Eurooppa

Unkari lähettää yhdeksännen poliisiyksikön Makedonian-Kreikan rajalle

Makedonian armeijan partio rajalla.


Unkari lähetti maanantaina jo yhdeksännen poliisiosaston avustamaan Makedonian ja Kreikan välisen raja-alueen partioinnissa.Kuukauden pituisella tehtävällään 25 virkailijasta koostuva osasto suorittaa pääasiassa partiointitehtäviä makedonialaisten kollegoidensa kanssa, apulaispoliisipäällikkö Zsolt Halmosi kertoi Budapestissä. Vuoden 2016 aikana kaikkiaan 385 unkarilaista poliisivirkailijaa on ollut suorittamassa rajavartiointitehtäviä ulkomailla, 201 heistä Makedoniassa, Halmosi sanoi.

Unkarilaiset virkailijat olivat mukana myös Serbian, Slovenian ja yli kymmenen muun Euroopan unionin jäsenmaan rajavalvonnassa Frontexin delegaatioiden osana, hän lisäsi. Unkari on tarjonnut Frontexin tehtäviin 75 poliisia vuodelle 2017, Halmosi paljasti ja lisäsi, että maa lähettää myös 25-jäsenisen osaston Makedoniaan joka kuukausi.

Halmosi kehui Unkarin rajavalvontaponnisteluja huomauttaen, että kun vuonna 2015 yli 391.000 laitonta siirtolaista onnistui pääsemään EU:n alueelle Unkarin rajojen kautta, luku pieneni 18.200:aan vuonna 2016.

Noin 8.500 laitonta siirtolaista on otettu kiinni ja saateltu takaisin Unkarin raja-aidalle heinäkuun alun jälkeen, jolloin Unkari tiukensi rajanylityksiä koskevaa lainsäädäntöään, hän lisäsi.

Daily News Hungary

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit