Eurooppa Talous

Unkari on saavuttanut täystyöllisyyden ja on EU:n nopeimmin kasvava talous

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó. Kuva Károly Árvai / Unkarin hallitus

Unkarin talous kasvaa 5 prosentin vuosivauhtia tehden siitä Euroopan nopeimmin kasvavan kansantalouden.

Unkarin ulko- ja kauppaministeri Péter Szijjártó kertoo, että Unkarin bruttokansantuote kasvaa 5 prosentin vuosivauhtia, mikä tekee siitä Euroopan nopeimmin kasvavan kansantalouden. Hän muistuttaa, että Unkari on muuntunut tuotantokeskeisestä taloudesta teknologiakeskeiseksi ja saavuttanut käytännössä täystyöllisyyden. Maan työttömyysprosentti on 3,3 prosenttia.

Szijjártó puhui keskiviikkona Itä-Unkarissa Debrecenissä saksalaisen Krones-yhtiön uuden pakkauskonetehtaan vihkiäisissä.

Ministeri sanoi Unkarin olevan yksi maailman kilpailukykyisimmistä maista. Väestön koon mukaan maa on 92. sijalla maailman tilastoissa, mutta Unkari on samalla maailman 34. suurin tuotteiden viejä. Szijjártón mukaan Unkari kuuluu niiden 35 maailman maiden joukkoon, joiden vuotuisen viennin arvo ylittää 100 miljardia euroa.

Vuonna 2018 73,8 prosenttia Unkarin viennistä kohdistui Saksaan (27,4%), Romaniaan (5,3%), Slovakiaan (5,2%), Italiaan (5,1%), Itävaltaan (4,9%), Tsekin tasavaltaan (4,5%), Ranskaan (4,3%), Puolaan (4,2%), Britanniaan (3,6%), Alankomaihin (3,4%), Espanjaan (2,7%) sekä Ukrainaan (2,4%).

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa