Kotimaa Rikos

Ulkomaalaismiestä syytetään Oulun käräjäoikeudessa lapsen törkeästä raiskauksesta

Oulun oikeustalo. Kuva Petri Saarela.

Oulun käräjäoikeus jatkoi tänään lapseen kohdistuneen seksuaalirikosvyyhdin käsittelyä. Ulkomaalaismiestä syytetään lapseen kohdistuneesta törkeästä raiskauksesta.

Turvapaikanhakijoina ja kiintiöpakolaisina maahan saapuneiden miesten lapseen kohdistaman seksuaalirikosvyyhdin oikeuskäsittelyt jatkuivat tänään Oulun käräjäoikeudessa. Törkeästä raiskauksesta syytettynä on nyt Mohamed Ali O.

Oikeusavustaja ja Mohamed Ali O. Kuva Petri Saarela.

Mohamed Ali O. saapui oikeussaliin kasvot paidalla peitettyinä. Käräjäoikeuden tuomari julisti oikeudenkäynnin salaiseksi ja uhrin henkilöllisyyden sekä oikeudenkäyntiasiakirjat salassapidettäviksi 60 vuodeksi. Kuvien ottamisen jälkeen media poistui oikeussalista.

Käsittelyä varten on varattu kolme päivää, ja tuomio luetaan erikseen määriteltävänä ajankohtana.

Oulun poliisilaitoksella käynnistettiin viime syksynä rikostutkinta törkeisiin lapseen kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin liittyen, jossa epäiltyinä oli kaikkiaan kahdeksan ulkomaalaistaustaista henkilöä.

Rikosnimikkeinä seksuaalirikosvyyhdissä ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus. Teot ovat kohdistuneet alaikäiseen tyttöön viime vuoden aikana.

  • 329
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset