Eurooppa

Unkari aikoo jakaa Euroopan kahtia uudella raja-aidalla

kuvituskuva


kuvituskuva
kuvituskuva

Viktor Orbán ilmoitti suunnitelmistaan rakentaa noin 400 kilometrin pituinen piikkilanka-aita, joka tulee sulkemaan Unkarin kokonaan eteläisestä Euroopasta.

Uusi aita yhdistyy parhaillaan rakennettaviin aitoihin Serbian ja Kroatian rajoilla ja muodostaa täten ohittamattoman esteen maahantulijoille, jotka ovat matkalla Saksaan ja Skandinaviaan.

Orbán kuvasi itseään kristillisen Euroopan puolustajaksi, kieltäytymällä EU byrokraattien pyynnöistä Unkarin rajojen avaamiseksi. Orbán kertoi, että Unkari puolustaa koko Eurooppaa maahantunkeutujilta rakentamalla uuden raja-aidan.

Kun aita on valmis, tulijoilla ei ole muita mahdollisuuksia pyrkiä Eurooppaan kuin Unkarin länsipuolelta Slovenian kautta tai itäpuolelta Ukrainan kautta.

Orbánin suunnitelmat ärsyttävät luonnollisesti EU:n johtajia. Komissiota on jo raivostuttanut Unkarin palautuspolitiikka, mikä mahdollistaa laittomien maahantunkeutujien palauttamisen muutamassa tunnissa rajan ylityksestä.

Puheessaan jossa hänet usein keskeytettiin aplodeilla, Orbán vertasi Brysselin byrokraatteja laivan kapteeniin joka suunnittelee mielummin pelastusveneitä, kuin yrittäisi estää törmäystä.

Asiasta uutisoi Express

Toimitus
29.2.2016
Tilaa
Ilmoita
guest
2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tarkkasilmä

Unkarissa vielä päättäjillä liikkuu jotain päässä vai eikö EU:ta ohjailevat tahot ole vielä ehtinyt korruptoida Unkaria. Suomen ilmeisesti ovat sillä juuri mitkään viimeaikaiset päätökset eivät ole olleet Suomen edun mukaisia.

Petkele

Unkarilaisilla on Orbán, me saatiin sipilä.. Tasan ei käy onnen lahjat. Vai onko suomalaisten ÄO jo niin kovassa laskussa että porukka äänestää itselleen tuhoisimmat nilviäiset johtajikseen? Lahkolainen ja miljonääri.. Katolilainen ja takinkääntäjä.. RKP:n myyrä ja EU-federalisti.. Eikä pidä unohtaa hyödyllistä idioottia, joka möllöttää suu auki orpo ilme naamalla, kun järkimaat sulkevat rajojaan. Ja möläyttelee tyhmyyksiä, että ”ei me voida aloittaa rajatarkastuksia, kun #sopimukset..”