Kotimaa Rikos

Ulkomaalaisjengi varasti metallia Pohjanmaalla

Kuva Petri Saarela.

Ulkomaalaisjengi murtautui metallialan yrityksiin ja anasti kuparia, katalysaattoreita ja muita metalleja. Rikolliset saivat hyötyä noin 300 000 euroa.

Pohjanmaan poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan laajassa omaisuusrikossarjassa, missä ulkomaalaisista henkilöistä koostuva rikollisryhmä murtautui eri puolella Suomea metallialan yrityksiin anastaen niistä kuparia, katalysaattoreita tai muita metalleja.

Sarja koostuu 11 törkeästä varkaudesta, 3 törkeän varkauden yrityksestä sekä yhdestä varkaudesta. Rikoksista 8 on tapahtunut Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueella. Rikoksilla aiheutettu vahinko on yhteensä noin 300 000 euroa. Omaisuutta on saatu takaisin noin 20 000 euron arvosta.

Ryhmä suoritti rikokset tammikuun ja huhtikuun 2021 välisenä aikana Vaasassa, Kurikassa, Tervajoella, Janakkalassa, Riihimäellä, Vantaalla, Raaseporissa, Lohjalla ja Nokialla.

Rikoksiin osallistuvien ryhmän koko vaihteli tekopaikoittain 3 ja 10 henkilön välillä. Samoin teoissa käytetyt ajoneuvot vaihtuivat useasti.

Rikossarjassa on vangittu todennäköisin syin 7 ulkomaalaista mieshenkilöä. Henkilöt ovat iältään 1992-1974 syntyneitä. Ensimmäiset henkilöt vangittiin huhtikuussa ja viimeisin heinäkuussa.

Epäiltyjen henkilöiden jäljille päästiin poliisin oman rikospaikkatutkinnan kautta sekä poliisilaitosten välisen yhteistyön avulla. Esitutkinnan suuntaamisessa myös yritysten omilla valvontakameratallenteilla oli tärkeä merkitys.

Esitutkinnan alkuvaiheessa Pohjanmaan poliisilaitos teki tiivistä yhteistyötä Helsingin poliisilaitoksen, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen, Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa, KRP:n Mikkelin osaston ja Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa.

Tutkintavastuu esitutkinnan suorittamisesta oli Pohjanmaan poliisilaitoksen rikostutkintayksiköllä Vaasassa.

Syytteet on nostettava viimeistään 30.8.2021.

Tilaa
Ilmoita
guest
12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kaino-Vieno Huttunen

Romania tuunasi inflaatioprosenttinsa EU-kuntoon potkimalla romanit tehdastyöstä. Tuotanto varmasti tehostui ja hävikki väheni. Romania pitäisi velvoittaa huolehtimaan sosiaalisesta ongelmastaan, mutta EIT tuntuu välittävän vain valekuolleista irakilaisista.

U. Kamutapsa

Voi himpsutti. Minulta löytyisi työkalut katalysaattorien pöllimiseen, mutta kun on tuo pahuksen omatunto, joka haittaa ”bisneksien” tekemistä tai vihervasemmistolaisessa politiikassa ja koneistossa puuhastelua. Ei ihme, että olen köyhä…

Viimeksi muokattu 5 kuukautta sitten by U. Kamutapsa
Hätätila tai väärinymmärrys

Se on nuorukaisilla nyt elämä pilalla, sillä tästä ei selviä puhumalla vaan ainakin sakot tulee ja korvaukset aiheutetusta vahingoista. Puolet palkasta tulee jatkossa Suomeen. Eikö tätä voisi kuitenkin jotenkin sopia, sillä velat ovat liian kova rangaistus ja menee motivaatiot raatamiseen.

vesku

ON HÄMMÄSTYTTÄVÄÄ,, koto SUOMESSAMME,,, EMMEKÖ SAA SILMIÄMME AVATTUA, VAI MISSÄ IHMEEN HURMOKSESSA ELÄMME,,,Olemmeko tosiaan ns. HÖLMÖLÄ,,,Katsokaa tilastoja,,, ja tätä on jatkunut jonkun aikaa,, ei ole aivan eilisen asia,,,,ja toisekseen VALTIOMME HAALII TAAS ONGELMA KANSAA KAAPUINEEN ,, LUULLAKSEEN TEKEVÄNSÄ KOVINKIN VASTUULLISTA TYÖTÄ TÄSSÄ GLOBAALISSA MAAILMASSA,,,NO,,, ONNEKSI EILEN PÄÄTETTIIN 6.7 MILJARDIN LISÄ LAINASTA,,,,HYVÄÄ YÖTÄ,,,PÄÄASIA ETTÄ SAARIKOT, MARINIT, OHISALOT PAASEVÄT HUOMIS AAMUNA RUNSAASEEN ,, KIVAAN , ANSAITTUUN AAMIAIS PÖYTÄÄN

Eka Kettunen

Olemme ns. Hölmölä , lahjoitamme säkeittäin rahaa kauppakumppaneille, joilta emme osta mitään.

Maksamme myös joka vuosi pari miljardia jäsenmaksua tyhjästä ja iloitsemme huutaen ”nyt tulee rahaa”, kun saamme siitä osan takaisin.

OTU

Jos €urostoliitossa jokin asia toimii, niin ainakin vapaa varastelevaisuus.

Viimeksi muokattu 5 kuukautta sitten by OTU
Eka Kettunen

Kiitos poliitikoillemme, olemme saaneet Suomeen heidän toivomiaan metallimiehiä paikkaamaan huutavaa työvoimapulaa.

Kunto

On se kumma kun tälläistäkään monikulttuurisuutta eivät suvaitsevaiset uskalla kritisoida, rikolliset ulkomaalaiset pilaavat kunnollisten ulkomaalaisten maineen.

juha II

Suomi on päässyt EU:hun liittymisen myötä ”sisämarkkinpoille”! Sitähän meille luvattiinkin!!!

Ei vaan tunnu hyvältä

Joo ytimessä ollaan.

Ilkka Forsten

Köyhät Romanialaiset vaan olisivat valmistaneet käyrätorvia päästäkseen soittamaan iloista mustalaismusikaalia. Kyllä tässä nyt taas oltiin liian herkkiä puuttumaan asioihin, ja meillähän on vapaa liikkuvuus.

Kata

😀

Kansalaisen verkkokauppa