Kotimaa Rikos

Ulkomaalaismies raiskasi neljästi – vankeustuomiota nosti aiempi ehdollinen tuomio

Kuva Pixabay.

Loppusyksystä 2018 ulkomaalaismies raiskasi saman uhrin neljällä eri kerralla.

Kahdessa ensimmäisessä tapauksessa emätinyhdyntä tapahtui suostumuksella, mutta raiskaukseksi tilanne muuttui, kun mies tunkeutui uhrin peräaukkoon kielloista ja vastusteluista huolimatta.

Erään kerran mies pakotti uhrin istumaan tuoliin, syötti väkisin ruokaa ja sen jälkeen retuutti uhrin makuuhuoneeseen, missä seurasi raiskaus.

Uhrin vastustuksen mies mursi väkivallalla ja käyttämällä hyväkseen uhrin pelkotilaa. Uhrille teoista aiheutui lieviä fyysisiä vammoja sekä psyykkisiä oireita kuten unettomuutta, painajaisia, ahdistusta ja pelkotiloja.

Oikeudenkäynnissä mies kiisti teot, mutta oikeus ei pitänyt hänen kertomuksiaan luotettavina. Uhrin kertomuksia sen sijaan tukivat todistajien lausunnot.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus katsoi, että vuonna 1969 syntynyt Afan Othman Hawar oli syyllistynyt hänelle syyksi luettuihin neljään raiskaukseen ja tuomitsi miehen kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lopullisessa tuomiossa oli mukana Rovaniemen hovioikeuden vuonna 2017 määräämä yhden vuoden ehdollinen vankeusrangaistus.

Tuomittu joutuu maksamaan uhrilleen korvauksia 2500 euroa.

Lähde Kanta-Hämeen käräjäoikeuden julkinen seloste.

Korjattu otsikkoa 21.11 klo 14:24

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit