Eurooppa Maahanmuutto

Unkari torjuu EU:n ja Afrikan julistuksen ’maahanmuuttoon kannustavana’

EU:n ja Afrikan ministerikonferenssi maahanmuutosta Marrakechissä 2.5.2018. Kuva: Viron ulkoministeriö
Unkari on hylännyt Euroopan Unionin ja Afrikan välisen maahanmuuttosopimuksen, jonka se katsoo ”edelleen kannustavan maahanmuuttoa”. Kansalaisen toimitus ei löytänyt tietoa Suomen edustajasta Marrakechin kokouksessa, mutta Viron ulkoministeriön sivulla oleva valokuva viittaisi siihen, että Suomea edustaisi ”takakonttikohusta” kuuluisaksi tullut ulkoministeri Timo Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen

Keskiviikkona Marokon Marrakechissa yli 50 Afrikan ja EU-maiden edustajaa allekirjoittivat julkilausuman viidennessä muuttoliikettä ja kehitystä käsittelevässä EU:n ja Afrikan ministerikonferenssissa, kertoi Digital Journal.

Rabat-prosessina tunnettu julistus käsitteli toimenpiteitä koskien laittoman maahanmuuton torjuntaa ja palautuksia.

Asiakirjassa vaaditaan myös ”ihmisoikeuksiin perustuvaa lähestymistapaa” ja ”haavoittuvassa tilanteessa olevien maahanmuuttajien suojelua” sekä pyritään kitkemään syrjintää ja rasismia.

Marokon ulkoministeri Nasser Bourita kertoi, että ”maahanmuutto on tullut jäädäkseen. Se tulee jatkamaan kasvuaan pahimmillaan epäsäännöllisesti ja parhaimmillaan turvallisesti, järjestelmällisesti ja asianmukaisesti.”

Bourita lisäsi, että Euroopan ja Afrikan välisen maahanmuuton olisi perustuttava solidaarisuuteen Afrikan maille, joita ei siten pitäisi pitää ”rajavartijoina”, vaan Euroopan kumppaneina maahanmuuttoasioissa.

EU:n maahanmuuttoasioista vastaava komissaari Dimitris Avramopoulos ylisti julistusta twiitaten, että EU ”sitoutuu vahvistamaan yhteistyötämme perussyiden käsittelemiseksi, vähentämään laitonta (irregular) maahanmuuttoa sekä lisäämään suojelua ja laillisia väyliä.

”Eurooppa ja Afrikka tarvitsevat toisiaan enemmän kuin koskaan.”

Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó piti Marokon julkilausumaa ”erittäin maahanmuuttomyönteisenä julistuksena”, jonka tarkoitus on ”lisätä maahanmuuttoa entisestään”, sen sijaan että se lopettaisi massamaahanmuuton kokonaan.

”Tämä lausunto on täysin Unkarin ja Euroopan etujen vastainen”, Szijjártó sanoi unkarilaiselle MTI-uutistoimistolle Marrakeshista ja varoitti keskusteluiden suosineen Afrikan maita.

Hän lisäsi, että Rabat-prosessi on ”harhautunut alkuperäiseltä reitiltään”, ollen eräs niistä kansainvälisistä keskusteluista, jotka ”viittaavat hälyttävään prosessiin” hallitun massamaahanmuuton muodostamiseksi.

”Emme aio olla mukana tässä ja vastustamme voimakkaasti eurooppalaista aikomusta muuttaa Euroopan väestökoostumusta”, Szijjártó sanoi ja katsoi julkilausuman allekirjoittaneiden EU-maiden ”myyneen pois Euroopan kulttuurin ja turvallisuuden”.

EU-maista osa on jo omaksunut tämän kumppanuuden Afrikan kanssa, kuten Ranska, joka otti viime vuonna vastaan ensimmäiset 3000 maahanmuuttajaa, jotka kuljetettiin suoraan Afrikasta uuden maahanmuuttolinjan puitteissa.

Viime kuussa Emmanuel Macron julisti, että Eurooppa on siirtynyt ”ennennäkemättömään” massamaahanmuuton aikakauteen ja että mantereen ”kohtalo on sidottu Afrikkaan”.

Euroafrikkalaisen huippukokouksen päättymisen jälkeen Marokko aikoo järjestää YK:n maahanmuuttokokouksen 10.-11.12.2018, jolta se toivoo maailmanlaajuista virallista julkilausumaa.

Tällaisen sopimuksen olisi vastattava YK:n kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) johtajan William Lacy Swingin näkemyksiä, joka viime vuonna vaati maailmanlaajuista vapaata liikkuvuutta, jossa massamaahanmuutto vakiinnutetaan ja ”hallitaan”, mutta sitä ei pysäytetä.

Victoria Friedman / Breitbart 4.5.2018

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa