Kotimaa Muu maailma Politiikka

Ulkoministeriö jatkaa edelleen evakuointeja Afganistanista Suomeen

Suomen evakuointioperaatio Afganistanista täydentyi myöhään eilen illalla kun 37 henkilöä saapui Suomeen. Lisäksi noin 10 henkilöä on evakuoitu pois Afganistanista ja he saapuvat Suomeen lähi-viikkoina.

Suomeen saapunut ryhmä koostui Suomen Kabulin suurlähetystön entisistä työntekijöistä perheineen sekä konsulipalvelulain piiriin kuuluvista suomalaisista tai pysyvästi Suomessa asuvista ulkomaalaisista jotka ovat viime elokuusta lähtien pyrkineet pois Afganistanista.

Henkilöt siirtyivät viime viikolla Afganistanista Pakistaniin ja sieltä edelleen Saksan kautta Suomeen. Operaatiossa ryhmää avustivat ulkoministeriön lähetetty konsulikomennuskunta yhteistyössä Pakistanin viranomaisten sekä Islamabadissa toimivien Saksan, Hollannin ja Pohjoismaiden edustustojen kanssa, jotka myös evakuoivat omia avustettaviaan Pakistanin kautta.

Valtioneuvoston elokuussa 2021 tehtyjen Afganistanin evakuointipäätösten toimeenpano suurlähetystön entisten työntekijöiden osalta on lähestymässä loppua. Maassa edelleen olevien konsuliavustettavien osalta työ jatkuu edelleen. Valtioneuvosto teki elokuussa 2021 kolme eri päätöstä yhteensä 298 henkilön evakuoinnista Suomeen. Suomi seuraa edelleen tarkasti Afganistanin turvallisuus- ja ihmisoikeustilanteen kehitystä EU:n ja Pohjoismaiden kanssa.

19 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sari Saarela

Elätettävien määrä sen kuin kasvaa ja kasvaa…

isästa perkeleesta

Koittakaa nyt jo hyvät ihmiset tajuta ettei hitler ollut paha vaan nykyinen kaaos ja j:n uusi mailman järjestys on juuri se mitä vastaan hitler taisteli! Jos pitemmälle mennään vapaamuurariuden ”rotat kansakunnan sisällä j:n juoksupoikia” niin koko mailmanne missä luulette elevänne on pelkkää vapaamuuri harhaa! Se on pieni määrä ihmisiä jotka asian tajuaa!! Vesa ilkka laurio paasaa oikeista asioista, mutta ei ymmärrä missä elää ja minkä takia paasaa vaikka muuta väittääkin!

https://odysee.com/@Slammdcrxx:8/Hitler-wasnt-a-puppet:0

I'm only assking

Afganistanin siirtymisestä talibanin alaisuuteen on kohta puoli vuotta, joten ei näillä konsulaatin työntekijöillä ole hätäpäivää ollut. En myöskään ymmärrä evakuointia Pakistanin ja Saksan kautta, haetaanko näimlä dramatiikan tuntua muka vaaralliseen evakuointioperaatioon. Kabulin lentokenttäkin on ollut jo pitkään toiminnassa. Auttaminen Pakistaniin olisi saanut riittää. Konsulaatin työntekijät olisivat näin lähempänä sukulaisiaan ja vierailu entisessä kotimaassa olisi helpompaa. Nyt veronmaksaja maksaa viulut ja kohta koko klaani on täällä elätettävänä.

Ilkka Forsten

Minusta parodiahorisontti ylittyi jo silloin kun ” talipallot ” nousivat valtaan, ja euroopan ituhipit olivat huolissaan noudattaako talebanhallinto ilmastotavoitteita ? Ovatko he valmiit sitoutumaan vihreään siirtymään, ja pidetäänkö siellä ilmastohätätilaa vakavana asiana. Sitten ituhippien konklaavi Haaviston johdolla keksi että suomen konsuĺaatissa palvelleet voidaan tuoda meidän elätettäväksi, ja niin unohtui ilmastotavoite kun lennätettiin ummikkoja, ja puolisokeita äijänkääpiä Helsinkiin koraanit kourassa. Onneksi mukana tuli raskaana olevia naisia ja lapsia, sillä hekin olivat olleet konsulaatissa töissä, vartijoina oletan. Täten kävi myöskin ihmi että suomella on varmaan koko maailman suurin konsulaatti Afganistanissa, sillä satojen ja taas satojen ” työntekijöiden ” on saatava paeta varmaa kuolemaa varmaan sosiaaliturvaan.

Ilkka Forsten

Kaikki puolivuotiaat tulkit on siis vieläkin ahdingossa, samoin kolmevuotiaat turvamiehet ja heidän vaimonsa. Pekka Haavisto, kiirehdi nyt sillä ovi saattaa sulkeutua ja sinulta jää kokematta Afganistanilainen yö, Abu Hamidin kanssa.

vesku

NO NYT ALKAA LÖYTYÄ TYÖVOIMAA MEILTÄKIN ESIM. mtv-3 sen mainoksiin,,,, kun ei ole niissä näkynyt tarpeeksi trasselipäitä,,,,on vielä muutama paikka auki,,,saadaan kuvat täysin muriaanien kattaviksi,,,,,

Jukka

Jokohan nyt tuotiin suomalaismiehiä viihdyttäneet afgaani-ilolintuset!

Lieväasteinen

Bachojako tarkoitit? Siellä kun ei taida olla muita ilolintusia kuin harvoja tuontitavarana. Mutta bachoista ehkä Pekkakin tykkää.

ike

Nyt minusta on tullut tullut kuolema, maailmojen tuhoaja. (ai niin tuo laiuse oli totta) No edes nykyinen vihervasemmisto tekee aivan vastaavaa tuhoa, Ei tosin noin nopeasti mutta kuitenkin. Aika heikoilla tavaliset ihmiset ovat jos ei nyt herätä.

Ibrahamin suku 50 000

Luulen, että Haavistoa jne vituttaa, koska haluaisivat tuoda niitä tuhansin ja tuhansin. Mutta kun eivät pysty. Täytyy ns tipoittain tuoda vip koneilla.

Riikka

Että tuliaisterkkuja täältä persuista vaan ja olkaa hyvä.

Kata

Melekonen konsulaatti ollu pikku Suomella…about 300 työntekijää…ai niin perheet myös!
Vai ”reppureissaajia”? 😀

Varmaan myös Joen hylkäämät ”jenkit” tuodaan meille…moni oli lomalla sukuloimassa?

Ruupo Kustaa

Pekka jos kuka kyllä miehen reijän täyttää. Joku Britti politiikko aikoinaan tuumasi, että jos politiikot ei voi luottaa kansaan niin kansa on vaihdettava

John Quiman

Bertol Brecht sanoi suunnilleen sata vuotta sitten, että koska hallitus on menettänyt luottamuksensa kansaan, on kansa hajotettava ja valittava uudestaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Sama henkilö ( Brecht ) lausui toisen maailmansodan jälkeen nämä sanat. ” Älkää iloitko pahan kuolemasta, sillä narttu joka hänet synnytti on jälleen tiineenä. ”

Ja niinhän se on. Ei aate kuollut vaikka aatteen soturi kuoli. Nykyinen EU pitää huolen siitä että reinkarnaatio tulee vielä toteutumaan.

John Quiman

Aatetta, joka joka on purrut ihmisiin, ei tietenkään unohdeta, vaan se kaivetaan esiin, pyyhitään pölyt ja laitetaan uuteen pakettiin. Sitten se on jälleen valmis vallanhimoisten käyttöön.

Tuumailija

Jos kyseeessä olisi tavallinen suomalainen joka, niin olisi turha mennä kyselemään konsulaatista kyytiä takaisin suomeen vaikka sairaustapauksessa, ellei kykene raottamaan lompakkoaan raskaimman mukaan.
Jos heität lusikan nurkkaan ulkomailla, niin toki ruumis toimitetaan kotimaahan mutta omaisille tulee tukeva ulosottokelpoinen rahtimaksu perässä.

Nyt haalitaan joitain teenkeittäjiä ja siivoojia paikkaamaan työvoimapulaa ilmaisella kuljetuksella sekä ylläpidolla, kyllä Haaviston moraaliposeeraus loistaa kauas ainakin hänen omissa silmissään.

Kaitsu

Piisaahan siellä sakkia tänne roudattavaksi, mutta perusteet vain toiminnalle ovat melko venyväiset. Kohta vihervassarit vaatii tuotavaksi kaikki afgaanit tänne kulttuuria rikastaan.

Hyvää pataa kuin pata ja kattila

On syytä muistaa kuinka perussuomalaiset ajoivat läpi tämänkin asian samassa rintamassa ”vihervassareiden” kanssa.
Saattaa olla taustalla jotain natopelailuakin. Joka tapauksessa järjetöntä.