Eurooppa Maahanmuutto

Unkari mobilisoi sotilaita auttamaan rajavalvonnassa

Kuva Unkarin hallitus.

Unkarin pääministerin turvallisuusneuvonantajan mukaan sotilashenkilöstöä siirretään auttamaan rajapoliisia maan etelärajan puolustamisessa.

György Bakondi, Viktor Orbánin turvallisuusneuvonantaja sanoi lauantaina M1-kanavan ohjelmassa, että poliiseja tarvitaan kesän aikana maan sisäosissa suurtapahtumien järjestyksen valvonnassa, joten Unkarin etelärajalle siirretään sotilashenkilöstöä auttamaan rajapoliisia rajojen puolustamisessa.

– Balkanin reitillä on nähtävissä aktivoitumista. Tämä näkyy myös Unkarin rajalla, missä vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana on pysäytetty ja palautettu rajalta takaisin 4 700 laitonta siirtolaista, Bakondi sanoi.

Turvallisuusneuvonantaja sanoi, että aiempi noin 700 viikoittaista laittoman maahantulon yritystä on kaksinkertaistunut toukokuun aikana, ja nyt myös suuret laittomien siirtolaisten ryhmät pyrkivät rajan yli.

Bakondi painotti, että Kroatian-Bosnian rajalla vallitsevan kriittisen tilanteen vuoksi laittomien siirtolaisten liikehdintää tulee seurata tarkasti myös Unkarin rajalla.

– Meidän tulee tarpeen vaatiessa olla valmiita vahvistamaan Kroatian rajaa, turvallisuusneuvonantaja Bakondi huomautti.

Unkarin hallitus

  • 1.2K
    Shares