Eurooppa Politiikka

Ukrainan viisumivapaus etenee, EU jättää Hollannin kansanäänestyksen huomiotta

Eurokraatit polkevat taas maahan demokratiaa, kun suunnitelma Ukrainan viisumivapaudesta etenee.

Huhtikuussa hollantilaiset äänestivät Brysselin ja Kievin välistä sopimusta vastaan, sopimusta, jonka avulla ukrainalaiset voisivat tulla Schengen-alueelle ilman viisumia.

EU kuitenkin totesi tuolloin välittömästi, että se yksinkertaisesti jättää kansanäänestyksen tuloksen huomiotta. Ja näin se nimenomaan teki, sillä EU kertoo nyt poistavansa ukrainalaisten vapaan liikkuvuuden rajoitukset EU:n alueella. Tämä lisää etenkin hollantilaisten EU-vastaisuutta ja lisää euroskeptisten puolueiden kannatusta.

EU osoitti melkoista ylimielisyyttä jättäessään kokonaan mainitsematta Hollannin kansanäänestyksen tuloksen ilmoittaessaan sopimusesityksen valmistumisesta. Sopimus avaisi 40 miljoonalle ukrainalaiselle pääsyn Eurooppaan ”lyhytaikaista oleskelua” varten. Ainoa suunnitelmaan lisätty ehto on, että sopimus voi tulla voimaan vasta, kun EU on sopinut järjestelyn, jolla sopimus voidaan perua, jos siitä aiheutuu turvallisuusongelmia. Lopullisen vahvistuksen sopimukselle tekee Euroopan neuvosto ja Euroopan parlamentti.

Sopimuksen eteneminen on mojova isku vasten hollantilaisten äänestäjien kasvoja, joista yli 60% äänesti sopimusta vastaan kansanäänestyksessä huhtikuussa 2016.

Express

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit