Eurooppa Maahanmuutto

Unkari: Kaikki kolme Eurooppaan johtavaa siirtolaisreittiä ovat aktiivisia

György Bakondi. Kuva Károly Árvai/Unkarin hallitus.
Unkarin pääministerin turvallisuusneuvonantaja sanoo, että kaikki kolme pääasiallista siirtolaisten sisääntuloreittiä Eurooppaan ovat aktiivisina.

György Bakondi sanoi olevan selvää, että Eurooppaan tulee jatkuvasti enemmän siirtolaisia, mutta näiden integroiminen eurooppalaisiin yhteisöihin on epäonnistunut. Bakondin mukaan eurooppalaiset suhtautuvat siirtolaisiin yhä kielteisemmin, ja tilanne kokonaisuudessaan on yhä valtava ongelma.

Unkarin hallitus on vakuuttunut siitä, että vain kunnollinen rajavartiointi takaa turvallisuuden, ja vain ihmiset, joiden taustat on tarkastettu kunnolla, voi päästää Euroopan unionin alueelle, Bakondi sanoi. Siirtolaisuuteen johtavat syyt tulisi Unkarin hallituksen mukaan käsitellä siellä, missä ne esiintyvät, eli laittoman siirtolaisuuden lähtömaissa.

Bakondi kertoi siirtolaisuuden kolmen pääasiallisen tuloreitin tilanteesta. Balkanin reitillä on voimakasta painetta, sillä jopa 3,5 miljoonaa Syyrian kansalaista asuu Turkissa. Näistä noin 42 prosenttia olisi tutkimuksen mukaan valmiita lähtemään Eurooppaan välittömästi. Espanjan reittiä pitkin Eurooppaan on saapunut kesäkuun loppuun mennessä 9 507 siirtolaista. Tässä on havaittavissa voimakas suhteellinen kasvu, sillä tämän reitin kautta saapui viime vuonna noin 5 000 siirtolaista Eurooppaan. Libyan-Italian reittiä pitkin heinäkuun loppuun mennessä on saapunut 95 086 siirtolaista, joista 7 390 on uudelleensijoitettu.

Bakondi muistutti hallituksen vastustavan edelleenkin siirtolaisten uudelleensijoittamista EU:n jäsenmaihin ja maalle esitettyjä vaatimuksia rajojen avaamisesta.

Hän kertoi, että Unkariin jätettiin 177 000 turvapaikkahakemusta vuonna 2015. Hakemuksia jätettiin 29 432 vuonna 2016, ja tähän mennessä tänä vuonna hakemuksia on jätetty 2 226. Vuonna 2015 myönnettyjä turvapaikkoja oli 508, 438 vuonna 2016 ja tänä vuonna tähän mennessä on myönnetty 462 turvapaikkaa.

Unkarin hallitus

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset