Eurooppa Politiikka

Unkari tähtää läheiseen yhteistyöhön Itävallan ja Italian kanssa maahanmuuttopolitiikassa

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó. Kuva Unkarin hallitus.
Unkari pyrkii maahanmuuttokriittiseen liittoutumaan Itävallan ja Italian kanssa Italian vaalien jälkitunnelmissa, jossa kansallismieliset maahanmuuttokriittiset puolueet saivat vaalivoiton.

Kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó sanoi maanantaina, että Itävallan halltuksen ja Italian vaalivoittajien suhtautuminen maahanmuuttoon on hyvin pitkälle samanlainen kuin Keski-Euroopan maiden.

Joten on ilmeistä, että tulemme tekemään yhteistyötä tulevaisuudessa. Tämä ei ole Euroopan länsiosaa vastaan, tämä on siirtolaisuutta vastaan ja meille tärkeimpiä asioita, koska asetamme turvallisuuden etusijalle, Szijjártó kertoi Reutersin haastattelussa.

Toisen maailmansodan jälkeisen ajan suurin siirtolaisaalto on nakertanut luottamusta EU-blokkiin ja heikentänyt merkittävästi sen yhtenäisyyttä. Keski-Euroopan maat ovat kieltäytyneet Brysselin pakottamista uudelleensijoitettavien turvapaikanhakijoiden kiintiöistä. Unkari muiden V4-ryhmän maiden kera on kieltäytynyt jyrkästi muslimiturvapaikanhakijoiden vastaanottamisesta perustellen kantaansa turvallisuuden sekä kristillisen perinnön säilyttämisellä.

Itävallassa liittokansleri Sebastian Kurzin Kansanpuolueen (ÖVP) ja Vapauspuolueen (FPÖ) muodostama hallitus on nostanut maahanmuuton hallitsevaksi keskustelunaiheeksi, ja Italian parlamenttivaaleissa keskusta-oikeistolainen kansallismielinen maahanmuuttokriittinen siipi rynnisti vaalivoittoon.

Szijjártón mukaan V4-ryhmä ei suunnittele laajentuvansa, mutta se ei hänen mukaansa suinkaan ole este samanmielisten valtioiden liitolle.

Haluaisimme todellakin laajempaa ja tehokkaampaa yhteistyötä Itävallan ja tietysti toivottavasti myös tulevan Italian parlamentin kanssa, Szijjártó sanoi.

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz sanoi viime perjantaina, että Itävalta suunnittelee tulevalla EU-puheenjohtajakaudellaan tänä vuonna siirtävänsä painopistettä turvapaikanhakijoiden uudelleensijoittamisesta uusien siirtolaisten saapumisen estämiseen. Hän myös ilmaisi sitoutumisensa läheiseen yhteistyöhön Unkarin kanssa tavattuaan pääministeri Viktor Orbánin tammikuussa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa