Kotimaa Rikos

Ulkomaalaismies raiskasi lapsen Pirkanmaalla – 5 vuotta vankeutta

Tampereen oikeustalo. Kuva Aleksi Kinnunen / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Almojib pakeni rikospaikalta raiskattuaan lapsen, mutta hänet saatiin kiinni Helsinki-Vantaan lentoasemalta, kun hän yritti poistua maasta lentoteitse.

41-vuotias Safaa Qasim Zaeem Almojib ryhtyi joulukuussa 2019 viestittelemään Snapchat-sovelluksella 15 ikävuoden korvilla olleen tytön kanssa. Viestittely muuttui pian seksuaalissävytteiseksi, ja Almojib muun muassa kertoi olevansa kiimainen ja lähetti tytölle kuvan peniksestään.

Almojib sai sovittua tapaamisen tytön asunnolle tämän vanhempien ollessa pois. Sisään päästyään Almojib käyttäytyi aluksi ystävällisesti mutta muuttui pian aggressiiviseksi tyttöä kohtaan. Huonon englanninkielen taitonsa vuoksi tyttö ei oikein ymmärtänyt, mitä Almojib yritti sanoa.

Almojib ja tyttö päätyivät makuuhuoneeseen, jossa Almojib tyttöä kaulasta kiinni pitäen yritti suudella tätä väkisin. Seuraavaksi mies yritti vetää tytön käden penikselleen ja tunkea sukupuolielintään tytön suuhun siinä kuitenkaan onnistumatta. Sitten Almojib raiskasi tytön. Asunnon kylpyhuoneessa mies raiskasi tytön vielä toistamiseen.

Raiskaus keskeytyi, kun tytön huoltaja saapui yllättäen asuntoon. Huoltaja yritti ovet lukitsemalla estää Almojibin paon, mutta mies pääsi poistumaan asunnosta. Huoltaja hälytti paikalle poliisin, joka paikalle saavuttuaan näki asunnossa hysteerisen ja itkuhuutoa huutaneen uhrin.

Almojibin pakomatka päättyi Helsinki-Vantaan lentoasemalle, jonne hän ajoi tuttavaltaan lainaamalla autolla aikeenaan lentää Bulgariaan. Poliisi sai pakoreitin selville auton rekisterinumeron perusteella.

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi 21. tammikuuta Almojibin vangittavaksi seksuaalirikoksesta. Seuranneessa oikeudenkäynnissä Almojib kiisti olleensa tapahtumissa aktiivinen osapuoli. Mies kertoi, että hän ja tyttö olivat kaikessa rauhassa katsoneet asunnolla elokuvaa, kun tyttö oli ryhtynyt koskettelemaan hänen penistään. Almojib oli yrittänyt kieltäytyä seksistä, mutta tytön sitkeiden yritysten seurauksena mies oli lopulta antanut sen verran periksi, että oli suostunut tyydyttämään itse itsensä. Almojibin kertoman mukaan tyttö puolestaan oli mennyt pesuhuoneeseen tyydyttämään itseään sähköhammasharjalla.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi DNA-näytteen, muun todistusaineiston ja todistelujen valossa vuonna 1978 syntyneen Safaa Qasim Zaeem Almojibin syyllistyneen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön sekä törkeään lapsenraiskaukseen. Käräjäoikeus totesi miehen suorittaneen tekonsa väkivaltaa ja uhrin pelkotilaa hyväksi käyttäen.

Yhteiseksi vankeusrangaistukseksi käräjäoikeus määräsi 5 vuotta vankeutta. Lisäksi Almojib joutuu maksamaan uhrille erilaisia korvauksia 8600 euroa. Korvausten määrää harkitessaan käräjäoikeus totesi, että teot ovat olleet rikosoikeudellisesti vakavia ja niillä tulee olemaan uhrin psyykkiseen terveydentilaan ja toimintakykyyn pitkäaikainen vaikutus. Uhrin huoltajille mies joutuu lisäksi korvaamaan 1290 euroa.

Almojibin asianajajan palkkiot 8072 euroa jäävät valtion vahingoksi. Uhrin asianajajan palkkiot 2966 euroa mies joutuu korvaamaan valtiolle. Almojib joutuu myös maksamaan valtiolle todistelukustannuksia 188 euroa sekä rikosuhrimaksua 80 euroa.

Almojib pidetään edelleen vangittuna odottamassa rangaistuksen täytäntöönpanoa, koska hänelle tuomittu vankeusrangaistus on pidempi kuin 2 vuotta ja on odotettavissa, että vapaalle jalalle päästyään hän saattaisi poistua maasta välttääkseen tuomion täytäntöönpanon.

Lähteet Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomio, Kansalainen.

  • 1.7K
    Shares

Tietoa julkaisijasta

Avatar

Petri Saarela

Vapaan sanan tuki ry - puheenjohtaja.
Verkkolehti Kansalainen - vastaava toimittaja.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset