Eurooppa Maahanmuutto

Unkari pystyttää toisen raja-aidan laittomien siirtolaisten pysäyttämiseksi

Unkarin ja Serbian välistä rajalinjaa. Kuva Wikipedia.


Unkari aloittaa uuden raja-aidan rakentamisen Serbian vastaiselle rajalle keväällä pitääkseen odotettavissa olevan uuden laittomien siirtolaisten aallon loitolla.János Lázár, pääministeri Viktor Orbánin kabinettipäällikkö kertoi, että rakentaminen alkaa heti säiden salliessa. Rakentamisen syynä on arvelut siitä, että sadat tuhannet siirtolaiset aloittavat taas rynnistyksensä Balkanin läpi keväällä kohti Länsi-Eurooppaa.

Uutistoimisto AP kertoo, että Unkarin hallitus on budjetoinut 123 miljoonaa euroa uuteen raja-aitaan. Hallitus on suunnitellut lähettävänsä rahtikontteja rajalle raja-asemien tuntumaan auttamaan turvapaikkaa hakevien siirtolaisten majoittamisessa, sillä näiden täytyy odottaa rajalla kun heidän hakemuksensa käsitellään.

Lázár sanoi, että uusi raja-aita tulee toimimaan ”toisena puolustuslinjana”, ja turvapaikanhakijat tulevat majailemaan ensimmäisen ja toisen aidan välisessä maastossa ilman mahdollisuutta lähteä vaeltelemaan maahan, kuten tapahtuu läntisissä EU:n jäsenmaissa.

Unkari on johtava Euroopan maa rajojen suojaamisessa laittomien siirtolaisten aalloilta.

Vuonna 2015 tuhannet laittomat siirtolaiset virtasivat maahan, ja aiheuttivat kaaoksen Budapestin päärautatieasemalla, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel oli esittänyt avoimen kutsun kaikille siirtolaisille saapua Saksaan.

Hänen kutsunsa johti miljoonien laittomien siirtolaisten virtaan yli koko Euroopan kohti Saksaa, mikä sai puolestaan aikaan sen, että Unkarin hallitus päätti turvata omat rajansa rakentamalla raja-aidan laittomien siirtolaisten tulvan katkaisemiseksi.

Euroopan johtajat ensin tuomitsivat Viktor Orbánin hallituksen päätöksen, mutta toukokuuhun 2016 mennessä oli tullut selväksi, että raja-aita oli hidastanut siirtolaisvirtaa murto-osaan aiemmasta.

Unkarin hallituksen kovan linjan siirtolaispolitiikka on johtanut siihen, että kansalliskonservatiivipuolue Fidesz on noussut mielipidekyselyissä, ja näyttipä eräs mittaus puolueen kannatuslukemiksi jopa 49 prosenttia, mikä tarkoittaa yli 30 prosentin johtoa seuraavana tulevaan kilpailijaan.

Unkarissa järjestetään parlamenttivaalit keväällä 2018.

Breitbart

  • 512
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset