Eurooppa Maahanmuutto

Unkari jatkaa syyrialaisen Ahmedin pidätystä, koska mikään maa ei suostu ottamaan häntä takaisin

Unkarin ja Serbian välistä rajalinjaa. Kuva Wikipedia.

Unkari odottaa edelleen Britannian ja Kyproksen lausuntoja siitä, ottavatko nämä terrorismista tuomitun Ahmed Hamadin takaisin. Ahmed on asunut molemmissa maissa ennen tuomiotaan. Yksikään maa ei ole toistaiseksi suostunut ottamaan Ahmedia takaisin.

Nyírbátorin oikeus on pidentänyt syyrialaisen Ahmedin pidätystä siihen saakka, kunnes olosuhteet miehen karkottamiselle ovat olemassa.

Ahmed Hamad tuomittiin joulukuussa 2016 Unkarissa 10 vuodeksi vankeuteen osallistumisesta mellakkaan maan Serbian vastaisella rajalla vuonna 2015.

Oikeus totesi 40-vuotiaan syyrialaisen Ahmed Hamadin syylliseksi poliisien kivittämiseen Unkarin ja Serbian välisellä rajalla Röszkessä, kun hän oli yrittänyt pakottaa poliisit avaamaan portit. Unkarin lainsäädännön mukaan tällainen teko luokitellaan terroriteoksi.

Hamad oli huutanut mellakoivalle väkijoukolle megafonia apunaan käyttäen, kun sadat siirtolaiset avasivat rajan portit väkivalloin.

Poliisi joutui tuolloin ottamaan tilanteen hallintaan voimakeinoin vesitykkien ja kyynelkaasun avulla.

Vaikeuksia karkottamisessa

Ahmed vietti 40 kuukautta vankilassa, ja hän olisi päässyt vapaaksi tammikuussa 2019 kärsittyään kaksi kolmasosaa rangaistuksesta.

Nykyisen lainsäädännön mukaan Ahmed voi olla pidätettynä karkotusta odottamassa korkeintaan syyskuun 15. päivään saakka.

Unkarin viranomaiset ovat olleet palautusprosessiin liittyen yhteydessä Ahmedin entisten asuinmaiden Britannian ja Kyproksen kollegoihin, mutta tähän mennessä yksikään maa ei ole ilmoittanut ottavansa Ahmedia takaisin.

  • 524
    Shares