Eurooppa Politiikka

Unkari ja Puola vaativat enemmän sananvaltaa EU:ssa

Mateusz Morawiecki ja Viktor Orbán. Kuva Vadnai Szabolcs Zoltán / Unkarin hallitus

Unkarin pääministeri Viktor Orbán ja Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki kritisoivat EU:n siirtolaispolitiikkaa ja vaativat valtiolleen enemmän sananvaltaa Euroopan unionissa.

Siirtolaisten vastaanottamisesta kieltäytyneiden ja siksi Brysselin tähtäimessä olevien Keski-Euroopan maiden johtajat kritisoivat jälleen Euroopan unionin siirtolaispolitiikkaa.

– Mitä tulee siirtolaisuuteen ja kiintiöihin jotka EU aikoo asettaa jäsenvaltioille, vastustamme voimakkaasti sellaista lähestymistapaa, sillä se loukkaa jäsenvaltioiden itsemääräämisoikeutta, Mateusz Morawiecki sanoi tiedotustilaisuudessa Budapestissä.

Viktor Orbán ilmaisi olevansa samaa mieltä Puolan pääministerin kanssa.

– EU:n siirtolaispolitiikka … on epäonnistunut, Orbán korosti.

Unkarin ja Puolan johtajat eivät aio alistua Brysselin määräysvaltaan. Sen sijaan Keski-Euroopan maat haluavat toteuttaa omia näkemyksiään Euroopan tulevaisuudesta.

– Haluamme saada enemmän sananvaltaa, sillä näillä mailla [Keski-Eurooppa] on visio Euroopan tulevaisuudesta, Orbán jatkoi.

Antaen ymmärtää, että maahanmuuttokriittisyys ei rajoitu ainoastaan Keski-Euroopan maihin, pääministeri Orbán viittasi naapurimaa Itävaltaan, missä konservatiivien ja vihreiden muodostama hallitus toteuttaa maahanmuuttokriittistä politiikkaa.

– Demokratia palautui sillä itävaltalaiset, jotka eivät halua maahanmuuttoa, valitsivat hallituksen, joka myös vastustaa maahanmuuttoa. Tämä sama tulee tapahtumaan kaikkialla Euroopassa, uskon että kyse on vain ajankohdasta.

Lähde Reuters.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit