Eurooppa Maahanmuutto

Unkari: Euroopan terrori-iskut todistavat vahvistettujen rajojen tarpeellisuuden

Károly Kontrát
Unkarin tiukennetut rajavalvontalait tulivat voimaan kaksi viikkoa sitten, ja muissa maissa tapahtuneet terrori-iskut ovat osoittaneet, että tiukempi rajojen valvonta on tarpeen.

Valtiosihteeri, varasisäministeri  Károly Kontrát painotti, että viisi ihmistä Tukholmassa tappoi siirtolainen, jonka turvapaikkahakemus oli hylätty, Egyptin terrori-iskut olivat myös islamististen extremistien suorittamia, ja että jopa Euroopan unionin raja- ja rannikkovalvontavirasto Frontex varoittaa nyt siirtolaisvirran mukana Eurooppaan saapuvista terroristeista.

”Tiukennettujen rajavalvontalakien tarkoitus on juuri turvallisuusriskien pienentäminen sekä varmistaa, että kukaan ei pääse maahamme tai Euroopan unionin alueelle ilman tarkastusta,” hän sanoi.

Kontrát painotti, että rajan yli laittomasti pyrkivien määrä on laskenut merkittävästi tiukempien säännösten astuttua voimaan. Sen sijaan, että siirtolaiset yrittäisivät välttää tarkastuksia tunnistamisen välttämiseksi, siirtolaiset välttävät sen sijaan Unkarin rajoja ja yrittävät nyt Eurooppaan uusia reittejä pitkin, muun muassa Romanian kautta.

Unkarin hallitus tarkkailee Kontrátin mukaan jatkuvasti uusia siirtolaisreittejä, ja tulee ryhtymään toimenpiteisiin tarvittaessa.

”Tällä hetkellä 118 ihmistä oleskelee rajalla siirtymäalueella, ja uusia turvapaikkahakemuksia on jätetty kaikkiaan 105 kahden viimeisen viikon aikana. 22 laitonta siirtolaista on kuljetettu maan sisäosista rajan ulkopuolelle,” hän kertoi.

Lakien tiukentamisen lisäksi Unkarin raja-aitojen vahvistaminen on myös käynnissä, ja toisen, rinnakkaisen raja-aidan rakentaminen etenee aikataulussaan.

Kontrátin mukaan siirtolaismyönteiset, ulkomailta rahoitetut järjestöt ovat asettaneet Unkarin ennennäkemättömän painostuksen alaiseksi tiukennettujen rajavalvontalakien astuttua voimaan: ”Ne raportoivat Unkarista Brysselille ja järjestävät rajavalvonnan vastaisia mielenosoituksia. Niiden tarkoituksena on päästää siirtolaiset sisään,” Kontrát totesi.

”Siirtolaismyönteisten järjestöjen tavoitteena on siirtolaisten asuttaminen Unkariin, sekä taloudellisen ja laittoman siirtolaisuuden laillistaminen,” hän sanoi ja lisäsi, että Unkarin hallitus on valmistelemassa tiukkoja vastatoimia ja tarvitsee siihen Unkarin kansan apua.

Unkarin hallitus

  • 216
    Shares