Kolumnit

Ulkomaalaisten seksuaalirikollisuus on ulkomaalaisten seksuaalirikollisten aiheuttamaa

Kuva Shutterstock.

Ympäri maata vähitellen selviäviä ja meren pinnan yläpuolella olevan huippunsa lisäksi koko jäävuoren kokoisen ongelman mittasuhteita paljastavia seksuaalirikoksia paljastuu harva sen päivä ja myös tekotavat ilmenevät yhä karmaisevimmiksi. Yhtä kiivaasti niitä ja niiden tekijöiden ulkomaalaistaustaisuuden osallisuutta raakalaismaisiin tekoihin valkopestään. Suvaitsevaisen tikapuuhermoston selkäydinreaktio on neutralisointi: mutta kun ne suomalaisetkin! Tämä nähdään yhä ja edelleen relevanttina vasta-argumenttina, vaikkei sillä ole parhaillaan syvästi järkyttävän ilmiön kanssa mitään tekemistä.

Tiedostava älymystö ei kykene erottamaan keskustelua maahanmuuttajien tekemistä rikoksista omaksi aihealueekseen – sellaiseksi, josta erityisesti perussuomalaiset haluavat ja ovat jo vuosikausia tuulimyllyjä vastaan taistellen halunneet käydä keskustelua uusien sekä jopa kuolonuhreihin johtavien tapausten ehkäisemiseksi. Pelkkä varoittelu ei enää auta, koska ongelma on iskenyt kasvoille voimakkaammin kuin moni uskalsi pahimmissa kuvitelmissaan pelätä. Minun tuskin tarvitsee erikseen referoida viime vuoden lopulta lähtien esille nousseita tapauksia.

Mikäli ei halua osallistua keskusteluun siitä, mitä ulkomaalaistaustaisille seksuaalirikoksille tulisi tehdä ja kuinka näiltä kauheuksilta voisi mahdollisesti jatkossa estyä, on se jokaisen henkilökohtainen valinta, mutta samanaikaisesti on turha alkaa ulista siitä, että ne, jotka tätä keskustelua haluavat käydä, ovat myös valmiita esittämään toimenpide-ehdotuksia.

Mikäli keskustelun sivuraiteille ohjaaminen, kuten tukeutuminen iänkaikkiseen ”kyllä ne suomalaisetkin, perkele” -hokemaan, jonka pääasiallinen tarkoitus on pysäyttää koko alkuperäinen keskustelu, on sen substanssiarvo nolla tai jotain pakkasen puolella. Toistaiseksi pahimman rimanalituksen teki erityisesti asianosaisen henkilön toimenkuvaa, sisäasiainministeriön kansainvälisten asioiden yksikön päällikkönä toimimista ajatellen Kalle Kekomäki, jonka twiitistä otettu kuvankaappaus on saanut kansalaiset entistäkin – mikäli vain mahdollista – raivostuneemmiksi valtiovallan edustajien asennetta koskien:

Valuviat löytyvät tulijoiden kulttuureista, eikä tätä tarvitse edes heittää hatusta. Kekomäen kommentti lepää senkin osalta tyhjän päällä, että toisin kuin hänen työtoverinsa sisäasiainministeriöstä, Päivi Nerg, ja muistaakseni pari ministeriäkin aiemmin vakuutteli, ei vuonna 2015 alkaneesta turvapaikanhakijavyörystä läheskään kaikkien taustoista oikeasti tiedetty saati tiedetä edelleenkään tuon taivaallista faktaa. Kukaan ei voi tietää varmaksi, etteikö tämän kansainvaelluksen vanavedessä olisi taivaltanut jo kotimaassaan seksuaalirikoksiin syyllistynyttä ainesta.

Viimeaikaisten tapahtumien valossa tämä vaikuttaa pikemminkin toden- kuin epätodennäköiseltä.

Ja mikäli halutaan edelleen pysyttäytyä tiukasti itse asiassa – ulkomaalaisten tekemissä rikoksissa – on melko kestämätöntä perustella tuontirikollisuuden toivottaminen Suomeen tervetulleeksi sillä perusteella, että kyllähän täällä osataan omastakin takaa. Jos ulkona on kylmä ja ovi on auki, onko perusteltua jättää ovi sulkematta, koska sisällä on jo kylmä? Jos vene vuotaa ja on puolillaan vettä, onko perusteltua olla äyskäröimättä, koska uppoamassahan tässä jo ollaan muutenkin?

Keskustelu junnaa paikoillaan niin kauan kuin kulttuurien väliset erot erityisesti naisten ja lasten asemaa koskien jätetään sinisilmäisesti tunnustamatta. Vasemmistoliiton Anna Kontula väittää täysin odotuksenmukaisesti ja punavihersateenkaarenväriselle ideologialleen sokeana, ettei tiedä yhtään kulttuuria, jossa naisen raiskaaminen olisi hyväksyttyä. Erikoista tämä on ottaen huomioon, että hän on oman ilmoituksensa mukaan paiskinut hommia seksuaalisen väkivallan parissa jo kaksi vuosikymmentä ja epäilemättä tutustunut sinä aikana erittäin moniin ihmiskohtaloihin.

Ehkäpä näin ei sitten todellakaan ole siitä huolimatta, että vanhoillisissa islamilaisissa kulttuureissa raiskauksesta tai aviorikoksesta syytetty nainen asetetaan kovan sanktion alaiseksi, mikäli ei onnistu löytämään itselleen neljää todistajaa. Tavallaanhan tässä toki säilyy elementti raiskausrikoksen tuomitsemisesta nimenomaan yhteisön toimesta, mutta oikeuden hakeminen itselleen on vähintäänkin haastavaa. Vaikka turvapaikanhakijat ovat eteviä kadottamaan Pohjolan perukoille taivaltaessaan matkustusasiakirjat, ei lähtömaan kulttuuri niin vaan tipu matkasta.

Kontula:

    ”On kuitenkin höpsöä kuvitella, että yksikään seksuaaliseen väkivaltaan liittyvistä ongelmista ratkeaisi muutoksilla ulkomaalaislakiin.”

Ei niin, mutta muutokset ulkomaalaislakiin ratkaisisivat ulkomaalaisten seksuaaliseen väkivaltaan liittyviä ongelmia.

    ”Ensinnäkin, ulkomaalaisten osalta karkotuksia tehdään jo nyt. Toiseksi, valtaosa seksuaalisen väkivallan tekijöistä on joka tapauksessa kantasuomalaisia.”

Katso edellinen vastaus.

    ”Kolmanneksi, rangaistukset eivät juurikaan ehkäise rikoksia, koska tekijä ei yleensä oleta jäävänsä kiinni.”

Rangaistukset eivät todellakaan ole tarpeeksi kovia, jotta niillä olisi riittävä ennaltaehkäisevä vaikutus. Lapsen raiskaaminen tulisi aina tuomita törkeänä ja tuomio antaa käytettävissä olevan skaalan ylimmästä osastosta. Kuten monesti todettua, ei Suomen rikoslaissa ole pientä viilausta lukuun ottamatta läheskään niin paljon vikaa kuin tuomioistuinten tavoissa soveltaa sitä, ts. langettaa tuomiot turhan usein käytettävissä olevan asteikon lievimmästä päästä.

Mistä löytyisi tarpeeksi iso kauha, jolla voisi Kekomäelle ja Kontulalle hengenheimolaisineen järkeä ammentaa sen tiedostamiseksi, että jotkut kulttuurit synnyttävät suoranaisia ihmishirviöitä, ja etteivät kaikki kulttuurit ole keskenään vertailtuna yhtä arvokkaita? Seuraavaksi voitaisiin alkaa hakea yksituumaisia ratkaisuja haitallisten kulttuurien maahamme pääsyn estämiseksi. Kukaan itsesuojeluvaiston omaava ja järkevä ihminen ei niitä tänne muutenkaan kaipaa.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit