Eurooppa Politiikka Rikos

Unkari: Ääriryhmää syytetään suunnitelmasta tappaa Viktor Orbán ja kaataa hallitus

Viktor Orbán. Kuva: Flickr (CC BY 2.0).

Ryhmää syytetään siitä, että se suunnitteli 33 näkyvän poliitikon, mukaan lukien Viktor Orbánin, tappamista.

Budapestin syyttäjänvirasto on nostanut syytteen seitsemää ääriryhmään kuuluvaa Unkarin kansalaista vastaan yrityksestä kaataa nykyinen perustuslaillinen hallintojärjestys, kertoi syyttäjänvirasto torstaina antamassaan lausunnossa.

Osa syytetyistä oli perustanut järjestön ”perustuslaillisen järjestyksen väkivaltaiseksi muuttamiseksi” ja kannustanut kannattajiaan tappamaan 33 julkisuuden henkilöä, muun muassa pääministeri Viktor Orbánin. Järjestö oli rekrytoinut jäseniä kokouksissa ja internetin kautta.

Ryhmä oli perustettu ”pieneksi valtioksi” valtion sisällä, eli rinnakkaisyhteiskunnaksi, johon kuului jopa tuomari. Eräs toinen jäsen vastasi toimeenpanovallan organisoinnista ja uuden perustuslain laatimisesta.

Heidän valtiovastainen asenteensa käy ilmi siitä, että syytteen mukaan nuori pariskunta Bács-Kiskun läänistä synnytti lapsen vuonna 2019 kotona ilman valvontaa ja rekisteröimättä lasta, koska he eivät usko Unkarin olemassaoloon.

”Näin tehdessään vanhemmat jättivät tarkoituksellisesti antamatta lapselleen kansalaisuutta tai mitään sosiaalista tunnistamista ja oikeutta etuuksiin varten tarvittavia asiakirjoja ja kieltäytyivät järjestelmällisesti ja täysin yhteistyöstä laillisesti toimivien ammattilaisten kanssa lapsen suojelemiseksi. Nämä toistuvat laiminlyönnit ovat vaarantaneet heidän alaikäisen lapsensa fyysisen kehityksen”, todetaan syyttäjän lausunnossa.

Syyttäjänvirasto totesi, että ryhmän johtajat saivat lapsen vanhemmat uskomaan, että he voisivat vaikuttaa heidän mielestään lainvastaisena pidettyyn huoltajuusmenettelyyn ja kehottaa viranomaisia palauttamaan lapsensa.

Kesäkuussa 2020 yksi syytetyistä julkisti lastensuojelusta ja siihen liittyvistä rikosoikeudellisista menettelyistä ”kuolemantuomion”, joka julkaistiin videoiden jakoportaalissa ja jonka vanhemmat lähettivät viranomaisille varoitusviestinä.

Lähde: Remix

98 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Unkari lähti Venäläisten vasalliksi, vaikka oli vuosikymmenet pelkkä kynnysmatto.. Olin pitkään siinä uskossa ettei tyhmää kansaa löydy muualta kuin suomesta, mutta nyt tiedän että unkari pystyi parempaan. Orban olettaa Putinin voittavan sodan, mutta ei lainkaan mieti mitä siitä seuraisi unkarin kansalle. Jos EU on hänelle kauhistus, niin suurempi kauhistelun aihe tulee idästä. No itsepä on paikkansa valinnut. Kun sota on ohi, ja putin hävinnyt leikkinsä, mahtaako EU katsoa hyvällä nyt tehtyä politiikkaa joka muistuttaa aina vaan enemmän Turkkilaisten petturimaista käytöstä. Saattaa lopahtaa ilmaisen rahan tulo, ja venäjä ei pysty tarjoamaan muuta kuin lämmintä kättä. Turha vaatia EU:lta miljardeja milloin mihinkin, jos nyt hyppää vastapuolen kelkkaan.

Juha

Hyvin on aivopesu toiminut. Putin on näemmä vallannut mielesi

https://youtu.be/NMNsvyDbdMQ

Iltakasasta nousee Putinin pää. Olen jo mennyt laskuissa sekaisin kuinka monta kertaa Putin on ollut etusivun juttu iltakasoissa. Vähän niin kuin Saddam aikoinaan. Tarpeeksi usein kun iltakasoja tonkii tulee Putin pian uniin.

Ilkka Forsten

Jokohan putin on vaatinut orbanilta denatsifikaatiota ja oikeutta hyökätä länteen unkarin kautta. Sikäli olet oikeassa että vihaan sitä äijää. En muuten koskaan lue niitä julkaisuja, voin siis huojentaa mieltäsi.

Juha

Unkaria on potkittu päähän viimeiset 100 vuotta ja he ovat hävinneet raskaasti geopoliittisella pelikentällä.

https://it.m.wikipedia.org/wiki/File:UngheriaTrianon.jpg

Nyt kerrankin kun veljeskansamme on voimissaan ja pyrkii säilyttämään itsemääräämisoikeutensa niin sekös kiukuttaa kaikkia sekopäitä. Tästä täytyisi muutkin päähänpotkitut ottavan oppinsa ja haistattaa p…t kaikille öyhöttäjille.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Juha
Juke

Unkari ei ole koskaan tuottanut harmia kenellekkään, mutta monet on tuottaneet sille harmia ja halunneet määräillä Unkaria, ja se näköjään jatkuu.

Puuttinisti henkeen ja vereen.

Todennäköisesti uusnassukoita NATO/PRIDE-lippuineen sekä dirlewangerien perinteitä ja heidän toimintatapoja matkivia SS-Satanisteja.

Karjavaunut kaivettava taas naftaliinista

Onko tällainen ryhmä ollut oikeasti olemassa vai sutki-Unkarin puutinistien umpi-nekkulainen maan tapa hiljentää tavallinen oppositio, jos sen katsotaan vähääkään heikentävän omaa valta-asemaa? Mutta jos oikeasti ollut tällainen äärivasuri-ryhmä, niin sitten vaan kulakit Siperiaan!

pertsa

Tietosi tosiasioista ovat hyvin UPI:n Aaltolan värittämiä sillä et varmaan ole koskaan kuullut henkilöstä nimeltä George Soros, Euroopan väestön vaihdon arkkitehti ja Unkarin Orbanin katkera vihollinen!

Keeneri

jaa tää juuutalainen on siis järjestänyt/rahoittanut tämän attentaattiporukan?

Juke

Saattaa olla, Soroshan on syntyperältään Unkarilainen ja vihaa synnyinmaansa nykyjohtoa.

"Viimeinen pari uunista ulos..."

mistä näiden sorosten viha oikein kumpuaa, äärivasemmistolaisuus taitaa selittää tätä..

anon

Soros on syntynyt Unkarin alueella, mutta sehän ei välttämättä tee hänestä unkarilaista.
https://fi.wikipedia.org/wiki/George_Soros

Anomaster

No on kai se unkarilainen, kun vanhemmatkin olivat unkarilaisia, jlaisia toki, mutta unkarilaisia. Joka tapauksessa Soros on laadukas loinen, joka on rikastunut tuottamatta mitään, pelkästään keinottelulla.

Juke

Jos on syntynyt Budapestissä, niin eiköhän silloin ole unkarilaistaustainen?

Anomaster

Soros tosiaan toivoisi Unkarin hallinnon katoamista, mutta epäilen, että ei se olisi tuota organisoinut. Liian amatöörejä nuo tunarit.

Soros voi hyvinkin olla rahoittaja

Oliko BLM:ssä ammattilaisia? Noh sen verran, että hyvin hajoittivat paikkoja.

Anomaster

Mellakkan osaavat järjestää mitkä tahansa pöhelöt, mutta vallankaappaus edellyttää jo aika terävää suunnitelmaa ja toteuttajia sekä runsaasti osaavia ihmisiä.

pertsa

Tälläisen ryhmän olemassaolo on mahdollista vain merkittävän ulkomaisen tuen avulla, sillä useimmat 70-luvun jälkeen syntyneet eivät tiedä mitään siitä,että Italian punaiseen liikkeeseen kuului useita tuomareita ja yliopistojen opettajai silloin kun Aldo Moro kaapattiin ja murhattiin! Ulkomainen toimeksiantaja on ilmeisesti CIA sillä Orban ja Fidez-puolue on kantona kaskessa saavuttaa täydellinen väestön vaihto Unkarissa!

Ene

Kyllähän se näin on, Ukrainan jälkeen Unkari on näiden ”satanistien” seuraava kohde. Onneksi suomi on kiltti mallioppilas, ei sitä viitsi edes kiusata, mutta naureskellaan selän takana.

Suomen aika tulee vielä

Suomi ryhtyy kiltisti sotaan venäjää vastaan.

Runtiti-pou

Tietenkin. Vai pitäisikö toivottaa tervetulleeksi ja liittyä ilman taistelua Puten valtakuntaan?

Kake

Eikö Runtiti-pou olisi niin kiltti ja menisi Ukrainaan sotimaan kun kerran mieli tekee?

Allu

Elämäsi tilaisuus päästä tappamaan okeita ryssiä, älä myöhästy.

Ville Koskinen

Mites sattuki, että CIA:n peiteorganisaatio USAID on juuri nyt helmikuun alussa ilmoittanut uusista ”demokratian parannus aloitteista” Unkarissa. No mites sattuki.

vihreä piikkilanka

Unkari, Saksa ja Ranska ovat nyt Ukrainan sodan aikana olleet hiukan kuin (venäjämyönteiset) ”akselivallat”.

Piikkilampaat

Minulle unkari on nykyää ihan sama kopio turkista. Ikinä ollut suomella mitää kähmää unkaria kohtaan, mutta nyt unkari on kuin turkki, yksi ryssien p-kärpänen.

pertsa

Unkari pitää huolen omistaan ja se on olennainen asia selviytymisen suhteen! McMafia johtaa Eurooppaa ja USA:ta, pääkaupunkina Tel Aviv. Turkki on USA:n ulkopuolella vahvin Nato-maa, joten käsityksesi asioista on liikaa tunnepohjainen. Tutustu Rand Corp. Pentagonin ajatushautomon analyysiin Ukrainan sodasta niin ehkä silmäsi hieman näkevät missä totuus piileksii. Sott.net on tällä hetkellä lähes ainoa sivusto mistä löydät tosiasiat ja silloin voit unohtaa Hesarin, Iltapulut ja Ylen annon!

Piikkilampaat

Voin taata että seuraat valtamediaa enemmän kun minä. Tutustu sinä ryssien mv hautomoon ja neukkujen propaganda koneistoon, siltä ammennat omat ”tietosi”,
-30 vuotta siitä kun valtamedian lehden aukaisin.

pertsa

Aikanaan eli vielä 80-luvulla oli Suomessa sanomalehtiä joissa kerrottiin myös tosiasioita kuten silloinen Uusi Suomi ja Kansan Uutiset, mutta Aatos Erkon vallattua kaikki kilpailijat muuttui myös uutisointi ratkaisevasti. Mediapoolin perustamien takaa sen, että vain USA:lle myönteiset uutiset tulevat tyhmän kansan tietoon. Nykytoimittjat joutuvat paniikkiin tutustuttuaan entiseen huipputoimittajaan Mauno Saareen, joten kannattaa lukea myös niistä jotka tekivät aikanaan paperilehtiä. Miksi Kari Suomalinen savustettiin Hesarista?

Ilkka Forsten

Ei ainakaan Soroksen käskystä.

ike

Haiskahtaa jonkinlainen nostalgisuus, hyvä niin. Sorrun joskus siihen itsekin. Antaa perspektiiviä. Valitettavasti nykypoliitikoilla ei ole tuota kykyä. Jokainen voi ajatella kumpaa heillä ei ole, perspektiiviä vai ikää. Voihan tuo olla väärä ajattelutapa. Voihan se vaan olla että eivät osaa ajatella, siihenhän nykyään yliopistoissa pyritään.

Anomaster

Kari Suomalainen ilmoitti Hesarille, että jos hänen piirroksiaan jätetään julakisematta, niin hän lähtee. Niin hän sitten lähti, kun alkoi suvakkitauti voimistua Hesarissa.

ike

Kuitenkin, tunne vihollisesi. 😊

Anomaster

Millä perusteella sott.net ”on lähes ainoa sivusto mistä löytyy tosiasiat”?

Jotta voi noin sanoa, pitää olla enemmän kuin oma musta tuntuu -fiilis, joka osoittaa sen todella kertovan tosiasioita. Vai onko se vain aatteellisesti sopiva?

Olen sitä katsellut, mutta en suinkaan pitäisi sitä noin vain sivustona, joka kertoo tosiasiat.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Anomaster
pertsa

Seuraan akiivisti Fox News, Breitbart News, Haaretz, Al Jaseera, PressTV.ir, Sott.net.Jerusalem post. ym. eli klo 06.00-20.00 joka päivä, lisäksi katson nämä Mediapoolin Valehtelioiden Klubin ohjelmat joita ilmeisesti sinä seuraat! Deutsche Welle kuuluu myös katsomiini, mutta eivät CNN ja BBC sillä kyseessä ovat täysin roskaohjelmia tuottavat! Seuraan myös vaihtoehtomedioita joista paras suomalainen oli Avoin Media! Magneettimedia on myös hyvin milenkiintoinen samoin Partisaani, joten suosittelen tutustumaan!

Anomaster

Kumma kyllä fanaattisuuteen taipuvat ovat säännönmukaisesti sitä mieltä, että jos ei ole heidän kanssaan yhtä mieltä ja jaa heidän painajaistaan, imee tietonsa valtamediasta.

Magneettimedia on sieltä paremmasta päästä hömppää suurelta osin. Varsin venäjämielinen ja vähän yliampuva kiihkeissä nökemyksissä. Partisaani ei ole niin paha, mutta vähän kallellaan kumminkin.

pertsa

Eiköhän fanaattisuus ole ominaisuus juuri Natoa kritiikittömästi kannattavilla ja on syytä muistaa, että Woke-liike on virallisesti hyväksytty USA armeijassa! Mielestäni kaikki LGBQ agendan hyväksyvät maat ovat läpeensä mätiä, joten jos kannatat niitä hyväksyt myös ko.liikkeen!

ike

Olisiko joku linkki tuohon USA:n armeijan LGBQ-hyväksyntään. Olen sitä mieltä että tuo agenda on aikamoista törkyä. Naton tuollaiseen agendaan on kuitenkin aika vaikea vetää johtopäätöksiä koska Nato ei ole siinä mielessä yksimielinen organisaatio. Sillä on säännöt jotka sitovat kaikkia osallistuvia maita ja yksimielisyys koskee nähdäkseni vain puolustusta. Se on sen pääasia. Se ei ole ideologinen, vaan puolustuksellinen organisaatio.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
Juke

Unkari on kyllä hieno maa, oikein ilahtuu kun joku panee hanttiin tälle yhdenmukaistamiselle ja ylikansalliselle päätäntävallalle joka ei aja kansan, vaan globaalien suuryritysten etua.

pertsa

Täysin samaa mieltä kanssasi sillä Unkarin kansa osoittaa meille täällä Suomessa, että meitä hallitsevat nämä tytti Tippurisen tapaiset ”ämmät” joiden mukaan ulkomaan elävät ensin ja sitten femakot, transut ja setan aktivistit ja ehkä sitten mökin mummo!

Juke

Unkari osoittaa, että vaikka kuuluu EU:iin ja NATO:oon voi silti olla itsenäinen ja vaikuttaa omaan kohtaloonsa. Meille täällä suomessa valehdellaan koko ajan, ettei millekään voi mitään, vaan käskyt tulee brysselistä tai milloin mistäkin, mutta pakkoko niitä on noudattaa jos se on oman edun vastaista.

Ilkka Forsten

Ukrainan sodan jälkeen sitten katsotaan onko unkari enää EU:n tai NATO:n jäsen, ja vieläkö sille annetaan rahaa ja aseita.. En usko että unkarin kansa suuremmin ilahtuu tästä, mutta aina voidaan luottaa siihen että punapanssarit tulevat rauhottamaan kadut ja kujat, kansan-nousut on ennenkin saatu päättymään, ja elintaso on laskenut tasaista tahtia.

ike

Hyvä vähän keventää asioita 😊

ike

Ei ole pakko noudattaa. Orjat noudattavat, eikä heidänkään olisi pakko. Jos edes kerran sanottaisiin ”ei käy” niin siitä seuraisi että kyseinen asia käsiteltäiiin uudelleen, mutta kun ei. Meillä ei ole muita politiikassa kuin Yes-mihiä ja -naisia. Ei hyvältä näytä. Yhä kuitenkin positiivisesti yllätyn Riikka Purran tavasta jäsennellä asioita. Jussi tiesi mitä teki ajaessaan läpi hänet vaikka hänellä ei ollu pitkää poliittista kokemusta. No kumpikin politiikan älykköjä.

Juke

Juuri näin se menee. Koulukiusatunkin pitää uskaltaa joskus sanoa sanoilla ja teoilla, että tämä ei käy näin, muuten saa olla koko ikänsä kiusattu.

Ilkka Forsten

Muuta kiireesti Unkariin, saat pikapuoliin katsoa miten kansa näivettyy, venäjämielisyys lisääntyy ja kommunismista tehdään uusi valtauskonto.

Slava Russia

Ja se on hyvä asia. Globalistit häviää ja Englannin Ja USA:n imperialistiset valtiot saavat kunnon nöyryytyksen. Slava Russia.

Ilkka Forsten

Lue lisää putkosen sanomia, siellä ylistetään venäjää ja ollaan hurmoksessa mutta ei huomata missään vaiheessa faktoja. Sinun(kaan) hyvinvointisi takana ei ole venäläiset, vaan länsimaat. Jos vielä puhut samaan hengenvetoon olevasi suomalainen nationalisti, ylittyy parodiahorisontti mennen tullen. Elä ihmeessä nyt ihannettasi, suurvenäläistä imperiumia joka on kaikkea muuta kuin paratiisi, mutta älä koskaan erehdy luulemaan että venäläiset määrää tahdin maailmassa. Palataan asiaan kun joudut sanomaan että olit väärällä puolella kun annoin vetää itseäsi nenästä. En hauku MV- Lehteä, sillä oli hyvä päätoimittaja, ( Janitskin ) mutta hänen poismenonsa jälkeen lehti on ollut pelkkää putinistista kuraa jossa realiteetit on unohtuneet.

Anomaster

Joo, Janitskin oli hieman kallellaan Venäjään päin, mutta tämä nykyinen on suorastaan Venäjä itse. Janitskinin aikaan se oli ihan luettavissa oleva media, mutta nykyisin aika onneton.

Putkonenhan on pitkään työskennellytDonetskin propagandatoimistossa, jonka perustajista hän itse on yksi. Hän hankki sille rahoituksen Venäjältä. Ei ole vaikea arvata mistä tuloja syntyy hänen toiminnalleen.

Tässä hän ilmentää omaa sieluntilaansa oikein hyvin:
https://www.youtube.com/watch?v=uGkORQ65YmQ

Hän kuvittelee, että esim. Nato-jäsenyys luo uhan Venäjälle, vaikka se ei luo. Sen lisäksi hän kuvittelee Venäjän olevan jotenkin mahtava suurvalta, jota se ei ole. Olisi se Suomelle merkittävä uhka, jos Suomi olisi yksin, mutta Nato-jäsenelle se ei ole merkittävä uhka, ellei maailma pala.

Ilkka Forsten

Janitskinin aikana MV- Lehti oli enemmän viihteellinen, en sano että puppugeberaattori, mutta siellä osattiin myöskin nauraa asioille. Hän ei koskaan poistanut yhtään kommenttiani joka oli mielestäni hieno suoritus. En muista että muidenkaan näkemykset olisivat kadonneet bittiavaruuteen. Sanasota oli toisinaan kovaa, puolesta ja vastaan mutta se oli mielestäni hyvä asia. Jokaisella olkoon oikeus mielipiteeseen ja sen julkituomiseen. Jo tuolloin jotkut, lähinnä YLE:n faktantarkistajat nillittivät lehden olevan ruplarahotteinen ja trolitehtaasta tuotettua propagandaa, mutta sitä se ei ollut. Ei ainakaan niin avoimesti että olisin kokenut asian häiritseväksi. Voin sanoa että Ilja oli hyvä tyyppi, ymmärsi huumoria ja salli lehtensä sivuilla paljon sellaista mikä ärsytti vihersosialisteja. Nykyinen lehti on niin kallellaan itään että se voi mennä jo puhtaasti sikäläisten propagandajulkaisuna, ja nyt en ihmettelisi vaikka niillä ruplilla jotain rahotettaisiin. Putkonen on täysin venäjän lumoissa eikä omaa mitään kritiikkiä idästä tullutta sanomaa kohtaan. Eniten ihmettelen lehden lukijoita, joiden todellisuuskuva on hämärtynyt ja venäjä koetaan suurena pelastajana vaivautumatta ottamaan selvää mitä siellä tapahtuu.

Ukrainaa vastaan käytävä sota on kuin luonnonlaki ja lopputuloksesta ei saisi olla eri mieltä. Ensin alkaa höpinät BLM ja LGBTQ porukan suosimisesta, sitten NATO nähdään vain USA:n etäispäätteeksi, ja lopulta tullaan antisemitismin lumoihin, jolloin ukrainan asioihin saa puuttua, kun sillä muka pelastetaan länsimaat rappiolta. Venäläisten korruptio, maan ajautuminen yhä enemmän yksinvaltiaan diktatuuriksi, ja pyrkimys muuttaa eurooppa jälleen etupiireihin ilman omaa valtaa, on muka ihailtava lopputulema. Montako USA:n poliitikkoa tai ökyrikasta on pudonnyt viimeaikoina parvekkeelta, vaikka eivät olisikaan olleet Bidenin kanssa samaa mieltä ? venäjällä putoillaan jatkuvasti, riittää kun ei ylistä olematonta ja ylläpidä ajatusta hienosti sujuvasta sodasta. En ole mikään Bidenin kannattaja, tämäkin pitää erikseen sanoa sillä muuten huudetaan naama punaisena kuinka en huomaa seniilin papparaisen toilailuita. Kyllä minä ne huomaan, mutta yhtä hyvin huomaan itänaapurin epätoivoiset yritykset esittää oikeutus sodalleen. Naton kannattaja olen puhtaasti siksi, että yksikään natomaa ei ole historian aikana joutunut venäläisten uhkaamaksi, saati hyökkäyksen kohteeksi. Ukraina saisi olla ihan mitä se itse haluaa, jos taskusta olisi vetää naton valttikortti. Venäläistä rulettia ei kannata pelata kenenkään, siinä häviää aina. Kannattaisi muistaa ettei Neuvostoliitto olisi voittanut sotaansa Saksaa vastaan ilman lännen apua. Jos USA kykeni silloin auttamaan Englantia, Ranskaa, sekä Australiaa, ja viemään apua myöskin monen maan vastarintaliikkeille, nytkö se ei muka pystyisi antamaan ukrainalle muiden yhteistyöllä niin suurta apua joka riittää venäjän lyömiseen.

Jotkut ottavat asiakseen muistuttaa ettei kukaan ole onnistunut valloittamaan venäjää. Ei olekaan, mutta ei sinne nytkään olla hyökkäämässä. Ei yksikään sotilas ole astunut venäjän rajan yli ajatuksena vallata maa, eikä yksikään valtio ole aseistanut ukrainaa hyökkäys-sotaan. Siinä on suuri ero puhutaanko hyökkäyksestä vaiko puolustuksesta. venäjän propaganda julistaa lännen hyökänneen itään, mutta ei pysty osoittamaan missä ja koska se tapahtui. Länsimaissa voidaan puolestaan koska tahansa osoittaa milloin venäläisten hyökkäys länteen käynnistyi. Alkutahdit otettiin 2014 ja 24.2 -2022 mentiinkin jo täysillä. Nyt punakone yskii, kärsii mies ja kalustotappioita, ( kuten myöskin vastapuoli ) ja ei saavuta mitään merkittävää. Vertailukohtana tälle farssille voi pitää saksalaisten operaatioita samalla alueella. He ottivat minkä olivat tulleet ottamaan. Sekin maksoi paljon ihmishenkiä, mutta sitä voitiin sanoa voitoksi. Harkovasta tapeltiin kahteen otteeseen, ja kaupunki päätyi saksalaisille. Nyt se on raunioina, ja venäläiset ei määritä yhtään mitään. Onko se suuri voitto jota kannattaa ylistää ja kuvitella että venäläisten sota sujuu mainiosti ?

anon

”Putkonen on täysin venäjän lumoissa eikä omaa mitään kritiikkiä idästä tullutta sanomaa kohtaan.”

Putkoselle voi käydä samoin kuin suomalaisille 1920-1930 luvuilla Neuvostoliittoon muuttaneille idealisteille. Tuhoutuivat lopulta leireillä ja vankiloissa.

Ilkka Forsten

Vuosina 1920 – 30 meiltä meni kommunisteja itärajan taakse. He olettivat että Neuvostoliitto suojelee ja tarjoaa turvaa kun ollaan aatteen samalla puolella. Miten kävi ? Suuri joukko päätyi tuntemattomaksi jääneisiin joukkohautoihin. Heitä pidettiin pettureina. Venäläiset katsoivat asiaa siltä kantilta, ettei tulijoihin voinut luottaa sillä he olivat osoittaneet huonoa lojaliteettia omaa maataan kohtaan, joten mikä olisi lojaliteetti neuvostoliiton suhteen ? Nämä asiat kannattaisi yhä pitää mielessä, sillä ajatusmalli ei ole kadonnut mihinkään. En tiedä mihin putkonen aatteensa varjolla menisi, mutta itään ei ainakaan kannattaisi suunnata, eikä lännessäkään olla avosylin vastaan-ottamassa henkilöä joka toimii kaiken aikaa sitä vastaan. Niin typerältä kuin se kuulostaakin, nojaa moni valtio yhä ajatukseen. ” Olet joko meidän puolellamme, tai meitä vastaan.” Kahta herraa ei voi palvella.

ike

Tuo klippi näytti että aika kauas on ajauduttu. Täysin aivopesty fasisti, siis venäjämyönteinen ilman rajoja, noin varovasti sanottuna. Fasismilla on monet kasvot. Kaikki eivät edes tunnista, omiaan. Sota vaikuttaa kaikkiin omalla tavallaan ja jos siihen vielä yhdistetään raha niin tulos on arvaamaton. Ehkä on aika myöntää että tuon kaltainen puhe tukee hänen rahoittajiaan ja se on jo riittävä motivaatio.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
Anomaster

Siinä videossa oli tunnetta. Itse asiassa se sai minut nauramaan railakkaasti. Tuntui siltä, että nyt Putkoselta mopo karkasi.

ike

En tiedä mistä tuo diktaattorien kannatus tulee, ei ainakaan ajattelusta.

Anomaster

Diktaattoria kannattavat tapaavat hakea tukea diktaatorista toisten alistamiseen ja siitä syntyy riemu, ainakin siksi ajaksi, kun uskoo diktaattorin pystyvät siihen. Itsellä ei kyllä ole kaikki hyvin.

Juke

Minusta Fidez-puolue on paremminkin oikeistolainen ja konservatiivinen, EU:n uuskommunismiahan ne juuri vastustaa. Unkarilaisilla on siitä karvaita kokemuksia N-liiton ajoilta, nyt ne ei halua noudattaa Euvostoliiton käskytystä.Sitäpaitsi, jos muutan paperit Budapestiin, niin on siellä ainakin parempi ilmasto kuin täällä. ehkäpä hankin kesämökin Balaton järven rannalta.

Ilkka Forsten

Mene vaan. Nyt ne ei siis halua noudattaa EU:n käskytystä, joten valitaan käskyttäjäksi Venäjä. Mahtaako venäjältä löytyä miljardi toisensa jälkeen maan ylläpitämiseen, ja onko Orbanilla oikeasti mitään valtaa sen jälkeen jos putinistit päättävät mitä sanot tai teet ? EU:n kanssa hän on voinut kiukutella, Kremlin kanssa se ei olekaan enää niin helppoa. Putin haluaa uuskommunistista suurvaltaa jalkojensa juureen, joten unkrilaisten itsemääräämioikeus on silloin tuuleen huutamista. Fidez ei siinä vaiheessa enää hallitse mitään, ja orban korvataan toisella heti jos tulee vähänkin kritiikkiä. Näinhän se meni vuosikymmenet itäeuroopan maissa, ja siitä putin haluaa toisintoa. Mikäli orban sitten alkaa sylikoiraksi, mitä arvostusta hän enää siinä vaiheessa nauttii omiensa joukossa ?

Juke

No älä nyt kiivastu, unkarilaisilla on oma historiansa, joka on perustana sille miten he missäkin tilanteessa toimii. Suomellakin on oma historiansa, mutta näyttää siltä, että se halutaan tarkoituksellisesti unohtaa. Nyt ollaan olevinaan niin länttä, niin länttä, että. katsoppa huvikseen karttaa.

Anomaster

Suomalaiset ovat lähempänä länsimaista kulttuuria kuin Venäjän kulttuuria. Ei sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta katsota kartasta. Eikä sijainti kartalla velvoita mihinkään tuntemuksiin kulttuurin suhteen. Riittää se, että suomalaiset haluavat mieluummin kuulua läntiseen maailmaan.

ike

PISTE.

Lassi

Mietippä tarkemmin mihin suomalaiset kuuluu. Karjalaisia on kummalakin puolella rajaa itä suomessa, kainuulaiset on toisella puolella rajaa vienalaisia, kuitenkin samaa sakkia, Lapissa on kolttia kummalakin puolen rajaa. Suomalainen väestö ylipäänsä kuuluu itäisiin heimoihin, sieltähän ne on tänne tulleetkin. Suomenruotsalaisten lisäksi, ehkä länsirannikon pohjanmaalaiset ja varsinassuomalaiset kuuluu läntisiin heimoihin. Se että haluaa kuulua länteen on sitten toinen asia, mutta jo esim. musiikin mollivoittoisuudesta huomaa, että suomalainen kulttuuri on lähempänä itää kuin länttä.

Anomaster

Eivät suomalaiset kuulu mihinkään noilla ilmansuuntamääritelmillä. Karjalaisia eli suomalaisia on itärajan toisella puolen, juu, mutta ne olivat siellä satoja vuosia ennen kuin sinne änkeytyivät ensimmäiset slaavit.

Suomenruotsalaiset ovat enimmäkseen kielen vaihtaneita alkujaan suomalaisia sukuja. Kun aikoinaan suomenruotsalaiset (joka on poliittinen nimitys, joka keksittin reippaat sata vuotta sitten) alkoivat tutkia sukujaan, jotta löytäisivät jotain hienoa aatelista verta ylpeyttään koristamaan, pettyi suurin osa julmalla tavalla, kun löysivätkin suomalaiset sukujuurensa. Siihen loppui sukutukimus.

Mollivoittoisuus ei kerro mitään itään kuulumisesta, etenkään jos vihjaat sillä idällä slaaveihin, se mollivoittoisuus tulee pitkäaikaisesta valloittajien alistamina olemisesta.

Suomalaiset eivät kuulu mihinkään muuhun kuin siihen, mihin he itse haluavat. Siinä ei ilmansuunnilla ole mitään merkitystä.

Ei suinkaan ole varmaan, että suomalaiset tulivat idästä, mutta miten vaan, sillä ei ole mitään merkitystä. Yhtä hyvin voisi sanoa, että slaavit kuuluvat etelään, koska sieltä ne pohjoiseen tulivatkin.

Juke

Särähti korvaan tuo. ”Suomalaiset eivät kuulu mihinkään muuhun kuin siihen, mihin itse haluavat.” Sen mihin viiteryhmään kukin kuuluu voi siis itse valita. Jotenkin tuli uusi translaki mieleen, voi itse valita identiteetin mihin kuuluu ja vaihtaa kerran vuodessa.

Anomaster

Aika heikko vertaus. Jos kansakunta haluaa olla länsimainen, se valitsee sen itse. Ei se tule jonain kartan ja ilmansuuntien tuotteena, eikä se ole jotain mitä ei voi muuttaa halutessaan. Se vastaa sitä, että muuttaa mieltään tai on jotain mieltä. Siihenkö jotain translakeja haluat verrata?

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Anomaster
pertsa

USA:n vastaisuus ei ole Venäjän puolella olemista sen varmasti tiedät! Ilman kritiikkiä USA:n ihailu on samalla merkkinä siitä että hyväksyt homo,transu, pedofiili ym propagandan, sitä ei hyväksytä Venäjällä, Puolassa ja Unkarissa!

Ilkka Forsten

On erikoista miten näkemykset voidaankin esittää muodossa mistä ei löydy kontekstia itse asiaan. Jos ja kun kannatan länsimaita, teen sen yksin omaan siksi että haluan elää länsimaisessa valtiossa länsimaisen elintavan mukaisesti. En ole missään yhteydessä puhunut mainitsemiesi suuntautuneisuuksien hyväksymisestä, koska ne ei edes liity nyt meneillään olevaan asiaan, siis sotaan ukrainassa. Niin yksinkertainen en ole, että ajattelisin koko sodan olevan homo, transu tai pedofiili mieltymysten viemistä itään. Ja en koe että minun pitäisi puolustaa venäläistä panslavismia ollakseni jotenkin hyvän puolella ja kuvitella Venäjän, Puolan tai Unkarin osaavan nyt valita puolensa, pelkästään seksuaalisten mieltymysten vastustamiseksi. En minä kulje pridekulkueissa, enkä tyrkytä entisille itäblokin maille homosaatiota, tehköön mitä haluavat. Vastustan ainostaan suurvenäläisyyttä joka ei salli lopulta mitään, se pitäisi kyseisten maidenkin jo tietää. USA myönteisyys ei siis ole homo, transu tai pedofiilien asialla olemista sen enempää, kuin Venäjän, Puolan tai Unkarin rinnalle itsensä asemoineet kuvittelevat olevansa niiden vastustajia.

Puola onkin viisaampi kuin Unkari tätä nykyä. Se antaa naton olla turvana, sallii maansa läpi asekuljetukset ukrainaan, ja kouluttaa käyttämään asejärjestelmiä joita parhaillaan toimitetaan alueelle. Unkari asemoi itsensä itään, ja tekee kardinaalivirheen. Jos Orban jatkaa tätä veljeilyä, hän pudottaa itsensä pois natosta ja EU:sta. Jälkimmäinen kirpasee todella paljon, sillä maa elää käytännössä EU:sta saatavilla tukipaketeilla. Unkarin kansa ei tue orbania niin ehdottomasti mitä esitetään, se on myytti, ihan samalla tavalla kuin putinin nauttima 100% kannatus venäjällä.

ike

Nämä poliitikot aina ajattelevat että kaikkia ihmisiä jossakin maassa kohdellaan yhdenvertaisesti, vähän kuin diplomaattien kohtelu. Voin taata että eroja on tavallisten ihmisten kohtelussa. Niin kummallista kuin se onkin, parhaat muistot ovat Unkarista ja Turkista kun kuulivat että olemme Suomesta. No siitä on aikaa.Toivoa vain sopii että nykypoliitikot eivät ole onnistuneet kaikkea hyvää kuvaa Suomesta ennättäneet pilata. Parhaansa kyllä tekevät. Mikähän siinä on että Ruotsalaiset aina elävät realipolitiikan jälkijunassa (En tosin tiedä mitä tekevät verhojen takana, se on aina ollut Ruotsin vahva puoli. Meillä aina se että ajatellaan että kaikki aina puhuvat totta). Siksi tästä Natostakin on jonkulainen dilemma tullut.

Ilkka Forsten

Ajaa täysillä venäläisten asiaa, jossa kansalla ei ole mitään.

Slava Russia

Mitä EU:n kansalaisilla on semmoista mitä venäjältä ei löytyisi paitsi löyhä moraali ja selkärangattomuus.

Anomaster

EU-kansalaisilla on suurempi vapaus ja enemmän hyödykkeitä. Venäjällä ei ole kansalla mitään ja pieni eliittikin on joutunut tinkimään ylellisyydestään.

Kyllä monet kehuivat Neuvostoliitonkin ihanuutta ihan tuolla samalla paatoksella.

Haluaisitko, että Suomi olisi Venäjän lypsettävänä siten, kuin Venäjä haluaa saada Ukrainan lypsettäväkseen ja on jo saanut Valko-Venäjän alistetuksi valtaansa, muka ystävyyden merkeissä. Venäjä kun on sellainen luonteeltaan. Itä-Eurooppa oli Venäjän, silloin salanimellä Nauvostoliitto, lypsämä ja kaikin puolin hyväksikäyttämä.

Venäjä alistaa ”ystävänsä” etupiirivaltioikseen, ei se niitä arvosta, se hyväksikäyttää niitä.

Ilkka Forsten

Jos et huomaa mitään eroa, niin muuta itärajan taakse ja eron huomaat heti. Missä se venäläisten kuuluisa patriotismi nyt on kun pitäisi saada äijiä sotaan ? Wagner ilmoitti lopettavansa värväykset, ja joku venäläinen öljyfirma puolestaan ilmoittaa aloittavansa palkkasotilaiden värväämisen, luodakseen yksityisarmeijan. Silläkö he sodan voittavat, muutaman tuhannen yli-innostuneen rekryytin voimin ? Ja jos oikein arvaan, nuo yksityiset firmat synnyttävät todellisuudessa omia armeijoita sen vuoksi, että he(kin) tietävät millainen sodan lopputulos on, ja varmistavat sisäisen kaaoksen takia tulevaisuuttaan. Toisin sanoen, yksityisarmeijaan värvätään nyt miehiä käyttäen savuverhona ukrainan sotaa, mutta niiden tarve on sisäisen valtataistelun tuoma kaaos, ja se kaaos syntyy kun putin häviää sodan, menettää kansan silmissä luottonsa ja sitten kaikki yrittävät tsaariksi tsaarin paikalle.

Ilkka Forsten

Elintaso, elämäntapa ja mahdollisuus olla osa natoa. Näillä mennäänkin jo pitkälle. Missä se venäläisten moraali nyt näkyy ? Äijät juoksee ukrainan peloilla pakoon ja jättää kalustoa jälkeensä. Entä selkäranka. Liikekannallepanon jälkeen lähti sakkia venäjältä niin että meinasi mennä tuhkatkin pesästä. Henkilökohtaisesti minulla on paljon sellaista, mitä ei olisi jos venäläiset olisivat päättäneet asioista. Kerro nyt mitä venäjällä on antaa kaiken sen tilalle ?

ike

Edes jonkinlainen moraali ja jonkinlainen selkäranka. No ei täydellinen. No en itse edes uskonut että kirjoitin noin. Kaikki onsuhteellista ja tuo toinen ääripää oli niin kaukana.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
ike

Vähän kuin Suomalainen politiikka. Hyvin ovat idänmatkoillaan oppinet. 😊

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
Anomaster

On hyvä, että Unkari vastustaa suvakkilaa, mutta ei oikein ole terävimmillään myötäillessään nyt Venäjää. Aika ristiriitaista, että Unkari nauttii Naton turvatakuista Venäjää vastaan, mutta Unkari suhtautuu välinpitämättömästi Ukrainaan, jonka kimpussa se venäjä nyt on.

Ilkka Forsten

Pitäköön huolen omistaan myöskin rahallisesti, mutta jostain ihmeen syystä EU:n raha kelpaa vaikka haluja olisi TAAS mennä venäläisten kynnysmatoksi. Rupla on huono valuutta, sillä ei saa mitään. Kun sota on ohi, potkitaan unkari pihalle EU:sta. Orbanin valta loppuu joku päivä, ja kun silloin ollaan putinin sylikoiria, ei ole paluuta lännen silitettäväksi. Mahtaako kansa olla silloin tyytyväinen, tuskin.

Kokkelivekkuli

Kun sota loppuu kaltaisesi agitaattorit pistetään loppuiäksi linnaan jotta ihmisten turha tapattaminen loppuu jonkun ylivelkaantuneen ja sairaan valtion takia missä presidentilla on vaikeuksia hahmottaa kuka hän oikeastaan on ja missä maassa hän asuu.

Anomaster

Unelmansa kullakin. Ja sanavapautta kannatat vain niille, jotka ovat sinun mielestäsi oikeaa mieltä. Olet samassa sarjassa taistolaiskommunistien ja nykyisten suvakkien kanssa.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Onneksi meitä ” agitaattoreita ” on siellä muitakin, kuten sinä ja muutama muu, kiistellään sitten uudelleen siitä kumpi meistä oli oikeassa. Agitaattoreista puheen ollen, te ryssänmieliset olette alinta kastia, isänmaan pettureita. Teidän ihannemiehellänne se vasta ongelma onkin, hän kuvittelee voittavansa sodan minkä hävisi jo vuosi sitten. Putin hyökkäsi ukrainaan, olisiko aiheellista tuomita myöskin hänen turhat ihmisten tapattamiset, vai joko ollaan pisteessä että venäläiset ovat oikeutettuja mihin tahansa, kun kuvittelette että hän käy sotaa ” vapautenne ” puolesta. Sodat ei maailmasta lopu, ole huoletta. Käydään nyt ensin tämä näytös grade finaleen, niin olet ehkä jo oppinut ettei länsimaisuutta kaadeta vaikka miten kuvittelisi venäjän voittavan.

pertsa

Minä en koskaan unohda sitä, että nämä ”j…laiset” loivat Neuvostoliiton ja minulle he ovat aina vihollisia toimivat sitten USA:ssa tai Saksassa. En pidä ympärileikatuista, sinä ilmeisesti rakastat ja kunnioitat heitä!

Anomaster

Teet tyypillisiä fanaatikon johtopäätöksiä. Kun joku ei ole kanssasi jostain samaa mieltä, sitten tuo alkaa.

Runtiti-pou

Orban on juupajoelta myös. Mihinhän hän Unkarin vie? Tykkäävätkö ihmiset lopputulemasta. Onkohan tää ääriryhmä joku antisemiittiryhmä?

Jone

Ei ole seemiläistä perimää Orbanilla. Vai löytyykö väitteellesi lähdettä?

Ilkka Forsten

Niin niin…. Tämähän onkin tärkeintä koko maailmassa. Sinun vihasi juutinraumalaisia kohtaan. Onko koskaan tullut mieleen että Putin on Neuvostoliiton kasvatti, siis valtion minkä juutinraumalaiset loivat. Luuletko nyt ihan vakavissasi ettei venäjällä ole sitä sakkia, ja etteikö he sielläkin pyöritä taustalla suurta osaa taloudesta ? Välttelisin sanaa rakkaus, koska huomaan olevani tekemisissä henkilön kanssa joka rakastaa slaavilaisuutta niin kiihkeästi, että unohtaa kokonaan sodan syyt, ja olettaa että ukrainassa ollaan juutinraumalaisia joka käänteessä. Mieti hetki, olisiko jotenkin mahdollista että maan armeija ja asekuntoiset miehet olisivat kaikki natseja, jos heidän johtajansa on juutinraumalainen ? Putinhan lähti nimen omaan denatsifikaation nimissä viemään suurvenäläistä ihannettaan ukrainaan, ja on siis itse natsi mutta syyttää siitä muita..

ike

No tuo rakkaus on sana jota pitäisi välttää politiikassa, se vinouttaa asioita. Samoin kuin se että jos elät vaikka venäläisen vaimon kanssa esim. yli kaksikymmentä vuotta. Ei sitä nyt tarvitse aivan tieten tahtoen alkaa puhua asioista jotka ovat hänelle vaikeita. Myös arkielämällä on arvonsa. No äänestäkää, vaikka tuohonkin instituutioon olen vähän menettämässä uskoni, monestakin syystä.

Ilkka Forsten

Minä en vihaa venäläisiä ihmisinä. En ole sitä lajia. Valtiomuoto joka oli aiemmin voimassa oleva, ( Neuvostoliitto ) ja sittemmin nykyinen Venäjä, joka on ikävä kyllä omaksunut ja omaksumassa yhä enemmän piirteitä entisestä, ei saa minulta hurraa huutoja. Minua ei olisi häirinnyt edes Putinin valta, jos hän ei olisi muuttunut niin skitsofreniseksi ja alkanut puhumaan oletuksista faktoina. En ole ainoa joka näkee asian tällä tavalla. Jopa Angela Merkel sanoi jossakin vaiheessa että se putin minkä hän tunsi, ei ole enää entisensä. En ole merkel fani, mutta kun hänen kaltaisensa poliitikko, joka on kuitenkin itäsaksan kasvatti ja tuntee putinin, vaihtaa näkemystä ja myöntää muutoksen tapahtuneen, sen täytyy olla totta, ja en katso olevani kovin väärässä oman ajatteluni kanssa.

Se onko putinin aika käymässä vähiin, väitetty sairaus rasitteena, ei kuitenkaan oikeuta systemaattiseen tuhoamisvimmaan ja mikä ironisinta, häntä ei tulla muistamaan tästä sotaretkestä suurena isänmaallisena sankarina vaikka hän rinnastaa puheissaan tapahtumat toisen maailmansodan päiviin. Bahmut ei ole kuitenkaan Stalingrad, eikä kaupunkia uhkaa natsisaksan panssarit. Häntä vastassa ei ole kolmannen valtakunnan sotakone, eikä edes hyökkääjä. Hän omi hyökkäyksen itselleen mutta väittää nyt lännen hyökänneen slaavilaisuuden hävittämiseksi. Eikö hän ( putin ) koskaan ihmettele sitä, että ukrainan väestöstä huomattava osa on etnisesti venäläisiä jotka ei hyväksy sotaa ? Sen verran slaavilaista luonteenpiirrettä oletan tuntevani, ettei ukrainan venäläisistä koostuva kansan-osa olisi millään tekosyyllä lähtenyt omaa etnisyyttään vastaan, hävitysvimmasta nyt puhumattakaan.

Stalin aiheutti Ukrainalle mittavat vahingot pakkolunastamalla kaikki elintarvikkeet ja aiheuttamalla nälänhädän, minkä aikana kuoli valtavat määrät ihmisiä. Loppuja hän pakotti siirtymään pois alueelta, joten ukrainalla voi olla hampaankolossa vanhoja kaunoja. Mutta tästä huolimatta, etnisiin puhdistuksiin ei ole syyllistytty, päin vastoin nykyiset asukkaat ovat eläneet rinta rinnan vuosikymmenet. Tässä valossa denatsifikaatiokin on jo suorastaan lapsellinen syy sodan aloitukselle. Sittemmin syyt ovatkin vaihtuneet tämän tästä, mikä kielii siitä ettei enää osata itsekään sanoa miksi sodassa ollaan. Toistan tähän loppuun sen lauseen minkä joku länsimainen sotaa seuraava taho sanoi. ” Putin tietää jo hävinneensä sodan, mutta hän ei tiedä miten päästä siitä eroon menettämättä kasvojaan.”

ike

Tuosta Putinin vallasta, muistan kuinka toiveikkaita ihmiset olivat, siis venäjällä. Kuulun myös siihen ”salaliittoteorikkojen” ryhmään jotka ovat sitä mieltä että Putin tapettiin jo vuosia sitten. Kyseessä on siis kopio.(Ei eka kerta historiasaa) En puhu tai lue räydellistä venäjää mutta miksi näistä ei koskan uutisoida suomessa. Ei ensikerta maiden historiassa. Aika suuren osan tuosta ajatuksesta tuo ymmärrettäväksi Putinin ex-vaimo. Hän sanoi tuon suoraan että ei tunne tuota miestä. Putinia nyt. No hän ei enää elä venäjällä.

Ilkka Forsten

Ensimmäisen kerran aloin miettimään Putinin toimia kun hän syyllisti Mihail Hodorkovskin, ( LUKOIL:n ) omistajan, ja silloisen venäjän kenties rikkaimmat miehen ” valtion omaisuuden varastamisesta.” Aikana kun hodorkovski loi oman mahtinsa, kaikki kynnelle kykenevät entiset kommunistijohtajat muuttivat valtion omaisuutta nimiinsä, eikä putinilla ollut mitään sitä vastaan. Kun hän sitten sai pelattua vastustajansa vankilaan, hän itse muiden lisäksi omi samat öljyfirman osakkeet taskuunsa ja siinä ei enää ollutkaan mitään väärää. Sitten alkoi tulla ilmi miten paljon hän on siirtänyt venäjältä varallisuutta länsimaisiin pankkeihin omille tileilleen, puhuen koko ajan ” epäisänmaallisten oligarkkien ” inhottavasta tavasta viedä kansalle kuuluvat voitot omaan taskuun. Hän ei koskaan alkuvuosinaan ollut kirkossa kävijä, mutta nyt hän otattaa itsestään kuvia joissa seistään kynttilä kädessä sielunmessua kuunnellen, joka on pelkkä irvokas farssi. KGB:n kasvattina hän ei ole millään tavalla uskovainen, mutta esittää sellaista ja puhuu puolustavansa venäläisyyttä ja heidän oikeuttaan omaan uskontoon. Kuka sitä on ollut uhkaamassa, se jääkin sanomatta. Yksikään länsimaa ei ole käynyt päivääkään uskonsotaa venäjää vastaan, eikä slaavilaisuutta ole kukaan ollut poispyyhkimässä kartalta. Se loputon valehtelun ja propagandan siivittämä isänmaallisuus alkoi tympimään, ja nyt se on sitten saavuttanut kulminaatiopisteen jossa en enää pidä putinia muuna kuin rikollisena.

pertsa

Hodorovski kuten lähes jokainen Venäjällä rahastanut oligarkki oli ja on kasaari eli kuuluu Mc Mafiaan, joten ei Hodorovski omilla kyvyillään noussut vaan yhdessä nämä edesmenneiden bolsevikkijohtajien jälkeläiset halusivat uudelleen rahastaa Venäjän. Meillä puhutaan suomalaisesta oligarkista eli kasaarista jolle annettiin Suomen kansalaisuus, minusta hän ei ole suomalainen vaan edelleenkin Venäjältä tänne bisnestä tekemään tullut! Kasaarien erityinen ominaisuus on ollut nimen vaihtaminen, joten käykääpä katsomassa mikä oli Victorian Nulandin alkuperäinen sukunimi tai Leon Trotskin, niin havaitsette mistä porukasta on kyse!

Anomaster

Hauskasti eräs amerikkalainen poliitikko sanoi Venäjästä muistaakseni kymmenisen vuotta sitten: ”venäjä on mafian johtama bensa-asema, joka on olevinaan valtio”.

Juke

USA:lla on niitä bensa-asemia enemmänkin maailmalla. Lähi-Itäkin on sille vain bensa-asema, mitään muuta se ja siellä asuvat ihmiset ei heille merkitse. USA luulee olevansa valtio vaikka on kuolemankauppias.

Mitä erityisen hyvää on Ukrainassa?

Oot siis Ukraina fani. Nehän on venäläisten serkkuja ja hyvin samanlaisia paitsi vielä epäluotettavampia.

Piikkilampaat

Niinkö? Minä en kannata enää yhtäkään maata joka on sodassa, minulle on sama mitä tapahtuu muualla. En esimerkiksi kannata sitä että suomesta annettaan mitään aseellista apua ukrainaan sillä se liittää, liitti suomen yhdeksi osalliseksi sotaa käyväksi maaksi.
No, sinun ryssämaa kyllä tuhoutuu, ja minulle on ihan sama vaikka menisi samalla vaikka ukrainakin.

ike

Millä vuorella asut. Saatko eläkettä tai muita etuuksia. Jos tuollinen paikka on niin kerro. Tulen kylään.

pertsa

Olen kanssasi tässä asiassa täysin samaa mieltä sillä en todella ymmärrä miksi Suomen tulee auttaa kokkelissa oleva Zelenskyä ja hänen takanaan toimivia oligarkkeja! Mielestäni saa USA ja Venäjä molemmat tuhoutua, samoin Ursulan johtama diktatuuri EU! Miksi meidän suomalaasten tulisi tukea sellaista Naton politiikkaa kuten Libyan tuhoaminen ja Syyrian pommittaminen lähes kivikauteen? Onko sota niin miellyttävä tapahtuma, että suurin osa suomalaista todella haluaa sitä vain siksi, että Sauli kuvittelee olevansa Mannerheim?

Anomaster

Ei, kyllä venäläiset ovat erityisen epäluotettavia, eikä edes ukrainalainen lyö venäläistä siinä lajissa. Ukraina on vähemmän korruptoitunut kuin Venäjä.

pertsa

Mittaatko epäluotettavuutta sillä miten MInskin sopimukseen suhtautuivat Hollande ja Angela Merkel kun Putin uskoi sopimukseen! Ukrainan korruptio on aivan omassa luokassaan joten kannattaa tarkastella asioista muulla tavalla kuin nykyisestä Mediapoolin näkökulmasta!