-sivuston digitaalinen keräys.

Jostain syystä minulla on sellainen muistikuva, että ne vaadittavat kortit olisi aika kauan sitten saatu kerätyksi. Kun tuolta katsoo, niin ehkä ei olekaan niin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Tuukka sanoi muistaakseni Monikulttuuri FM lähetyksessä että määrä on saatu täyteen, mutta vielä kerätään lisää siltä varalta että joitakin voidaan hylätä. En oikein usko että tuukalla olisi mitään intressiä kertoilla satuja jos tilanne on valmis, ja tarvetta on enää varmistaa äänimäärä. Mutta toki viherputinistit riekkuvat kaiken aikaa, sehän on niiden elämäntehtävä liimanhaistelun ohessa.

John Quiman

Tuo sivustohan ei kerro muiden kuin digitaalisten korttien määrän. Muistaakseni Sinimustat keräsivät paljolti ihan paperikortteja, joten kaipa se määrä on täynnä, kun lasketaan yhteen.

Natoon

Ei me olla hyökätty mihinkään eikä me olla sodassa kenenkään kanssa. Muuten vaan meidän 200000 sotilasta rauhan aseilla harjoittelee kansanmurhaa Ukrainassa. Moskvakin syttyi itsestään tuleen ja upposi hinatessa. Natsisminkin käsite me määriteltiin uudestaan sillä tavalla, että nyt sen ei tarvitse olla antisemitistä vaan pelkkä slaavilais- ja venäläisvastaisuuskin on natsismia. Niin ja Astrid Lindgren on natsi. Tätä samaa tuttua soopaa täällä Härmässä on kuultu ainakin viimeiset sata vuotta. Talvisodassakin oltiin sotaa käyty jo monta viikkoa ja ryssä ei siitä huolimatta myöntänyt olevansa silloinkaan sodassa. Ryssillä on kaksi sanaa totuudellekin. Pravda on puolitotuus ja istina on oikea totuus.

mitenkä oli

Mikä oli se uutinen tästä Makakarooni laivasta kun ei ole kuulunut mitään faktaa osuiko vai ei joku panttaa tietoa.

Puola voi hyvinkin hyökätä

Se ei välttämättä ole mitenkään tuulesta temmattua etteikö Puola hyökkäisi Ukrainaan. Puola on havitellut ja vaatintu aiemminkin Karpattien aluetta itselleen. Karpatithan kuuluivat aikoinaan Puolaan.
Tässä tilanteessa Ukraina kun ei ole vielä NATO-maa ja se on heikentynt sodan seurauksena sekä sotilasvomat ovat kaukana, voisi Puola käyttää ylätystä edukseen. Vuoristoseutu on kuitenkin hyvä paikka puolustaa omaa maataan kun muuten koko alue on tasapaksua vanhaa suonpohjaa.

Väärin on myös kerrottu Venäjän hyökänneen Ukrainaan vaikka se tuli operaatioon vasta pari päivää myöhemmin. Donbasin ja Luhanskin kansanarmeijat aloittivat hyökkäyksen. Ja varsinkin Suomessa kaikki mitä sielä tapahtuu, on ”venäläisten” tekosia. Meillä ei osata erotella Donbasin tai Luhanskin kansanarmeijoiden eroa. Ei myöskään tsetseenien tai Azerbaitsanilaisten osalta.

Suomessa on jäänyt kertomatta että se ”synnytyssairaalan nuori äiti” jota kannettiin paareilla ja joka piteli lastaan oli saanut vauvansa jo 3kk aikaisemmin. Ja oli itse asiassa sosialisen median bloggari, somepersoona joka oli jo ehtinyt tuottaa sisältöä synnytyksensä jälkeen. Mutta joka siivottiin pois melko nopeasti.

Entäs sitten Azovstalin kellareista vapautetut siviili-panttivangit joita Azovit pitivä suojanaan? Ihmisten kertomukset poistettiin pika-pikaa internetistä. Ei kerrottu mitä Azovit tekivät heille tai miten piiloutuivat heidän selkiensä taaksi. Jopa saksalainen Bild poisti naisen kertomuksen joka sanoi että hän ei ikinä muuta Ukrainalle. Sitä maata hänelle ei enää ole. Mariupolissa hän voi asua, mutta ei Ukrainassa. Tupakansytyttimellä naisen vatsaan poltettu hakaristi on vielä pientä.

Tai niiden sotilaiden ja luuntnanttien todistuksia mt heidän käskettiin tehdä tai heidät ammuttaisiin. Sitä miten venäläiset kohtlevat peloissaan olevia ja vapisevia sotavankeja: Taputtavat olalle ja sanovat:”Tämä on pian ohi. Sitten pääset perheesi luo. Lastesi ja vaimosi luo”. Ja sitten kirjoitetaan kuulustelupöytäkirjat.

Esim. Kramatorskin ”ohjusisku” oli ukrainalaisten ampuma ohjus, mutta se putosi vahingossa 50km liian aikaisin. USA:n ja EU:n tarkkailijat eivät löytäneeet sotarikosta. Niinkuin eivät siinä ”sairaalapommituksessakaan” tai ”elokuvateatterin pommituksessa”.
Kerotmatta jätetty- tai väristelty totuus on valemediaa. Siksi tuon osaltani esille kertoamatta jätetyt asiat. Tai puolueetoman näkökannan valehdeltuihin asioihin. En ole Putinisti tai USA-mielinen. Olen puolueeton mutta korpeaa kun ihmiset sanovat ”Hesarissa ei ole ollut mainintaa tästä”.

Runtiti-pou

Siinä tuli taas sontaa tuutin täydeltä rajan takaa….

Piikkilampaat

Nimenomaan.
Ryssän pukamat levittää housut kosteana propagandaa totena.
Noille saa kyllä nauraa ja nauru muuttuu vieläkin paremmaksi kun liitytään natoon. Se pistää ikuisen pisteen ryssille ja noiden halaajien sille toivolle että ryssä enää pääsisi lähellekkään Suomen sisärajaa.

Jupi

Unkari ei ikinä hyväksy Naton laajentumista itäänpäin, koska koko Euroopan, siten myös unkarin, turvallisuus on uhattuna. Vaikka suomi hakeekin jäsenyyttä, tulee vielä 30 maata erikseen hyväksyä uudet jäsenet

Piikkilampaat

Lyödään vetoa, takuulla liittyy Suomi natoon sille jotkut p..kamaat voi mitään.
Sillä nuo maat jotka alkaa nitisemään, tulee aiheuttamaan sen että ne erotetaan natosta.

Puolueeton

Muka-tietoja kerrotaan puolin ja toisin, vaikka on vain jomman kumman puolen kuvitelmia. Toisen maailmasodan alkamisesta ja loppumisesta terroripommituksineen holokausteineen ei ole vieläkään saatavissa oikeaa tietoa, vaikka kymmenet monen maan historiantutkijat ovat asioita pohtineet 80 vuotta. Miten voisi media kertoa paikkansa pitävää tietoa Ukrainan tilanteesta?

Piikkilampaat

Ei ole muka ”tietoja” Ukrainasta.
Ryssät on tappaneet tuhansia siviileitä. sitä ennen raiskannut suurimman osan uhreista.
Tuhonneet sairaaloita, päiväkoteja, asuinalueita ilman mitään syytä.
Ryssä se on työntämässä toimillaan monia maita Natoon, jos haluette nilistä jostain, niin valittakaa ryssistä sillä ne se aiheuttaa että natoon mennään, se ei johdu mistään muusta. Minä en seuraa Suomen valtamedioita vaan suoraa tietoa Ukrainan maaperältä josta sotilastiedustelu niitä antaa.
Minua kun aina syytetään että ammennan ”tietoni” valtamedista vaikka en seuraa ollenkaan kyseisiä valemedioita.
Minä ymmärrän ja puhun välttelevästi 4 eri kieltä, joten seuraan tosi laajasti eri lähteistä asioita.
Nämä turvennuijat jotka ulisee naton vaarallisuudesta, eivät tiedä asiasta mitään, jatkossa ei kiinnosta noiden kanssa keskustella enää mitenkään.

Mökkiläinen

On vaikea erottaa valetta ja totuutta toisiataan kun Suomen valtamedia on kuin Pohjois-Koreassa. Ainakaan huonosti ulkomaan kieliä hallitsevan on turha yrittää nähdä massiivisen propagandavyörytyksen läpi.

jegros vekkuli

No rajan tällä puolen tuo valtamedia ei onneksi ole niin paha kuin teillä. Siellähän se toimii juuri siksi kun perus ryssä ei osaa kuin kyriiliset kirjaimet ja kaikki uppoaa kun neuvostoliiton ajoistakaan ei opittu mitään ja silloin ”puhdistettin” fiksuimmat ja ahkerimmat venäläiset, kieroilevat kavaltajat ja muu roskaväki palkittiin siksi sillä maalla onkin niin suuri ero vaikkapa suomalaisten älykkyyteen.. Sitä ei siellä muuten kutsuta propagandaksi vaan perusuutisoinniksi.

Puolueeton

https://jakubmarian.com/wp-content/uploads/2014/06/iq-europe.jpg
Jos tietää, mikä IQ on, voi linkin kuvasta todeta, ettei venäläisissä ole juuri mitään eroa europpalaisiin verrattuna. Meidän asema on IQ suhteen hyvä, mutta poliittisesti olemme melkoisen tyhmää väkeä.
Suomalaiset ovat luottavaisia, ystävällisiä ja avuliaita. Tästä syystä ulkomailta ohjattu tai omistettu media pystyy ohjailemaan suomalaisia tavoitteidensa mukaisesti valitsemaan muiden kustannuksela hyötyviä (roistoja) enemmistöksi eduskuntaan. Nato kiihkossa saattaa nyt myös olla suuret rahalliset lupaukset mukana, kuten oli Ukrainankin tilanteessa. Kun koomikko toimi ohjeiden mukaisesti, hänestä tuli hetkessä miljonääri, joka syöksee maatansa tuhoon.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Pekka Viherä
Natoon

Koomikko ei tuhoa maataan päivääkään. Se on ainoastaan ja yksin Venäjä, joka tekee kansanmurhaa ja sotarikoksia Ukrainassa ja on tehnyt niitä jo 73 päivää ja valehtelee, että ei ole edes sodassa Ukrainassa.

John Quiman

Uutislähteesi, totuudenlaarisi, on varsin selvästi putkosnäköisyyden paratiisi.

Puola voi hyvinkin hyökätä

Ikävä kyllä ei ole. Vaan tiedustelu-upseerien ylläpitämieä sivutoja sekä kontaktit Ukrainaan. Nimenomaan Kiovassa odotetaan Puolan miehitystä karpaattien osalle. Nythän, kun Ukrainasta on erotettu omiksi valtioikseeen Donbass sekä Lugansk (Venäjän tunnustuksella) niin valtio numelta Ukraina on lakannut olemasta valtio. Se on nyt vapaa maa-alue josta voi kukin ottaa paloja siihen asti kunne joku/jotkut tunnustavat jäljelle jääneen maa-alueen Ukrainaksi. Tämä on ihan YK:n kalusuulien mukainen valtioiden syntymekanismi.

Ja sekös nyt harmittaa länttä. Siksi Ukrainaa ei ole tunnustettu että jos nyt tunnustettaisiin tynkä-ukraina, niin samalla tunnustettaisiin Donetskin ja Lugasnkin valtiot. Ja tätä ei länsi/USA halua.

Olen jo aiemmin sanonut että olen prikaatitason upseeri. Eli, tiedän hieman enemmän kuin Hesaria ja Iltiksiä lukevat.

jänkäjääkäri

Vai että ”valtio nimeltä Ukraina on lakannut olemasta valtio” ?
Ukrainalaiset tuntuvat olevan hyvinkin konkreettisesti eri mieltä tuosta asiasta, joten on paljon helpompi uskoa heitä.
Missäs on prikaateja joiden upseeristo on noin kaukotatseista, taivaallisissa sotajoukoissa kenties ?
Sinne on ainakin rekrytoitu hiljattain mm. tusinan verran venäläisiä kenraaleja.

Puola voi hyvinkin hyökätä

Tuota… Kai sinä nyt sen sentään tiedät että sellaista valtiota kuin Saksa ei ole olemassa?

Ja että Suomen Pankki ei ole Suomen valtion omistama pankki vaan se on ihan tavallinen Rothschieldien pankki jonka nimi nyt sattuu olemaan Suomen Pankki.

Jos nämä ymmärtää niin siitä voi sitten jatkaa opiskelua.

Natoon

Kai sinä nyt sen verran tiedät, että joulupukki on oikeasti olemassa?

Natoon

Joo näin pihalla voi olla ainoastaan puna-armeijan prikaatintason upseeri, joka toistaa Kremlin propagandaa papukaijan lailla. Vai eikö YK:n pääsihteeri Guterreskaan muka ole perillä asioista, kun sanoo, että Venäjän toimet rikkovat Ukrainan alueellista loukkaamattomuutta ja suvereniteettiä. Ukraina on ollut YK:n jäsen vuodesta 1945.

Natoon

Ai niin, mutta puna-armeijassahan pääsee kenraaliksikin pelkällä sorvarin koulutuksella tai olemalla muuten mukava mies pressan kaverina. Prikaatintason upseeriksi riittää varmaan siivoojan kokemus.

John Quiman

Johan on paksua. Ukraina on tunnustettu itsenäinen valtio sitten Neuvostoliiton hajoamisen. Ukrainan rajat tunnusti myös Venäjä, joten ihan keksittyä tarinaa suollat. Mistähän tulee ja millä motiivilla.

Ei valtiot synny YK:n klausuuleilla niin, että jos joku miehittää osan jostain maasta, saavat kaikki muutkin sitten napsia siitä palasia.

Donetski ja Luhanski eivät ole valtioita, ovat pelkästään Venäjän miehittämiä alueita Ukrainassa, eikä niitä ole tunnustanut kuin Venäjä itsenäisiksi valtioiksi. Ovat Venäjän miehittämiä ja hallitsemia Ukrainan alueita, eivät mitään muuta.

Ole mitä vaan, niin juttusi eivät ole tosia.

Puolueeton

Suomessa pitäisi tehdä kaikki, jotta joutuminen sotaan vältettäisiin
Auttaako Nato tässä meitä? Tuskin auttaa, koska Nato ja Venäjä eivät luota toisiinsa. Nato pyrkii leviämään Venäjän naapurimaihin ja Venäjä ei sitä halua. Auttaako EU välttämään sotaa Venäjän kanssa? Talouspakotteet ovat jo eräänlaista sotaa, mutta estääkö EU aseellisen sodan? Sehän oli yksi tärkeä syy liittyä EU – joukkoon ja nyt sitä apua tarvittaisiin.
Jos me haluamme liittyä Natoon, jotenkin olisi selvitettävä, että se on vain meidän turvallisuutta varten, eikä maa ole länsimaitten hyökkäysalusta Venäjälle. Kun on selvä epäily Naton pyrkimyksistä Venäjää kohtaan, olisi oltava suuret todisteet, ettei Suomen aluetta Nato jäsenenä koskaan käytetä Venäjää vastaan.
Olemme EU jäsenvaltio, joten vahvat vakuudet Suomen puolueettomuuden säilymisestä Nato jäsenyydestä huolimatta tulisi EU:n ilmaista hyvin voimakkaasti. Kun on todettu EU:n taloudellinen sota Venäjää vastaan, ei taida juuri olla edellytyksiä saada tukea Suomen puolueettomuudelle. Suomen päätökset puolueettomuudesta jäävät siten yksin Venäjän arvioitaviksi.
Venäjän reaktioista on jo tullut varoituksia, joten Naton tulisi valmistautua Suomen puolustamiseen, jota varten liittymistä harkitaan. Tämä edellyttäisi Naton joukkojen tuloa Suomeen, mutta tämähän vain lisäisi Venäläisten tarvetta suojella omia alueitaan. Tilanne lienee siten mahdoton selvittää niin, ettei siitä olisi sekä meille että Venäjälle ongelmia.

Runtiti-pou

Meidän tulisi valmistautua valtaamaan ryöstetyt alueet Karjalasta Petsamoon ja Suomenlahden saaret

John Quiman

Jos Venäjä hajoaa, saattaa nuo alueet saada lahjaksi, eikä ole lainkaan ihme, jos Venäjä hajoaa. Venäjä on pakolla rakennettu ja pakolla pidetty kasassa. Sellaiset imperiumit tapaavat hajota.

finne igen

Kaikki imperiumit ovat hajonneet, viimeisin oli Neuvostoliitto ja sitä ennen Britannia. Hitlerin poliittinen testamentti selvitti tarkoin jo 1944 mitä tapahtuu Britannialle Toisessa Maailmansodassa ja kaikki toteutui sodan jälkeen. Boris Johnson saa uhota ja luvata puolustusministerinsä Wallacen suulla mitä tahansa Suomelle, mutta kun ei ole joukkoja kuin korkeintaan yksi prikaati lähettää Suomeen, niin on ”lihakset” vähän heikot. On syytä muistuttaa edelleen natoilijoita Britannian ja Ranskan lupauksista Puolalle 1939, kesti vuoteen 1991 ennekuin Puola oli jälleen itsenäinen! USA:n imperiumia syövät yli budjettien eläminen ja sosialistien valtaama demokraattinen puolue!
finne igen

Natoon

Ja kannattaa muistaa, että 1939 britit eivät osallistuneet Puolan kanssa yhteisiin sotaharjoituksiin kuten nyt Suomen kanssa. Siis tekevät yhteistoimintaa jo ennen kriisiä ja niillä on aika monia hyviä testattuja aseita kuten NLAW, jolla näyttää puna-armeijan tankit aukeavan kuin tinapurkit brimstoneista puhumattakaan.

Zardex

NLAW toimii ihan ok jossain lähi-idän kuumuudessa, heikon laisesti ukrainan viileissä säissä. Mitenköhän mahtaisi Suomessa pelittää tuo sähköakkuun nojaava tähtäysjärjestelmä?

Natoon

Et taida olla paljon tekniikan kanssa tekemisissä. Millähän se elektroniikka mahtaa toimia ja mitähän ovat military speksit. Sinä sitten jaksat yllättää tyhmyydelläsi.

jegros vekkulli

Neuvostoliitosta irtautui osia neuvostoliitto oli venäjän sana venäjälle+venäläisten miehittämille & orjuuttamille alueille ja samat pirut siellä venäjällä edelleen johtaa ihan sama miksi sitä kutsutaan.

Juha

Joo, olishan se hienoa siirtää itäraja Petsamoon, Jäänereltä, Vienanmereen ja sieltä Ääniselle, Syvärin ja Laatokan kautta Viipurin itäpuolelle Koivistoon/Primorskiin niin kuin pitäisi. Mutta historia ei ole ollut suosiollinen meille.

Kun ymmärtää bolshevismin ja marxilaisuuden taustat, ymmärtää miksi emme silloin pärjänneet yhdysvaltalaisten pankkiirien avustamille ”ryssille” Silloinkin kommunistinen aivopesu sai tuhansittain Ukrainalaisia nuoria miehiä nenettämään henkensä Raatteen tien varrelle. Aivan turhaan niin kuin nytkin tapahtuu.

Täytyisi ymmärtää ketkä ovat ne todelliset viholliset, mutta hyvin harva on päässyt pois ämpäristään, jossa on kasvanut.

jegros vekkuli

Niin ne juutinraumalaiset pankkiirit oli siellä sotilaiden selustassa valmiina ampumaan samalla kun pyhimysvenäläiset nuo juhan märät unet olivat moskovassa osoittamassa mieltään? Stalin kiroili keskuskomitean kanssa kun ei voinut mitään kun sotilaat omin päin veivät heidän rauhansanomaa ympärysmaihin. LOL! Te olette muuttaneet hieman tuota jauhantaanne ne asiat mitä, ette voi kiistä yritätte laittaa muiden tai muiden rotujen/kansanryhmien syyksi, niin perusvenäläistä, niin perusvenäläistä kuin olla ja voi.
Minkäs takia muuten venäläisetkin ovat yliedustettuina suomen raiskaustilastoissa? puolueellinen oikeuslaitos?

finne igen

Tietääkseni meillä raiskaustilastoissa johtav ryhmä on ympärileikatut ja sitten ”mustat makkarat”, en ole aiemmin ammatissani tavannut venäläisiä raiskareita. Vneäjällä ”ruskean reiän ritareilla” ei ole kovin hyvät oltavat ja pedofiilit eivät kuulu järjestelmän suojatteihin kuten Nato-maissa!
finne igen

jegros vekkuli

Niin venäjällähän ruskeanreiän ritarit on johtoasemissa vankiloissakin ja venäjä tuottaa lapsipornosta vaatimattomasti ”vain” _merkittävän osan_. Niin johtopaikan jälkeen on se seuraavakin paikka noissa raiskaus tilastoissa kuten sanoin somaleista seuraavat raiskarit on venäläisiä ja ei ole yllätys, että heitä puolustat.

John Quiman

Suomelle on tärkeintä se, että kuinka hyvin olemme valmiit torjumaan mahdollisen venäläisen agression. Nato-jäsenyys on erittäin hyvä lisä Suomen turvallisuudelle. Mitä Venäjä miettii tai hourii, on toissijaista. Muu asenne on epärealistista.

Putin on puhunut historiallisista perusteista, tietysti vain sopivista ja vähän keksityistäkin, toimilleen. Hän on myös sanonut, että Suomen itsenäisyys oli Leninin virhe. Eipä kannata jäädä odottelemaan, että koska Putin haluaa korjata sen virheen. Vain hyväuskoiset yksinkertaiset eivät tajua, että Venäjä on uhka Suomelle.

Venäjällä tiedetään, että Nato ei ole uhka Venäjälle, mutta se vaikeuttaa Venäjän etupiirikseen haluamien maiden miehitystä, jos sellainen tulee mieleen. Se on Venäjän syy Nato-vastaisuuteen. Puheet Naton uhasta ovat kotimarkkinoille suunnattuja puheita, joilla pidetään kansaa pelossa, jotta kansaa olisi helppo hallita ja kansa haluaisi ”vahvan johtajan”.

finne igen

On ilmeisen vaikea sinun henkilönä ymmärtää, että Nato tarvitsee vihollisia, todellisia tai kuviteltuja ja siksi Venäjää vastaan käynnistetty Naton laajenemisen tarkoitus on saada USA:n hallintaan ja samalla näille ”juutinraumalaisille” Venäjän suunnattomat maaperässä olevat rikkaudet.
Kannattaa aina seurata rahan reittejä!
finne igen

Natoon

Kyllä se vaikeus on sinun korvien välissä ymmärtää, että jäsenvaltio hakee Natoon vapaaehtoisesti eikä pakotettuna. Nato selvästi ylittää sinun ymmärryksen puolustusliittona. Se ei ole hyökkäämässä Venäjälle ilman, että Venäjä itse tekee ensin aloitteen. Nato on takaamassa rauhaa ei sotaa. Jos ryssät haluavat elää rauhassa naaureidensa kanssa niin Natohan tukee sitä politiikkaa, mutta jos se haluaa riidellä niin silloin se tulee saamaan kunnon vastuksen. Ryssäthän voisivat aina tehdä naapurilleen Natoa paremman vastatarjouksen turvatakuista, mutta jostain syystä ne eivät sitä tee.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Natoon
Zardex

Sinä et ymmärrä NATO ja eritoten USA CIA sävyttämää viestintää. Se on ihan sama kuinka monta sotaa NATO aloittaa, se aina kerrotaan niin, että sen aloitti se, jota vastaan hyökättiin. Näinhän se Ukrainassakin on. CIA ajantu tuon Sodan Ukrainan itäistä kansaa kohtaan ja Zelensky hallitus pakotettu jatkamaan tuota sotaa ja vetämään Venäjä mukaan.

Natoon

24.2. Ukrainaan hyökkäsi ainoastaan Venäjä. Ei Nato eikä USA eikä siellä tee muut kansanmurhaa ja sotarikoksia kuin venäläiset.

jegros vekkuli

Eli putin on siis juutinramalaisten käskyläinen kuten kaikki venäläiset propagandoitsijatkin ja ne harrastavat imperialistista roistopolitiikkaa sekä uhkailevat kaikkia vain siksi jotta suomi liittyisi natoon jotta saadaan usan hallintaa suunnattomia rikkauksia näinhän sen on pakko olla.

Tuumailija

Leninin suomelle ””antama” ”itsenäisyys” oli pakkotilanteessa tehty ratkaisu, koska samaan aikaan moskova oli poliittisesti kaaoksen vallassa. Lenin oletti, että suomen punainen proletariaatti on vahva ja näin maa voitaisiin vain liittää myöhemmin venäjään. Hän itse totesikin että suomi kuuluu venäjän ympärysvaltoihin.

Tällä olettamuksella/suunnitelmalla toimi myös Stalin ja ajatteli että miehitys olisi läpimarssi, mutta kommunistit olivatkin alakynnessä sekä valvonnan alla suomessa, oli vettä virrannut enempi imatran koskessa kuin tiesi.
Lopputulema oli että saivat nenänsä päälle talvisodassa vähäväkiseltä kansalta, jossa kuitenkin taisteli vieri vieressä ”punikki” ja ”lahtari” yhteistä vihollista vastaan, ei tullut leninin kaavailemaa läpimarssia.

Iltasonnassa myyvä otsikko: Usa takaa että nato ei anna tuumaakaan periksi, jos suomi liittyy jäseneksi.

Rudi

Olet ns. asian ytimessä. Eipä tuohon ole juuri mitään lisättävää. Vaikeaa on arvuutella Venäjän uhkaaman vastatoimen kohdetta jos ja kun Suomi päättää liittyä Natoon. Kokeeko se mielestään uhkaa enemmän pohjoisessa vaiko etelässä. Jotkin saariston osat saattavat olla myös uhan kohteita. Jos mitään vastatoimia onneksemme ei tulisikaan niin viimeistään silloin menisi maailmassa loppukin uskottavuus Venäjään. Riskipeliä nyt pelataan puolin ja toisin.

Piikkilampaat

Ryssille ei kuulu yhtään liittyykö Suomi natoon vai ei.
Tämä maa ei ryssiin ole hyökkäämässä vaikka natoon mentäisiin joten ei ole kun yksi ainoa syy miksi ryssät ei halua että Suomi natoon liittyy, se on pelko että eivät voi enää Suomeen hyökätä jos natoon liitytään.
onko Tampere itärajalla?
Tuo kysymys tällä saitilla oleville putinisteille.
Ryssät nimittäin ulostaa propagandaa että Suomi siirtää itärajalle tankkeja.
Noin säälittäviä valehtelijoita on ryssät ja noiden pukama putinistit.

juu

Niin ei pitäisi venäjälle kuulua Suomen tai Ruotsin nato jäsenyys.
Mutta mites olisi toisinpäin, jos venäjä liittoutuisi Kanadan ja Meksikon kanssa ja USA:n rajalle tulisi venäjän tukikohtia, aseistusta ja joukkoja, sanoisiko USA että tervetuloa?

Runtiti-pou

Siinähän putinisti jeesustelet ja luet lakia ei kiinnosta konnia olette

juu

Typerät ihmiset ei osaa muuta kun haukkua kaikki putinisteiksi.
Mahtaa olla vaikeaa kun näkee putinistejä joka paikassa, samoin kun rasmuslaiset näkee natseja joka paikassa.

Kata

Olet kai vissiin kuullut Sikojenlahdesta….Kuuba Kuuba…libre.

Zardex

No kyllä se Suomen virallisten posimusten mukaan kuuluu. Sopimusten jotka Suomi on Venäjän kanssa tehnyt.

...

Millainen toi sun sopimus saatko jonkun maksun vai imetkö ihan ilmaiseksi? Onko niiden mällit sitä parempaa rauhan mälliä? Nielet ainakin. Kuka on se suuri henkilö siellä jota haluaisit päästä imemään kun noin kovasti töitä paiskit?

Ilkka Forsten

Siinä menee jokunen tovi että Kanada edes harkitsisi venäläisten tukikohtia alueelleen. Enkä oikein usko että meksikolaisetkaan ovat niin halukkaita omaksumaan venäläistä menttaliteettia, ne kun tuppaa parhaillaan Amerikkaan eikä suinkaan sosialismia tai putlerismia levittämään. Banaanivaltioksi muuttuva venäjä ei houkuttele ketään, kun muualla saa jotain parempaa.

Natler

Ei kuulu, mutta suomalaisille kuuluu ja 70% ei tahdo liittyä siihen terroristijärjestöön.

marko

Älä nyt.. brittifirma teki nettikyselyn jonka mukaan suomalaiset haluaa liittyä natoon. sama firma tekas tutkimuksen jonka mukaan suomalaiset ois valmiita maksamaan enemmän veroja, että saatais hoitajien palkkoja nostettua 😀

Ilkka Forsten

Luet galluppeja väärin päin. 70 % alkaa olemaan NATO:n kannalla, ja vaikka ei olisikaan, niin meistä tulee natomaa. Lähetä siitä kiitoskirje putlerille, hän onnistui siinä missä suomalaiset polittikot ei onnistuneet vuosikymmeniin, eli luomaan olosuhteet että nato on optio johon tartutaan.

Juha

https://www.paulcraigroberts.org/2022/05/04/the-neoconservatives-are-setting-up-the-world-for-nuclear-war/

Yhdysvaltojen neokonservatiivit pyrkivät provosoimaan konfliktin leviämistä.

Suomea johdetaan maanpetoksellisesti ulkoa. Nukkehallitus vie meidät sotaan. Nato teatterin kulissit kaatuu jos järjestettäisiin kansanäänestys. Se on maanpetos jos kansanäänestystä ei järjestetä.

Kata

Pakko nauraa…ei siellä todellakaan mitkään uuskonservatiivit aiheuta huolta vaan Joe ja demsien tukijat.
Nyt on hätä housuissa kun Musk antaa sanan vapaasti kulkea…
https://www.instagram.com/p/CdSExW5DKt1/?utm_source=ig_web_copy_link

Nämä ”totuuskomissioporukat” aiheuttaa vielä sellaisen melskeen…tai sitten ne vaan häviää…toivotaan että midterms muuttaa asioita.
Katsokaa mitä wokehössöt tekee nyt tämän ab***tilain vuotamisen takia,ja kuka vuoti..no sen arvaa mutta hulluus on näkyvissä kuten 2020….

Kata

https://www.instagram.com/reel/CdRg437jrW3/?utm_source=ig_web_copy_link

Vielä yksi…demokraattien esittelyä…. ei voisi olla sairaampaa näin äitienpäivänäkään.

Juha

No nämä neo-konservatiivit ovat Paul Graig Robertsin mukaan ”valekonservatiiveja”.. termi on sinällään harhaan johtava jolla kuvataan USAn aggressivisen ulkopolitiikan harjoittajia ja perinteiset konservatiivit ja rebublikasnit pitävät pesäeroa ko ryhmään. Bidenin hallinnossa näitä ”neokonnia” vilisee.. Victoria Nuland, Kaganin prinsessa, on nyt näistä ehkä selkein neokonservatiivisen aggression edustaja.

Kata

Eli feikkikonservatiiveja..no niitä feikkikansallismielisiä meilläkin riittää.Ja moni uskoo mitä ne suoltaa tuolla somen monilla alustoilla.
Joe ja muut sekopäät saivat maan niin surkeaan jamaan parissa vuodessa mutta silti mankuvat kuinka ”demokratia on kuolemassa”,aivan uskomatonta kuinka paljon voidaan asiat kääntää.Moni on ciiänän-kuunteluoppilas kuten meillä ylen…ja niin jatkuu valheiden verkko.
Omia aivoja ei voi käyttää,sen näki jo Sebun haastattelussa tyttösiltä.Noiden huppanoiden pitäisi ottaa vastuu aikanaan…kiesus sentään.
Kyllä republikaaneissakin in ”rinoja”,aika pian saavat kenkää onneksi.

Runtiti-pou

Venäjä ajoi SUomen huutelullaan ja sodallaan Natoon. Tai ainakin sinne pyritään. Sodan ja jännitteet on aiheuttanut vain Venäjä

Juha

PELKO ajaa Suomen Natoon

https://www.thetimes.co.uk/article/fear-drives-finland-into-natos-embrace-0fcm3txkg

Tunnereaktio vie Suomen Natoon.

Ei järki, vaan tunne… PELKO.

Pelkuruen valtakunta. Ennen oli miehet rautaa, nyt on päät puuta tai muuta pehmeää..

Skullbanger

Niin kun olet noin rohkea niin lähdetkö häkkiotteluun? Oletko rautaa vai pelkkä puupää joka soittaa poskeaan? Kummallakin on samat aseet oma keho painan ~90 voidaan antaa sulle jotain tasoitusta jos olet paljon pienempi ei pitäs pelottaa jos et ole täysi nössö.
Venäläisiä taas pelottaa, että puolustavalla osapuolella saattaa olla liian uudet aseet ja ei pääse ylivoimalla raiskaamaan. Pelolla ja valheella sitä maata hallitaankin ei muulla. Ainoat pelkurit suomessa ovat ne jotka eivät apua uskalla ottaa vastaan.

finne igen

Edelleen huutelet vailla mitään faktaa! Kuka se huuteli Ukrainasta suu vaahdoten, taisi olla sinun ihailemasi ”juutinraumalainen” koomikko jolle on jo tarjottu Britannian kansalaisuus kun on tapattanut riittävästi ukrainalaisia!
finne igen

marko

Venäjä ei ole mulle huudellu yhtään mitään. Suomessa toimivat mediat ovat pelotelleet kansaa natoon

Ilkka Forsten

Meillä ei ole tapana jakaa kivääreitä puoluekirjan perusteella, siksi asiasta ei tehdä kansanäänestystä. Riittää kun kelopapinat ovat jo riesana, käyttäen demokratiaa keppihevosena terrorismilleen.

finne igen

Ongelma on yksinomaan Euroopassa esillä oleva läntisen liittoutuman antama tiedotus. Sulkemalla Sputnik news ja RT news kanavien näkyvyys EU:n alueella on jouduttu huhujen ja olettamusten kehään ja ihmiset joiden ainoat tiedotuskanavat ovat USA:n manipuloimia elävät kuvitelmien maailmassa. Katsomalla esim. Fox news mikä on todella konservatiivien ja valkoisten amerikkalaisten kanava, niin yllätys yllätys pääuutinen ei ole Ukraina vaan Joe Bidenin vanhuudenhöperöt esille tulot.
Luottamalla Ukrainan ”tuottamiin” uutisiin joutuu täydellisesti yhden ainoan ”totuuden” uskojaksi ja siksi on hyvä kysyä, miksi jo kaksi vuotta on toitotettu tappavasta pandemiasta ja äkkiä tiedotus siirtyy Ukrainaan. Massamedia haluaa näillä tempuilla häivyttää tiedon kuolleisuuden noususta rokotusten jälkeen! Kun sulkee ”valehtelijoiden klubin” eli Ylen kanavat niin on edes toivoa saada vaikka Iranin PressTV:n tai Israelin Haaretz kautta oikeaa tietoa asioista!
finne igen

Juha

^Aivan. Mutta probleema on se että nämä Natottajat ovat useimmiten ämpärissä kasvaneita eivätkä pysty/kykene hakemaan tietoa laajemmin. Sitä kutsuttiin ennenvanhaa sivistykseksi, kun pystyi tarkastelemaan asioita moniulotteisesti.

Nämä Nato-öyhöttäjät eivät pysty/kykene asialliseen keskusteluun jossa asiat käsiteltäisiin asioina, vaan putinputkonenryssä-öyhötys alkaa heti kun asialliset argumentit ehtyvät. Keskustelu menee näillä tunteisiin kun järki loppuu. No tästä öyhötyksestä nämä sivistymättömät luuserit usein tunnistaa.

Piikkilampaat

Älä naurata. Asillista on turha odottaa kun vastassa on ryssän propaganda levittäjät, kuten sinä esimerkiksi.
Vai että moniulotteisesti, venäjän lasit silmillä siis.
Kaikki kaltaisesi väitteet natosta voi ampua heti alas.

Juha

Heh.. taisi osua arkaan paikkaan.

No pureksippa aluksi tuo yo. Paul Graig Robertsin artikkeli. Hänhän oli Reaganin (ei ole ryssä) hallinnossa, joten kokemusta löytyy

Washington is not only pressuring the governments to apply for NATO membership but also is bribing Swedish and Finnish government officials to do so.

Pystyykö sivistymätön luuseri asialliseen argumentaatioon.. vai meneekö neidillä heti tunteisiin?

Skullbanger

Heh sä et osunut edes pöntöön kustessasi miten voit luula, että noilla jutuillasi osuisit mihinkään..

Piikkilampaat

Kirjoittaa joku joka pitää ryssiä jeesuksena jotka voi sanoa että mitä mikin maa saa tahdä.

Runtiti-pou

Olihan tuo MV pitkään auki ja on kai kohta taas. Sieltä se Venäjän sonta on luettavissa

finne igen

Mikäli osaat muita kieliä kuin huonoa Suomen kieltä, niin käy katsomassa Sott.net ja Fox news, niin ehkä tietoa voit saada, mutta ymmärrystä et välttämättä!
finne igen

Runtiti-pou

No en varmasti käy

nonAQ

Huvikseenko ne niitä panssareita roudaa paikastatoiseen ja koristeeksiko ne on hankittu?

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa