Kotimaa Rikos

Ulkomaalaisen näköinen henkilö puukotti Turussa kahdeksaa – kaksi menehtynyttä

Kuvituskuva. Kuva JIP / Wikimedia Commons / CC BY 2.5
Turun keskustassa Puutorilla ja Kauppatorilla tapahtuneissa puukotuksissa menehtyi kaksi ihmistä.

Ulkomaalaisen näköinen mies puukotti tänään Turun Kauppatorilla kahta henkilöä, joista toinen oli uhria auttanut henkilö, kertoo Verkkouutiset. Hyökkääjä saatiin pysäytettyä Puutorilla.

Puukotuksien uhreista kaksi on menehtynyt, ja loukkaantuneita on 6. Epäilty on sairaalahoidossa reiteen ammuttuna. Tutkinta on siirtynyt KRP:n vastuulle, eikä poliisi osaa vielä sanoa, onko kyse terrorismista.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho esitti osanottonsa ja toivotti voimia syyttömille ja täysin turhille uhreille.

Pääministeri Juha Sipilä, joka tarjosi vuonna 2015 turvapaikanhakijoille Kempeleen asuntoaan, esitti syvän osanottonsa uhrien omaisille.

Sisäministeri Paula Risikko, joka on esittänyt pakolaiskiintiön nostamista, esitti syvän osanottonsa.

Valtiovarainministeri, edellinen sisäministeri Petteri Orpo, jonka sisäministeriaikana maahan virtasi yli 32 000 turvapaikanhakijaa, ja jonka mukaan ”pakolaisten motiivien arvosteleminen on rasismia”, pyysi kansalaisia pitämään huolta toisistaan.

Maahanmuuttomyönteisen vasemmistoliiton Li Andersson ei esittänyt osanottoa, vaan pyysi turkulaisia pysymään sisätiloissa.

Yhtä lakoninen oli maahanmuuttomyönteisten vihreiden Emma Kari. Hän kertoi kaupungin avanneen kriisipuhelimen.

Maahanmuuttomyönteisten vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö ei antanut tukeaan uhrien omaisille, vaan viranomaisille.

Ruotsalaisen kansanpuolueen Anna-Maja Henriksson, joka haukkui heinäkuussa turvapaikkapolitiikan ja sanoi sen tarkoituksena olevan ”vain saada ihmiset nopeasti ulos maasta”, kertoi olevansa järkyttynyt.

Lisätty Halla-ahon osanotto 19.8 klo 02:30

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa