Eurooppa Politiikka

Unkari auttaa Makedoniaa rajavalvonnassa

Unkarin ulkoministeri Szijjártó Péter ja Makedonian pääministeri Zoran Zaev Skopjessa 18. joulukuuta 2017. Kuva MTI / KKM
Unkari auttaa Makedoniaa rajavalvonnassa lokakuuhun 2018 saakka.

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó sanoi vieraillessaan Makedoniassa Skopjessa, että turvallisuuden näkökulmasta Länsi-Balkanin siirtolaisreitin suljettuna pitäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Ministerin mukaan mikä tahansa rajojen ylityksiä helpottava muutos alueella rohkaisisi satoja tuhansia siirtolaisia aloittamaan matkansa Eurooppaan.

Makedonian hallitus on vahvistanut, että sen siirtolaispolitiikka säilyy muuttumattomana, ja rajanylitys sallitaan vain niille, joilla on kaikki henkilö- ja muut vastaavat dokumentit kunnossa.

Szijjártó myös ilmoitti Unkarin jatkavan 30 hengen vahvuisen poliisiosaston läsnäoloa Makedoniassa lokakuun 2018 loppuun saakka. Osasto on auttamassa Kreikan vastaisen rajan valvonnassa.

Seuraava unkarilainen poliisiosasto saapuu Makedoniaan 10. tammikuuta. Henkilöstön lisäksi Unkari ylläpitää toimittamaansa teknistä laitteistoa. Unkari on luovuttanut aiemmin Makedonialle 100 kilometriä piikkilankaa, tietokoneita, sekä sormenjälkien ottamiseen tarkoitettuja laitteistoja.

Ministeri painotti myös EU:n Balkanille laajenemisen tärkeyttä.

Jotkut lännessä eivät ymmärrä rauhan ja vakauden tärkeyttä Balkanin alueella, hän sanoi.

Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit