Eurooppa Maahanmuutto

Unkari ilmoittaa Kreikasta tulevien pakolaismäärien olevan kasvussa

Kuva: Pixabay.

Unkarin hallitus vahvistaa Serbian vastaista rajaa. Hallitus on havainnut Kreikasta saapuvien pakolaisten määrän olevan kasvussa. Ilmeisesti Balkanin reitin sulkeminen ei vaikuta enää yhtä tehokkaasti kuin muutama viikko sitten.


Kreikan Makedonian rajalla sijainneen Idomenin pakolaisleirin tyhjentämisen jälkeen Unkari on aloittanut Serbian vastaisen rajansa vahvistamisen. Rajan sulkemisesta huolimatta jotkut pakolaiset ovat lähteneet liikkeelle Balkanin reittiä pitkin, ilmoitti Unkarin hallitus maanantaina.

”Idomenin pakolaisleirin sulkemisen jälkeen on Unkarin rajan yli pyrkivien maahanmuuttajien määrä alkanut kasvaa”, totesi Unkarin presidentti Viktor Orbanin neuvonantaja György Bakondi Kossuth-radioaseman lähetyksessä.

Kun ennen rajan sulkemista noin 70-90 henkilöä ylitti rajan laittomasti [ilmeisesti päivässä], niin nyt määrä on 100-150, sanoi Bakondi. Piikkilanka-aita ”ei riitä” ja se tullaan korvaamaan ”pysyvillä esteillä”. AFP-uutistoimiston kuvaaja havaitsi maanantaina Serbian puolella 200-250 henkilöä, jotka odottivat pääsyä Unkarin puolelle.

Viime kesänä Unkari oli tärkeä läpikulkumaa pakolaisille, jotka halusivat matkustaa Saksaan tai muihin Länsi- ja Pohjois-Euroopan maihin. Tämän johdosta Unkarin hallitus päätti syksyllä sulkea Kroatian ja Serbian vastaisen rajansa.

Myöskään muut Balkanin maat eivät anna pakolaisten kulkea enää maidensa läpi, jonka johdosta tuhansia pakolaisia juuttui Kreikkaan Makedonian rajan lähellä sijainneeseen Idomenin pakolaisleiriin. Leirin kestämättömien olosuhteiden vuoksi Kreikan poliisi tyhjensi sen viime viikolla ja kuljetti leirin asukit pysyviin majoitustiloihin. Eräät pakolaiset poistuivat kuitenkin omatoimisesti leiristä ja he välttivät siten viranomaistoimet.

Itävalta valmistelee jo säädöstä, jonka nojalla maahan voidaan julistaa hätätila. Silloin koko maassa tultaisiin kumoamaan oikeus hakea turvapaikkaa. Itävallan viranomaiset keskustelevat jo unkarilaisten kollegoidensa kanssa karkotuksiin liittyvistä menettelyistä.

Toimitus
2.6.2016
Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Matut hiiteen

Toi homma on jo valunut pahasti yli äyräiden ja vain täydellinen patoaminen voi vielä pelastaa tilanteen.