Eurooppa Politiikka

Unkari ei suostu EU:n siirtolaisten uudelleensijoituskiintiöihin – vain karkotuskiintiöt voidaan hyväksyä

Gulyás Gergely. Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus.

Unkarin hallitus ei suostu minkäänlaisiin EU:n siirtolaisten uudelleensijoituskiintiöihin, sanoo unkarilainen korkea virkamies.

Unkarin pääministeri Viktor Orbánin kansliapäällikkö Gergely Gulyás toistaa viestin, jota Unkarin hallitus on kertonut jo pitkään.

Unkari ei hyväksy minkäänlaisia siirtolaisten uudelleensijoituskiintiöitä.  Unkari voi hyväksyä ainoastaan siirtolaisten karkotuskiintiöt.

Unkari tukee lapsiperheitä monin tavoin

Siirtolaisten vastaanottamisen sijaan Unkari panostaa oman maansa kansalaisiin ja perheohjelmiin. Viktor Orbánin helmikuussa julkistama perheohjelma tukee suurten lapsiperheiden asunnon- ja autonhankintaa sekä helpottaa lastenhoitoa.

Ohjelman mukaan jokaisella alle 40-vuotiaalla naisella on oikeus erityislainaan ensimmäistä kertaa naimisiin mennessä. Perheiden lainaohjelmaa asunnonhankintaa varten on laajennettu. Perheet, jotka kasvattavat kaksi lasta tai enemmän, voivat käyttää lainaa käytetyn asunnon hankintaan.

Kun perheellä on enemmän kuin yksi lapsi, hallitus maksaa 3142 euroa vastaavan summan perheen asunnon hankintaa varten ottamasta kiinnelainasta. Naiset, joilla on vähintään neljä lasta, vapautetaan tuloverosta koko elämänsä ajaksi.

Hallitus on aloittanut perheille suunnatun autonhankintaohjelman. Kun perheellä on vähintään kolme lasta, hallitus antaa 7856 euroa vastaavan summan uuden, vähintään 7 hengelle tarkoitetun auton ostoon.

Lisäksi hallitus perustaa 21 000 uutta päivähoitopaikkaa seuraavien kolmen vuoden aikana. Lapsenlapsiaan hoitavat isovanhemmat tulevat olemaan oikeutettuja hoitokorvaukseen.

Maan hallitus myöntää aiemmin päätettyjen tukien lisäksi 2 miljardia Unkarin forinttia (yli 6 miljoonaa euroa) 7-paikkaisten autojen hankintaa varten suurperheisiin.

Gulyásin mukaan maan talous on tasapainossa, ja varat perheiden tukemista varten ovat olemassa Unkarin erinomaisen talouskasvun ansiosta.

  • 2.1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset