Kotimaa Rikos

Ulkomaalaismiehelle ehdollista raiskauksesta risteilyllä

Turun oikeustalo. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Mies raiskasi tytön uudenvuoden risteilyllä 2019.

Parikymppinen tammikuun 1. päivänä syntynyt Ahmed oli kahden kaverinsa kanssa uutenavuotena 2019 m/s Baltic -risteilijällä matkalla Turusta Tukholmaan, kun seurue tapasi laivan yökerhossa tytön. Seurue nautti illan aikana alkoholia, ja tyttö päätyi jotenkin Ahmedin hyttiin. Tytöllä ei ole muistikuvia, kuinka näin on tapahtunut.

Ahmedin hytissä tyttö havahtui siihen, että hän oli alasti. Ahmed kosketteli tyttöä eri puolilta, jolloin tyttö käski Ahmedia lopettamaan. Hytissä ollut Ahmedin kaveri käski myös tätä lopettamaan, mutta Ahmed uhmasi kaikkia kieltoja tiuskien kaverilleen.

Ahmedin kaveri poistui riidasta hermostuneena hytistä, vaikka tyttö pyysi tätä jäämään. Kun Ahmed oli jäänyt kahden kesken tytön kanssa, hän raiskasi tytön estäen vastustelun pitämällä käsistä kiinni. Raiskaus keskeytyi vasta Ahmedin kaverin palatessa hyttiin.

Oikeudessa Ahmed kiisti raiskauksen. Hän ei muista olleensa yhdynnässä tytön kanssa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus totesi todistajien lausuntojen, lääkärin lausunnon sekä DNA-testin perusteella Ahmedin syyllistyneen raiskaukseen. Käräjäoikeus tuomitsi Ahmedin 1 vuoden 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi mies tuomittiin yhdyskuntapalveluun 50 tunniksi.

Ahmed joutuu maksamaan erilaisia korvauksia uhrilleen 2595 euroa sekä korvaamaan uhrin asianajajan palkkiot 3381 euroa. Ahmedin asianajajan palkkiot 2352 euroa jäävät valtion vahingoksi Ahmedin taloudellisten olosuhteiden vuoksi. Rikosuhrimaksua Ahmed joutuu maksamaan valtiolle 80 euroa.

Tuomitun nimi on muutettu.

  • 597
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset