Kotimaa Rikos

Ulkomaalaiset ovat suomalaisia useammin epäiltynä rikoksista – seksuaalirikoksissa ero jopa lähes 13-kertainen

Poliisi valvomassa yleistä turvallisuutta ja järjestystä Vuosaaressa mielenilmauksen aikana.

Tilastokeskuksen tänään julkaiseman vuoden 2018 rikos- ja pakkokeinotilaston mukaan ulkomaalaiset ovat useammin epäiltynä rikoksesta kuin suomalaiset. Tietyissä rikostyypeissä, kuten seksuaalirikoksissa ja lapsen seksuaalisessa hyväksikäytössä ero on dramaattinen.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2018 poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli 443 500 rikoslakirikosta. Selvitettyihin 273 600 rikoslakirikokseen syylliseksi epäiltyjä oli 297 600, joista 34 200 oli ulkomaalaisia.

Vuosien 2017 ja 2018 ikä- ja sukupuolivakioitujen lukujen mukaan ulkomaalaisia epäillään rikoksesta 1,2 kertaa suomalaisia useammin.

Tiettyjen rikostyyppien kohdalla ero suomalaisten ja ulkomaalaisten välillä on dramaattinen.

Huumausainerikoksien kohdalla somalialaiset miehet ovat 3,4 kertaa useammin epäiltyinä kuin suomalaiset miehet. Seksuaalirikoksissa irakilaiset miehet ovat epäiltynä 12,8 useammin kuin suomalaiset miehet, ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäyttöstä irakilaiset miehet ovat 11,25 kertaa ja somalimiehet 5,5 kertaa useammin epäiltynä kuin suomalaiset miehet.

Naisten kohdalla kansalaisuuksien ero ei ole niin selkeä, vaikkakin ulkomaalaiset ovat hieman suomalaisia useammin epäiltynä.

  • 1.1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset