Eurooppa Politiikka

Unkari lahjoittaa 10 miljoonaa dollaria kommunismin uhrien muistosäätiölle

Kommunismin uhrit. Kuva Pixabay.

Kommunistiset diktatuurit ovat murhanneet, silponeet ja hävittäneet kymmeniä miljoonia ihmisiä kaikkialla maapallolla. Unkarin ulkoministerin mukaan näitä rikoksia ei saa unohtaa eikä antaa anteeksi.

Kommunismin uhrien muistosäätiö (Victims of Communism Memorial Foundation, VOC) saa Unkarilta 10 miljoonaa dollaria museon ja tutkimuskeskuksen perustamista varten New Yorkiin. Asiasta kertoi Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó sunnuntaina.

VOC on Yhdysvaltojen kongressin 27 vuotta sitten perustama kommunisminvastainen järjestö. Unkarin ja Puolan yhteisestä historiasta kommunistisen diktatuurin ikeen alla muistuttaa se, että myös Puola lahjoitti merkittävän summan säätiölle.

Ulkoministeri Szijjártó sanoi pitävänsä kommunismin rikosten relativisointia ja kommunistisen ideologian edustajien puolustamista surullisena.

Kommunistiset diktatuurit ovat murhanneet, silponeet ja hävittäneet kymmeniä miljoonia ihmisiä kaikkialla maapallolla. Szijjártón mukaan näitä rikoksia ei saa unohtaa eikä antaa anteeksi. Sen sijaan tärkeätä on tuoda esille kommunismin todelliset kasvot perustamalla murhaavan ideologian uhreille arvokas muistomerkki.

– Me unkarilaiset, vapaa kansa, pidämme tärkeänä osallistua vapauden maassa sellaisen paikan perustamiseen, joka muistuttaa jatkuvasti siitä, että kommunistiset systeemit ovat vastuussa kymmenien miljoonien ihmisten kuolemasta maailmanlaajuisesti, ulkoministeri Szijjártó  totesi.

Lähde Daily News Hungary.

  • 370
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset