Eurooppa

Unkari saattaa jättää Euroopan unionin

Unkarin parlamenttirakennus Budapestissä. Kuva Andrew Bossi / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.5

On mahdollista, että Unkari harkitsee pian uudelleen Euroopan unionin jäsenyyttään.

Unkari liittyi Euroopan unioniin vuonna 2004 toivoen saavuttavansa läntisten  Euroopan valtioiden tason. Vuosia on kulunut ja paljon on parantunut Keski-Euroopan valtiossa sen vapauduttua kommunismista 1988, mutta Unkari on edelleen hieman jäljessä.

Siitä lähtien, kun Unkari liittyi EU:iin, se on ollut EU-budjetissa nettosaaja. Jotkut maat pitävät sitä epäoikeudenmukaisena, varsinkin ne, jotka maksavat EU:iin huomattavasti enemmän kuin vastineeksi saavat.

Esimerkiksi vuonna 2018 Unkari sai noin 4,7 miljardia euroa eriarvoisuuden tasaamiseksi. Samana vuonna vielä EU-jäsenmaa Iso-Britannia maksoi pottiin lähes kaksinkertaisen summan.

Tämä tilanne muuttuu pian. Iso-Britannia on jo jättänyt Euroopan unionin, ja Unkarista odotetaan nettomaksajaa vuoteen 2030 mennessä.

Valtiovarainministeri Mihály Varga sanoo, että maa saattaa harkita asemaansa uudelleen tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. Vaikka hän juuri nyt äänestäisi edelleen Euroopan unioniin kuulumisen puolesta, hänen mielipiteensä saattaa muuttua jyrkästi lähitulevaisuudessa.

– Kun oletamme, että olemme EU-nettomaksaja, meillä on mahdollisuus ottaa uusi näkökulma asiaan. Varsinkin jos Bryssel jatkaa hyökkäyksiään arvovalintojemme vuoksi, Varga sanoo.

Lähde Daily News Hungary.

Tilaa
Ilmoita
guest
56 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

uk dissertation writing help online https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

online dissertation help uk https://dissertationwriting-service.com/

trackback
trackback

birds of prey free slots https://411slotmachine.com/

trackback

caesars casino free slots https://download-slot-machines.com/

trackback

vegasworld fun free slots https://beat-slot-machines.com/

trackback
trackback
trackback

cash me out slots youtube https://pennyslotmachines.org/

trackback

sun

trackback
trackback

1corporations

trackback

[…] Lähde: Kansalainen […]

marjatta

Taidankin muuttaa sinne. Siellä päättäjät pitävät oman kansan puolta.

Juukeli

Toivottavasti lähtevät pois jospa se auttaisi muita maita lähtemään ja hajottamaan koko kalliin ja hullun pyrökraatti laitoksen kyllä vilisis kravatti kaulaa Brysselin kaduilla etsimässä seuraavaa rahastuksen kohdetta olis ku 2000 sosiaali pakolaista

Anonyymi

EU ei osaa elää suu säkkiä myöten, vaan savijaloilla seisova jättiläinen nielee rahaa entistä enemmän valtaisan byrokratiansa pyörittämiseen, vaikka Englanti erosi siitä. Toivottavasti yhä useampi maa harkitsee eroa tai ainakin lyö nyrkin pöytään ja sanoo, että nyt riittää, jollei unioni parempaan pysty!

Eka Kettunen

Unkarilaiset ovat fiksuja, ottavat EU:lta kymmeniä miljardeja ilmaista rahaa niin pitkään kuin sitä on jaossa ja eroavat jos joutuvat itse maksumiehiksi. Se nyt vaan on tyhmää maksaa.

epäkorrekti

Mikäli Unkari ei olisi rakentanut sitä pakolaisaitaa rajalle, niin maan tilanne voisi nyt olla huonompi kuin v.1956 kansannousun melskeissä.

Kaino-Vieno Huttunen

Aika kätevää, lähdetään heti, kun alkaisi nettomaksajan päivät. Kyllä exitiin hurahtaa hyvinkin tuo 7 v neuvotteluineen, valmisteluineen ja äänestyksineen.

Realiteetti tietysti on, että Unioniin jääminen olisi sama kuin paluu kommunismiin.

Markku Nieminen

Unkarin jääminen EU;hun on sama kuin paluu kommunismiin! Etkö tosiaan näe mihin EU johtaa Eurooppaa.

Anonyymi

Kyllä se on juuri EU, joka johtaa Eurooppaa sosialismiin. Unionin perusperiaatteisiin kuuluu elintasoerojen kaventaminen niin maiden kesken kuin niiden sisällä. Lisäksi kaikenlaista hömppää pakkosyötetään monista sukupuolista intersektionaaliseen feminismiin ja monikulttuurin ihanuuteen. Ensimmäiseksi viedään kansalaisilta sananvapaus ja se on jo alkanut.

John Quiman

Sananvapauden kaventaminen on merkki totalitarismipyrkimyksistä. Lopulta ollaan tilanteessa, että viherfasistista diktaturiaa ei saa arvostella ilman vakavia seurauksia.

Ilkka Forsten

Sitä päivää ei vaan tule, minullakin on ennen sitä jotain sanottavaa.

Kaino-Vieno Huttunen

Ei nyt auennut ihan, mihin pyrit kommentillasi. Kyllä EU on ottanut totalitarismiin paljon elementtejä kommunismista, kuten kansallisidentiteettien tuhoamisen väestönsiirroilla sekä ns. ”rasismin vastaisuuden ja yhdenvertaisuuden”, mikä tarkoittaa sitä, että jostain kehitysmaasta tuleva elintasosurffari on oikeutettu kaikkeen samaan kuin kantaväestön edustaja tehtyään koko ikänsä työtä. Myös EU:n jäsenvaltioiden välinen tulonjako on sosialismia, se on vain sitä valtioiden välillä. Eli nettomaksajilta siirretään nettosaajille. EU:ssa ehkä on muitakin piirteitä ja se on hybridi, jossa yhdistyvät eri tyyppisten tyrannioiden tehokkaimmiksi katsotut piirteet.

Mikäli tarkoitat tuota John Quimanin mainitsemaa viherfasismia, niin toki siinä on myös niitä piirteitä. Toisaalta kyse tässäkin luonnonvarojen, etenkin hiilipohjaisten raaka-aineiden, säästämisestä ja niiden käytön kontrolloimisesta julkisen vallan toimesta. Vähän sama kuin Neuvostoliitossa rajoitettiin yksityisomaisuutta yleensä.

En nyt ainakaan keksi, mitkä asiat Unkarissa olisivat EU:hun jäädessään paremmin kuin kommunismin aikoina. Ja EU:han kehittyy koko ajan liittovaltion, yhteisvastuiden ym. suuntaan. Maiden omia lippuja ollaan poistamassa näkyviltä paikoilta ym.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kaino-Vieno Huttunen
Ilkka Forsten

Muistan AINA sen ilmoituksen, ( 1970 luvulta, ) Jossa Neuvostoliitossa valmistettuja autonrenkaita ( Sovgum ) mainostettiin näin. ” Osta sinäkin kulutusta kestävät vakaan ajon renkaat. Sovgum on jo miljoonien autoilijoiden valinta neuvostoliitossa, Igor ajaa perheineen aina kesälomallaan Moskovasta Siperian takamaille sukulaisiaan tapaamaan, ja luottaa renkaiden laatuun.”

Paitsi että.. Neuvostoliitossa EI OLLUT miljoonia yksityisautoja, sovgum ei ollut luotettava millään tavalla, ja igor ei voinut ajaa sukuloimaan siperian perukoille Moskovasta, koska maan tapa oli että kukaan ei saanut poistua mihinkään edes maan sisällä ilman passia ja viisumeita.Niin, ja autoakaan ei saanut kuin kymmenen vuoden odotuksen jälkeen, tai ei silloinkaan.

Jotenkin tämä haisee EU:lta, mutta saattaahan minunkin nenäni toimia väärin. Enää puuttuu se että mainostetaan Eugum renkaita jolla ei saa ajaa kun ilmastohätätila rassaa peräpukamia, mutta sukuloimaan kyllä pääsee jos on somalian kansalainen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

 ”ilmastohätätila rassaa peräpukamia, mutta sukuloimaan kyllä pääsee jos on somalian kansalainen.”
😀 😀

marjatta

Niin ja samaa aikaa valtio maksaa työttömyyskorvauksia, kun viikkoja ja kuukausia ovat somaliassa. Tätä tapahtuu ja puuttuuko kukaan.

Ilkka Mänttäri

Toivottavasti Unkari näyttää esimerkkiä, seuraavilla on sitten vähän pienenpi kynnys ja koko EU hajoaa.

John Quiman

Lähtöhalukkaiden määrän kasvu johtaa siihen, että EU:n on muututtava rajusti tai siihen, että se hajoaa. Siinäpä suvakeille mietittävää, kun pitivät jo varmana, että voivat alistaa koko Euroopan.

Olikohan siksi kiire laajentaa EU:a, että voisi alistaa laajemman alueen, suuremman liiton viherfasismille.

Uskottavasti suvakkiväki koettaa pakon edessä lieventää sairasta politiikkaansa, jotta EU ei hajoaisi, mutta eivät anna pimeyden tavoitteistaan periksi, vaan pelkästään yrittävät loputtomasti uudestaan.

Jos vaikka suvakkien viherfasismi kaatuisi, aloittaisivat he valmistella ja suunnitella uutta yritystä muutaman vuosikymmenen tähtäimellä. Eivät tuon mieliset ihmiset lopeta koskaan, ellei sitten jokin järjen valo lopeta niiden sairaita ajatuksia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Anonyymi

Meilläkin on ministereinä vasemmistolaisia ja kommunisteja. Se ei tiedä maalle mitään hyvää ja tuloksia on jo näkyvissä. Mutta ehkä ne, jotka elävät yhteiskunnan piikkiin, ovat tyytyväisiä, koska eivät joudu maksumiehiksi. Presidentti Niinistö varoitti joitakin vuosia sitten Suomen siirtymisestä oleskeluyhteiskunnaksi, mutta kuuroille korville meni sekin. Suomalainen työssäkäyvä keskiluokka ja yrittäjät maksavat tämän velkarahalla rahoitettavan sirkuksen pyörittämisen.

John Quiman

Niinpä ja ns. suvaitsevaiset keräävät minkä kerkiävät elätettäviä, oleskelijoita, vieläpä suomalaisittain katsoen niillä ei ole minkäänlaista osaamista, eikä edes riittävää peruskoulutusta osaamisen kartuttamiseksi – eipä silti, eivät ne haluakaan mitään oppia.

Miljarditolkulla maksetaan siitä, että on Suomessakin ongelmallisia kansainvälisiä slummeja, joiden suvakit uskovat tekevän maasta kansainvälisen ja menestyvän.

Ilkka Mänttäri

Niinistö on toisaalta osaltaan myös syyllinen tähän nykyiseen yhteiskuntaan jossa edes perustuslaki ei enää merkitse mitään.

Pienentää

Miksi yhdenkään maan tulisi olla suuri nettomaksaja tai suuri nettosaaja? EU voisi olla kauppaliitto, jokainen maa voisi maksaa vaikka 20 miljoonaa euroa jäsenmaksua sen hallinnon ylläpitoon, sen pitäisi kyllä riittää Bryssel byrokratiaan.

John Quiman

Nettosaajat saavat varoja voidakseen kehittää yhteiskuntaansa. Voivat parantaa esim. tieverkostoaan ja muuta logistiikkaan kuuluvaa, joka edistää talouden kehitystä. Pitkällä tähtäimellä tämä on kokonaisuudelle eduksi.

Nämä maksut eivät ole olleet kamalan korkeita, mutta nämä uudet ”koronapaketit” ovat paitsi vastoin EU:n sääntöjä, myös tuhoisalla tavalla velkaannuttavia, mutta vailla todellista hyötyä.

Anonyymi

Suomalainen tieverkko rapautuu, rakennukset homehtuvat ja isojen kaupunkien vesi- ja viemäriverkostot ovat kytevä aikapommi. Rahaa ei tunnu korjauksiin riittävän kotimaahan, koska olemme rikas valtio ja meidän kuuluukin auttaa toisia (Tuppurainen).

John Quiman

Paljon rahaa menee ”vieraanvaaraisuuteen” ja ”kehitysapuun”. Miljarditolkulla maksetaan kotimaahan hankituista ongelmista ja lisäksi lähetetään joihinkin kehitysmaihin rahaa korruptioon.

Noiden lisäksi järjettömäksi paisutettu virkakoneisto pitää purkaa. Riittäisi neljännes nykyisestä, mutta jo puolittaminenkin olisi melkoinen säästö.

Eivät nuo normaalit EU-maksut ole niihin nähden mikään iso juttu. Jäsenyys antaisi paljon, jos se olisi vapaakauppaliitto ja vapaan liikkuvuuden liitto, mutta siitä on kehittymässä itsenäisyyden ryöstävä keskushallinto, joka haluaa määrätä kaikesta. Tämä keskusvaltaisuus on jotain mihin ei tule suostua ja entisetkin määräysvallat pitää siltä riisua ja palauttaa jäsenmaille itsenäisyyttä. Ainoastaan hyvin harvoissa asioissa on tarpeen tehdä päätöksiä koko EU:a ajatellen, mutta sekin pitää olla jäsenvaltioiden siunaamaa, eikä keskusvallan määräämää.

Suomella on rahaa, vielä, mutta nykymenolla ei ole kohta kuin velkaa ja valtio on varaton, kun ei ole mitään tolkkua, on vain politiikkaa, vieläpä tavattoman vallanahnetta politiikkaa, jossa kullakin on oma lehmä ojassa ja oma etu ensimmäisenä mielessä. On kuin varkaiden paratiisi, jossa kukin ryöstää Suomen Sampoa niin paljon kuin ehtii, kuka milläkin tekosyyllä ja pyrkimyksellä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Mänttäri

Tuppurainen kuuluu suurinpiin onnettomuuksiin, punavihreiden ohella, joka tätä maata on kohdannut.

Kata

On se semmoinan vattulan jokeri.

marjatta

Se ei olisi oikein pieniä maita kohtaan, kuin esim. Suomi.
Parempi on erota koko Eu:sta. Säästyis sinne maksetut rahat, kansan hyväksi. Mitä järkeä maksaa enemmin, kuin saada. Älytöntä!

Irmeli

EU:n päällepäsmäri maat Ranska, Saksa, Italia haluaa määrätä että kaikilla EU mailla saa/täytyy olla vaan 1näkökulma. Jos poikkeat ajatusmallista olet natsi/rasisti, joka yrittää estää sananvapauden??? Olisi kiva tietää mikä on logiikka????

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Irmeli
John Quiman

Logiikka löytyy siitä, että suvakin mielestä mikä tahansa, mikä ei noudata viherfasistista ideologiaa, on natsi/rasisti/jokufoobikko jne.

Siis ei ole mitään järjellistä perustetta tai logiikkaa, vaan ainoastaan viherfasistisen vallanhimon ilmentymä.

Kata

Kaikkien pitäs lähteä ellei se alkuperäinen vapaakauppasopimus riitä!EU on paisunut byrokratian kasvaessa pullahiirien valtakunnaksi jossa eliitti porskuttaa ja pienet (nettomaksajat)kansallisvaltiot murentuu kaiken maailman elvytysten ja invaasioiden ikeessä.
Jos saa 100 egeä takasin ko lainaa 10000 jollekin niin EU:n mielestä pitää olla onnellinen hyvästä kaupasta.Sammaa mieltä sannukka.Näin se matematiikkakin kokee uuden elvytyksen. 🙁

John Quiman

Kaupoissa voi löytää tarjouksen, jotta osta kaksi yhden hinnalla. Suvakin matikan mukaan paljon parempi tarjous on, että osta yksi kahden hinnalla.

Suvakin logiikka taitaa olla sellainen, että jos jokin asia on hyvä vapaassa maassa, se ei ole hyvä suvakkilassa, joten se pitää kääntää toisin päin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Niin ne ajattelevat.Jokin poimutus aivoissa on tukossa.

Ilkka Forsten

Dressmanin mainos. Ota kaksi maksa kolme. ja H&K jatkaa, meiltä kunnon lenkkimakkara, hinnasta tinkimättä jauhoja säästämättä. Syö sinäkin Kabanossia, täyttä lihaa alusta loppuun. Tutkitusti lihaisa makkara, aitoa lihaa JOPA 0.03 % koko painosta.

Tuoteseloste suklaapatukasta. Sisältää sokeria ja muita aineita, sopii myöskin niille joilla on laktoosi intoleranssi. ( Mitä ne MUUT aineet sitten on, ei selviä mistään.) Syökö ostaja esimerkiksi palan traktorinrenkaasta, ja kourallisen ikkunakittiä. Hmmm..Nam.

Muropakkauksen mainos. Osallistu sinäkin jänittävään kilpailuumme, ohjeet paketin sisäpuolella, ei ostopakkoa.

Maamiehen tietolaari jatkaa. Saako naapurin tontille rakentaa vai pystytinkö tolpat turhaan. Jäin mopolla junan alle, kytkinkahva katkesi, nyt kysynkin kuka on korvausvelvollinen.

Kata

Ei ostopakkoa hahahaha 😀

John Quiman

Voisit pyytää kauppiasta antamaan sen kilpailukupongin pakkauksen sisältä vetoamalla siihen, että siinä lukee, ettei ole ostopakkoa. Siksipä kilpalukuponki pitää saada ostamatta tuotetta.

Yks nainen vaan

Ja sitten mainoksissa tuo tummaihoisten määrä: H&M,Ikea, DNA, alkaa ärsyttää. Eikö tasa-arvon mukaan mainoksissa pitäisi näyttää myös muita vähemmistöjä kuten romaaneja, saamelaisia.

Ilkka Forsten

RASISTISTA PUHETTA. Teen ilmoituksen heti. Turha pyydellä anteeksi, niin, ihan turhaa. Jos Sanna ja Jutta on helmitaululla laskeneet että kuusi potensiin kolme / neliöjuuri yhdistettynä hypotenuusaan tarkoittaa silkkaa voittoa, niin meillä ei ole mitään oikeutta epäillä laskutoimituksen oikeellisuutta.

Kata

😀 No ei tietenkään,hypotenuuska sen kertoo!
Syökää kanslaiset leivoksia sanoi myös nykymummo Ranskassa kun ottaa pärräytti puolen millin astiaston virman piikkiin Pressan linnaan.
Meillä sammaa..kalustelua ja aamupalaa muttei enää kai salaa?

Rullattu

Lusmu maa, kyllä on suomen verolihoista revityt elvytysrahat kelvanneet, ko maa on ollut massasaajana, vuosikymmenen päättyessä asia muuttuu ja joutuvat maksumiehiksi, mutta sehän lusmuille ei kelpaa.

Pata

Hölmöille se kelpaa.

Peter Kreisler

Ja miksi suomalaiset haluavat maksaa EU:n jäsenmaksuja, elvytyspaketteja ja vielä elättää parasiitti ”pakolaisia” omassa maassaan. Olisiko vika Suomen valtion johdossa ja sen toimet hyväksyvässä kansassa?
Sitä paitsi, kun rahaa tarjotaan ilmaiseksi, kuka olisi niin hölmö ettei ottaisi vastaan, varsinkin kun raha tulee EU:lta, jota voisi luonnehtia ”Uus neuvostoliitoksi”.

Anonyymi

Onhan meillä vuosituhannen suosituin pääministeri! Täytyy todeta, että osaa kansasta viedään kuin mätää kukkoa.

Ilkka Forsten

Kirjoitetaanko sukunimesi oikeaoppisesti Chrysler ? Armeijassa tämä olisi hyvin akuutti asia, sillä kaiken pitää olla kohdallaan.

Mikä on alokkaan nimi ? Herra vääpeli, alokas Pösö…
Kirjuri, se kirjoitetaan sitten Peugeot.

John Quiman

Lähtemisharkinnan syy ei ole noissa maksuissa, vaan siinä, että EU mm. ei kunnioita jäsenmaidensa itsenäisyyttä ja haluaa pakottaa vastaanottamaan ”turvapaikanhakijoita” ja alistaa maan oikeuden suvakkien haluamaan poliittiseen oikeuteen.