Kotimaa Rikos

Ulkomaalaisten suorittamat raiskaukset kasvoivat viidenneksellä

Tänään julkaistusta poliisin rikostilastosta alkuvuodelta 2017 selviää, että turvapaikanhakijoiden suorittamat rikokset lisääntyivät hieman ja ulkomaalaisten suorittamat raiskaukset lisääntyivät huomattavasti viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Raiskausrikoksissa 27 prosenttia epäillyistä oli ulkomaalaistaustaisia. Raiskaukset joissa ulkomaalainen oli epäiltynä, lisääntyivät 20,91 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kaiken kaikkiaan raiskauksia oli vuoden 2017 alkupuoliskolla 625, kun taas luku viime vuonna vastaavana ajankohtana oli 510. 135 tapauksista on sellaisia, joissa rikoksesta epäiltyä ei ole tiedossa.

Turvapaikanhakijoita rikoksesta epäiltyinä oli 1.1.–30.6.2017 yhteensä 1390. Määrä on hiukan suurempi (44) kuin viime vuonna vastavana ajankohtana. Yleisimpiä rikosnimikkeitä olivat näpistys, pahoinpitely, varkaus ja laiton uhkaus.

Poliisi on alkuvuoden aikana osallistunut noin 2 100 karkotuspäätöksen saaneen henkilön palautukseen. Lisäksi asiansa käsittelyn lopullista päätöstä maassa olon edellytyksistä odottaa noin 10 000 turvapaikanhakijaa.

Kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa turvapaikanhakijoita Suomeen saapui 2 538, mikä on vajaa tuhat vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Turvapaikanhakijoita saapui alkuvuodesta 30–100 viikossa.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa